|
|
|
... mazsola, 4 dl narancslé (vagy narancsszörp és annyi víz, hogy a folyadék összesen 4 dl legyen), 2 tojás, 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes), csipetnyi só.
Elkészítés:
A rétes töltelékéhez egy tálba beleszórom a müzlit, ráöntöm a narancslevet és a habosra felvert tojásokat. Mézzel édesítem, és jól összekeverem, majd 20 percig hagy... |
2010-11-19 22:12:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 6 egész tojás, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 5 dkg zsír.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm, vagy megreszelem és összekeverem a tojások sárgájával, a cukor felével, a vaníliás cukorral és a reszelt ci... |
|
2010-11-19 22:05:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 6 egész tojás, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 5 dkg zsír.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm, vagy megreszelem és összekeverem a tojások sárgájával, a cukor felével, a vaníliás cukorral és a reszelt ci... |
2010-11-19 22:04:16 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sárgabarackdzsem (lehetőleg házi), 2-4 evőkanál búzadara a lekvár sűrűségétől függően, 1 egész tojás, 2 evőkanál édes háztartási kekszmorzsa (darált keksz), 5 dkg vaj (margarin), csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojást habosra felverem, és összekeverem a lekvárral, a búzadarával meg a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha tíz perc várakozás után is lágynak b... |
|
2010-11-19 22:01:38 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyemassza, 50 dkg tisztított, reszelt alma, 2 dl tej, 1 egész tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), ízlés szerint 10-15 dkg porcukor az alma édességétől függően, csipetnyi só.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak, majd belekeverem a rumot, és a... |
|
2010-11-19 20:23:02 |
|
|
|
|
|
|
... finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, egy kanálka cukrot és csipetnyi sót. Mindezt langyos tejjel jó rétes- tésztává dolgozzuk ki. Nem lehet annyira vékonyra kinyújtani, mint a hagyományos rétest. Ahhoz hasonlóan töltjük, amikor felsodortuk, a tepsiben h... |
2010-11-19 20:15:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 25 dkg sárgabaracklekvár, a lekvár sűrűségétől függően 2-4 evőkanál búzadara, 1 egész tojás, 2 evőkanál édes kekszmorzsa (darált háztartási keksz), 5 dkg vaj, csipetnyi só.
Elkészítés:
A habosra felvert tojást összekeverem a lekvárral, a búzadarával, a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha 10 perces várakozás után... |
2010-11-19 20:15:02 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk és melegen, befödve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a következő tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól el- Keverjük, és hozzáadjuk a vanillincukrot, burgonyát, csipetnyi sót, sütőport és 2 tojás habját, esetleg egy kevés mazsolát. A rétestésztát belisztezett abroszon kihúzzuk, egyenletesen megtöltjük, és bezsírozott tepsiben zsírral bekenve forró sütőben... |
2010-11-19 19:34:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 10 + 5 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás sárgája, csipetnyi só. Töltelék: 6 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 6 dl édes bor, 10-15 dkg cukor ízlés szerint, 2 dl nagyon sűrű tejföl, 2 egész tojás, 1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj, 4 szem összetört szegfű... |
2010-11-19 19:30:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg zsemlemorzsa, 1,5 kg savanykás alma, 10 dkg cukor, 7 dkg mandula, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál olaj, csipetnyi só, a szóráshoz 2 evőkanál porcukor, a nyújtáshoz liszt, folpack, sütőpapír.
Elkészítés:
2 dkg vajat vagy margarint felolvasztunk. A liszthez adjuk, majd összegyúrjuk az olajjal, 1.5 d... |
2010-11-19 19:29:10 |
|
|
|
|