|
|
|
... tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy c... |
2007-05-04 02:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... idő: 2 X 13-15 perc
Kelesztési idő: 70 perc
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A 25 dkg margarint (a maradék 5 dkg a lekenéshez kell) a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a megkelt élesztőt, a lisztet, a tojásokat és a sót. Jól összeg... |
|
2007-04-16 22:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... oliva olajat egy mélyebb serpenyőbe tesszük, majd a reszelt fokhagymát belehelyezzük.
Kb. 1,5-2 percig lassú tűzön sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. A két db paprikát belemorzsoljuk, és a tűzről levesszük. A spagettit megfőzzük /al dante/. A kész spagettit összekeverjük az olajos fokhagymával, majd a friss petrezselyemmel. Ízlés szerint parmezán sajttal tálaljuk. ... |
2007-03-23 16:54:37 |
|
|
|
|
|
|
... dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csi... |
|
2007-03-22 12:10:54 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben pirosra süt... |
|
2007-02-26 01:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben piro... |
2007-02-19 10:30:04 |
|
|
|
|
|
|
... csemegekukorica-konzerv, 15 dkg sajt.
1. A rizst megmossuk, egy evőkanál felhevített olajban átforrósítjuk, majd a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Belemorzsoljuk az erőleveskockát, kissé megsózzuk, felforraljuk, utána tartaléklángon, fedő alatt puhára pároljuk.
2. Közben a maradék olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.... |
2007-02-10 00:28:16 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz(vagy csokoládé puding a töltéshez)
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet... |
2007-01-20 16:43:29 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és m... |
2007-01-16 13:43:05 |
|
|
|
|
|
|
... hámozatlanul hűvös helyen, hűtőszekrényben több napig eláll.) A liszteket érdemes egy tálban alaposan összevegyíteni a főtt krum... |
2006-12-16 16:50:39 |
|
|
|
|