Belépés
Müzlis rétes
... mazsola, 4 dl narancslé (vagy narancsszörp és annyi víz, hogy a folyadék összesen 4 dl legyen), 2 tojás, 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes), csipetnyi só.
Elkészítés:
A rétes töltelékéhez egy tálba beleszórom a müzlit, ráöntöm a narancslevet és a habosra felvert tojásokat. Mézzel édesítem, és jól összekeverem, majd 20 percig hagy...
2010-11-19 22:12:24
Mazsolás burgonyarétes
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 6 egész tojás, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 5 dkg zsír.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm, vagy megreszelem és összekeverem a tojások sárgájával, a cukor felével, a vaníliás cukorral és a reszelt ci...
2010-11-19 22:05:30
Mazsolás burgonyarétes
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 6 egész tojás, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 5 dkg zsír.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm, vagy megreszelem és összekeverem a tojások sárgájával, a cukor felével, a vaníliás cukorral és a reszelt ci...
2010-11-19 22:04:16
Lekváros rétes
... dkg sárgabarackdzsem (lehetőleg házi), 2-4 evőkanál búzadara a lekvár sűrűségétől függően, 1 egész tojás, 2 evőkanál édes háztartási kekszmorzsa (darált keksz), 5 dkg vaj (margarin), csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojást habosra felverem, és összekeverem a lekvárral, a búzadarával meg a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha tíz perc várakozás után is lágynak b...
2010-11-19 22:01:38
Gesztenyés-almás rétes
... gesztenyemassza, 50 dkg tisztított, reszelt alma, 2 dl tej, 1 egész tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), ízlés szerint 10-15 dkg porcukor az alma édességétől függően, csipetnyi só.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak, majd belekeverem a rumot, és a...
2010-11-19 20:23:02
Élesztős rétestészta
... finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, egy kanálka cukrot és csipetnyi sót. Mindezt langyos tejjel jó rétes- tésztává dolgozzuk ki. Nem lehet annyira vékonyra kinyújtani, mint a hagyományos rétest. Ahhoz hasonlóan töltjük, amikor felsodortuk, a tepsiben h...
2010-11-19 20:15:29
Egyszerű lekváros rétes
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 25 dkg sárgabaracklekvár, a lekvár sűrűségétől függően 2-4 evőkanál búzadara, 1 egész tojás, 2 evőkanál édes kekszmorzsa (darált háztartási keksz), 5 dkg vaj, csipetnyi só.
Elkészítés:
A habosra felvert tojást összekeverem a lekvárral, a búzadarával, a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha 10 perces várakozás után...
2010-11-19 20:15:02
Burgonyás rétes 1.
... készítünk és melegen, befödve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a következő tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól el- Keverjük, és hozzáadjuk a vanillincukrot, burgonyát, csipetnyi sót, sütőport és 2 tojás habját, esetleg egy kevés mazsolát. A rétestésztát belisztezett abroszon kihúzzuk, egyenletesen megtöltjük, és bezsírozott tepsiben zsírral bekenve forró sütőben...
2010-11-19 19:34:30
Boros kelt rétes
...
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 10 + 5 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás sárgája, csipetnyi só. Töltelék: 6 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 6 dl édes bor, 10-15 dkg cukor ízlés szerint, 2 dl nagyon sűrű tejföl, 2 egész tojás, 1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj, 4 szem összetört szegfű...
2010-11-19 19:30:44
Bécsi almás rétes
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg zsemlemorzsa, 1,5 kg savanykás alma, 10 dkg cukor, 7 dkg mandula, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál olaj, csipetnyi só, a szóráshoz 2 evőkanál porcukor, a nyújtáshoz liszt, folpack, sütőpapír.
Elkészítés:
2 dkg vajat vagy margarint felolvasztunk. A liszthez adjuk, majd összegyúrjuk az olajjal, 1.5 d...
2010-11-19 19:29:10
1 2 3 ..................449 450 451 453 454 ..........679 680 .........905 906 907 
Címkék: folyadék összesen, rétes töltelékéhez, tálba beleszórom, habosra felvert, burgonyát héjában, tojások sárgájával, cukor felével, vaníliás cukorral, lekvár sűrűségétől, tojást habosra, alma édességétől, gesztenyemasszát habosra, felvert tojással, kevés langyos, kanálka cukrot, hagyományos rétest, következő tölteléket, tojás sárgáját, kevés mazsolát, rétestésztát belisztezett, nyújtáshoz liszt, liszthez adjuk, gesztenyemasszát, sárgabarackdzsem, gesztenyemassza, vanillincukrot, burgonyarétes, felolvasztunk, tojássárgáját, kekszmorzsát, zsemlemorzsa, összekeverem, rétestésztát, egyenletesen, narancsszörp, töltelékéhez, összegyúrjuk, elmorzsolunk, felfuttatott, belisztezett, narancslevet, sűrűségétől, búzadarával, megreszelem, mokkáskanál, kekszmorzsa, elkészítjük, rétestészta, belekeverem, margarinnal, hagyományos, felsodortuk, édességétől, bezsírozott, hozzáadjuk, meghámozva, elkészítés, megtöltjük, tölteléket, hozzávalók, sárgájával, finomliszt, háztartási, kinyújtani, nyújtáshoz, gesztenyés, tisztított, beleszórom, teáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.