Belépés
Pita
...
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
2 tk só
2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
Az élesztős vízhez ...
2010-07-27 18:32:47
Pancerotti
... * kevés oregánó
* ketchup
* mustár

elkészítés

1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a cukorral felfuttatjuk.
2. Összegyúrjuk a tésztát, és berakjuk a hűtőbe kb. 20 percre.
3. Addig elkészítjük a tölteléket, ami csak annyiból áll, hogy felko...
2010-07-26 16:11:15
Egyszerü nyári leves...
... helyette sűrű, 20% zsírtartalmú tejföl), frissen reszelt szerecsendió, kb. 8 dkg füstölt lazac vagy sonka, só, fehér bors

Elkészítése:
1. Kb. 3 dl vizet felforralunk, belemorzsoljuk a leveskockát, és 5 percig főzzük. (Az ételízesítőt csak egyszerűen feloldjuk a forró vízben.) A levest hűlni hagyjuk.
2. Az uborkából félreteszünk egy kb. 6 cm-es darabot, a több...
2010-07-20 11:25:01
Lala kifli újratöltve
... lenmag, egész kömény stb.)

elkészítés

1. A tejbe belekeverjük a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a por állagú hozzávalókat, a liszteket összevegyítjük a fűszerekkel és egymással is.
2. A fűszeres liszthez öntjük a felfuttatott éleszt...
2010-07-19 10:05:07
Lala kifli
... só

Tetejére:

* 1 tojás
* 1 ek tej

elkészítés

1. A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne a joghurtot és a cukrot. A kenyérsütőgép üstjébe tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk az olajat, tojást, lisztet és a sót. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.
2. Elkészítjük a krémet: a hű...
2010-07-18 18:17:13
mák jó tulajdonságai
... evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor
Elkészítés:
A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rak...
2010-07-13 20:04:41
Mákos és kakaós kalács
... mazsolát nagy lángon sűrűre forraljuk.
2. Közben egy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt öntünk rá, hogy a fészekből ne csorduljon ki.
3. Visszatérünk a lábashoz: lehúzzuk a szirupot a tűzről, majd beleöntjük a mákot, és elkeverj...
2010-07-13 14:17:23
Pita
... 2 tk só
* 2-3 ek olívaolaj

elkészítés

1. A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáadjuk a sót.
3. Az éleszt...
2010-07-13 13:57:33
Mákos és kakaós kalács
... mazsolát nagy lángon sűrűre forraljuk.
2. Közben egy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt öntünk rá, hogy a fészekből ne csorduljon ki.
3. Visszatérünk a lábashoz: lehúzzuk a szirupot a tűzről, majd beleöntjük a mákot, és elkeverj...
2010-07-13 13:49:55
Gesztenyés
... dkg Maroni Arany gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája
Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája

Elkészítés:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihente...
2010-07-12 05:23:24
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 96 97 ........124 125 126 
Címkék: Maroni Arany, cukrot elkeverjük, langyos vízzel, tálba tesszük, tészta kelése, élesztős vízhez, langyos tejbe, cukorral felfuttatjuk, ételízesítőt csak, forró vízben, levest hűlni, uborkából félreteszünk, tejbe belekeverjük, liszteket összevegyítjük, fűszeres liszthez, felfuttatott éleszt, tejet felmelegítjük, kenyérsütőgép üstjébe, tálba szitáljuk, többi nyersanyaggal, fánkszaggatóval, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, összevegyítjük, kenyérsütőgép, felmelegítjük, tulajdonságai, gesztenyepüré, nyersanyaggal, belekeverjük, összegyúrjuk, felfuttatjuk, félreteszünk, szerecsendió, felforralunk, hozzávalókat, ételízesítőt, zsírtartalmú, tojássárgája, mikrohullámú, visszatérünk, felfuttatott, beletesszük, elkészítjük, mindegyikre, érintkezzen, kidolgozott, közvetlenül, töltelékhez, leveskockát, fűszerekkel, elkészítése, pihentetjük, beinduljon, elkeverjük, hozzáadjuk, elkészítés, tölteléket, beleöntjük, pancerotti, csorduljon, elindítjuk, gesztenyés, újratöltve, egyszerűen, élesztővel, vigyázzunk, szitáljuk, forraljuk, mélyedést,
© 2013 TVN.HU Kft.