Belépés
fánk
... tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy c...
2007-05-04 02:17:43
Krumplis pogácsa
... idő: 2 X 13-15 perc
Kelesztési idő: 70 perc

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A 25 dkg margarint (a maradék 5 dkg a lekenéshez kell) a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a megkelt élesztőt, a lisztet, a tojásokat és a sót. Jól összeg...
2007-04-16 22:49:27
Fokhagymás spagetti
... oliva olajat egy mélyebb serpenyőbe tesszük, majd a reszelt fokhagymát belehelyezzük.
Kb. 1,5-2 percig lassú tűzön sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. A két db paprikát belemorzsoljuk, és a tűzről levesszük. A spagettit megfőzzük /al dante/. A kész spagettit összekeverjük az olajos fokhagymával, majd a friss petrezselyemmel. Ízlés szerint parmezán sajttal tálaljuk. ...
2007-03-23 16:54:37
Lekváros minifánkok
... dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csi...
2007-03-22 12:10:54
Mátyás pince pogácsa
... tetejére

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben pirosra süt...
2007-02-26 01:09:49
Mátyás-pince pogácsa
... tetejére


A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben piro...
2007-02-19 10:30:04
Kukoricás szárnyasmájrizottó
... csemegekukorica-konzerv, 15 dkg sajt.

1. A rizst megmossuk, egy evőkanál felhevített olajban átforrósítjuk, majd a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Belemorzsoljuk az erőleveskockát, kissé megsózzuk, felforraljuk, utána tartaléklángon, fedő alatt puhára pároljuk.
2. Közben a maradék olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát....
2007-02-10 00:28:16
Farsangi fánk
... sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz(vagy csokoládé puding a töltéshez)

Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet...
2007-01-20 16:43:29
Farsangi fánk
... élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és m...
2007-01-16 13:43:05
Krumplis kenyér
... hámozatlanul hűvös helyen, hűtőszekrényben több napig eláll.) A liszteket érdemes egy tálban alaposan összevegyíteni a főtt krum...
2006-12-16 16:50:39
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: tejet meglangyosítjuk, lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést, élesztős tejet, krumplit héjában, langyos tejbe, lekenéshez kell, megkelt élesztőt, mélyebb serpenyőbe, reszelt fokhagymát, tűzről levesszük, spagettit megfőzzük, kész spagettit, olajos fokhagymával, friss petrezselyemmel, burgonyát héjában, élesztőt belemorzsoljuk, rizst megmossuk, evőkanál felhevített, térfogatához képest, maradék olajban, finomra vágott, lisztet mély, liszt közepébe, tojások sárgáját, liszteket érdemes, tálban alaposan, főtt krum, petrezselyemmel, meglangyosítjuk, csemegekukorica, hűtőszekrényben, összevegyíteni, belemorzsoljuk, tartaléklángon, erőleveskockát, tojássárgáját, krumplinyomón, megtisztítjuk, átforrósítjuk, belehelyezzük, összekeverjük, fokhagymával, hozzátesszük, hámozatlanul, tojássárgája, összegyúrjuk, vöröshagymát, aranysárgára, felforraljuk, baracklekvár, térfogatához, átszitáljuk, pihentetjük, margarinnal, beleszórjuk, felengedjük, beletesszük, felhevített, kikeverjük, kelesztési, serpenyőbe, fokhagymás, beleöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.