|
|
|
...
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
2 tk só
2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
Az élesztős vízhez ... |
2010-07-27 18:32:47 |
|
|
|
|
|
|
... * kevés oregánó
* ketchup
* mustár
elkészítés
1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a cukorral felfuttatjuk.
2. Összegyúrjuk a tésztát, és berakjuk a hűtőbe kb. 20 percre.
3. Addig elkészítjük a tölteléket, ami csak annyiból áll, hogy felko... |
|
2010-07-26 16:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... helyette sűrű, 20% zsírtartalmú tejföl), frissen reszelt szerecsendió, kb. 8 dkg füstölt lazac vagy sonka, só, fehér bors
Elkészítése:
1. Kb. 3 dl vizet felforralunk, belemorzsoljuk a leveskockát, és 5 percig főzzük. (Az ételízesítőt csak egyszerűen feloldjuk a forró vízben.) A levest hűlni hagyjuk.
2. Az uborkából félreteszünk egy kb. 6 cm-es darabot, a több... |
2010-07-20 11:25:01 |
|
|
|
|
|
|
... lenmag, egész kömény stb.)
elkészítés
1. A tejbe belekeverjük a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a por állagú hozzávalókat, a liszteket összevegyítjük a fűszerekkel és egymással is.
2. A fűszeres liszthez öntjük a felfuttatott éleszt... |
|
2010-07-19 10:05:07 |
|
|
|
|
|
|
... só
Tetejére:
* 1 tojás
* 1 ek tej
elkészítés
1. A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne a joghurtot és a cukrot. A kenyérsütőgép üstjébe tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk az olajat, tojást, lisztet és a sót. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.
2. Elkészítjük a krémet: a hű... |
|
2010-07-18 18:17:13 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor
Elkészítés:
A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rak... |
2010-07-13 20:04:41 |
|
|
|
|
|
|
... mazsolát nagy lángon sűrűre forraljuk.
2. Közben egy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt öntünk rá, hogy a fészekből ne csorduljon ki.
3. Visszatérünk a lábashoz: lehúzzuk a szirupot a tűzről, majd beleöntjük a mákot, és elkeverj... |
2010-07-13 14:17:23 |
|
|
|
|
|
|
... 2 tk só
* 2-3 ek olívaolaj
elkészítés
1. A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
3. Az éleszt... |
2010-07-13 13:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... mazsolát nagy lángon sűrűre forraljuk.
2. Közben egy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt öntünk rá, hogy a fészekből ne csorduljon ki.
3. Visszatérünk a lábashoz: lehúzzuk a szirupot a tűzről, majd beleöntjük a mákot, és elkeverj... |
2010-07-13 13:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... dkg Maroni Arany gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája
Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihente... |
2010-07-12 05:23:24 |
|
|
|
|