|
|
|
... zsemlemorzsa
elkészítés
1. A tojást és a májkonzervet összekeverjük, belemorzsoljuk a kenyér belsejét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymetzöldet.
2. Fasírtokat készítünk a masszából, és morzsában megforgatjuk őket, épp csak annyira, ... |
2010-08-07 22:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, és beletesszük a szerecsendiót. Egyenletes hőmérsékleten, takaréklángon kb. 30 percig forraljuk. Ha kész, szitán átszűrjük, majd lassú kevergetés mellett a maradék vajat belemorzsoljuk, és jól kikeverjük.
3. A sonkát kevés olajon megpirítjuk, és a mártáshoz keverjük.
4. A tojásokból rántottát készítünk, de hagyjuk egy kicsit folyósra. Ekkor keverjük hozz... |
|
2010-08-06 13:53:52 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, és beletesszük a szerecsendiót. Egyenletes hőmérsékleten, takaréklángon kb. 30 percig forraljuk. Ha kész, szitán átszűrjük, majd lassú kevergetés mellett a maradék vajat belemorzsoljuk, és jól kikeverjük.
3. A sonkát kevés olajon megpirítjuk, és a mártáshoz keverjük.
4. A tojásokból rántottát készítünk, de hagyjuk egy kicsit folyósra. Ekkor keverjük hozz... |
2010-08-06 12:30:58 |
|
|
|
|
|
|
... fűszereket: só, bors, paprika, ételízesítő, szerencsendió. Jól elkeverjük, majd mehet bele a fokhagyma, a mustár, és a petrezselyemzöld.
4. A kenyeret kinyomkodjuk a víztől, és belemorzsoljuk a húsmasszába. Ráütjük a tojást is, és az egészet jól összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Egy evőkanál segítségével húspogácsá... |
|
2010-08-05 17:42:27 |
|
|
|
|
|
|
... fűszereket: só, bors, paprika, ételízesítő, szerencsendió. Jól elkeverjük, majd mehet bele a fokhagyma, a mustár, és a petrezselyemzöld.
4. A kenyeret kinyomkodjuk a víztől, és belemorzsoljuk a húsmasszába. Ráütjük a tojást is, és az egészet jól összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Egy evőkanál segítségével húspogácsá... |
|
2010-08-05 15:48:37 |
|
|
|
|
|
|
... fűszereket: só, bors, paprika, ételízesítő, szerecsendió. Jól elkeverjük, majd mehet bele a fokhagyma, a mustár, és a petrezselyemzöld.
4. A kenyeret kinyomkodjuk a víztől, és belemorzsoljuk a húsmasszába. Ráütjük a tojást is, és az egészet jól összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Egy evőkanál segítségével húspogácsák... |
2010-08-05 15:12:07 |
|
|
|
|
|
|
... oregánó
* ketchup
* mustár
elkészítés
1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a cukorral felfuttatjuk.
2. Összegyúrjuk a tésztát, és berakjuk a hűtőbe kb. 20 percre.
3. Addig elkészítjük a tölteléket, ami csak annyiból áll, hogy fe... |
2010-07-31 08:26:37 |
|
|
|
|
|
|
... vaj.
Vaníliasodó:
5 dl tej,
2 tojássárgája,
2 ek keményítő,
1 cs vaníliás cukor,
1 ek vaj,cukor.
Tejet a joghurttal,cukorral meglangyosítjuk belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk.A hozzávalókból sima edénytől elváló tésztát gyúrunk.Duplájára kelesztjük.Újjnyi vastagságra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral kibélel... |
2010-07-29 18:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... Sütőmargarin
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.
A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a meg... |
2010-07-28 21:02:39 |
|
|
|
|
|
|
... víz
* só
Elkészítés:
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, a közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a kovászt, a me... |
2010-07-27 21:54:38 |
|
|
|
|