Belépés
Kefíres gyors lángos
... tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

A receptet azért nevezem gyorsnak, mert kb. 5 percet kelesztem meleg helyen, vagyis annyit, hogy előkészítsem a serpenyőt az olajjal, illetve azt felfo...
2010-08-10 10:19:14
édes kelt kalács
... l langyos tej
* 2-3 csepp vanília aroma

A recept elkészítése:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. Formázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alk...
2010-08-08 17:58:13
Mákos guba másként
... liszttel megfuttatjuk, majd a felvert tojással együtt a liszthez adjuk, ízesítjük csipetnyi sóval, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy kalácstészta keménységű tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett táblára borítjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és gömbölyűre sodorjuk. Tepsi hosszúságúra vágjuk, ...
2010-08-07 13:05:54
Apró sóskifli
... vagy margarin, 2 tojás sárgája, 2 dkg élesztő tejben, kevés cukorral felfuttatva, 1 kávéskanál só és annyi tej, hogy könnyű tésztát kapjunk.

A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 1/2 órát pihentetjük. Nyolc cipót formálunk belőle és mindegyiket tányér nagyságúra kinyújtjuk, majd nyolc részre vágjuk. (mint a tortát) A cikkeket a szélesebb részénél kezdve összes...
2010-08-05 15:19:31
Fánk joghurttal
... vaníliás cukor, pici só, 1 tk cukor, 1 joghurt, olaj a sütéshez.

E l k é s z í t é s : A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi anyagot is és fakanállal kidolgozzuk úgy, hogy nokedli jellegű tészta legyen! Forró olajba fél kanálnyi adagokat teszünk, közben a lángot lejjebb vesszük, hogy a tészta jól átsüljön! Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Törlőp...
2010-08-02 19:45:37
Ma kaptam-Évitől
... vaníliás cukor, pici só, 1 tk cukor, 1 joghurt, olaj a sütéshez.

E l k é s z í t é s : A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi anyagot is és fakanállal kidolgozzuk úgy, hogy nokedli jellegű tészta legyen! Forró olajba fél kanálnyi adagokat teszünk, közben a lángot lejjebb vesszük, hogy a tészta jól átsüljön! Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Törlőp...
2010-08-02 15:37:12
Hagymás krumplilángos 2.
... összedolgozzuk a főtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzoga...
2010-08-01 10:50:51
Pehelykönnyű túrós süti
... Pehelykönnyű túrós süti


Habosra kavarunk 4 tojás sárgáját 15 dkg margarinnal, 3 dkg élesztőt felfuttatunk 1dl cukros tejben. 40 dkg liszttel az egészet jól kidolgozzuk. Ha kell még egy kis tejet adunk hozzá hogy közepesen lágy kelt tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk és 1 órát pihentetjük. 75 dkg túrót simára keverünk 20 dkg porcukorral, 1 cs: vaníliával, ízlés szer...
2010-07-29 11:53:28
Nyitott diós fonat
... kelesztjük. Közben a maradék tejet elkeverjük a tojássárgákkal,a maradék cukorral,sóval,reszelt citromhéjjal és a felolvasztott,lanygos vajjal.2-3 részletben a liszthez adjuk, holyagosra kidolgozzuk, konyharuhával letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.(35-40 perc) A töltelékhez forró vizzel leöblitjük a mazsolát, szárazra töröljük, meghintjük a rummal. A cukr.narancshéjat aprór...
2010-07-28 15:03:20
Ez is Ádika ajándéka
... tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítünk, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálban összemorzsoljuk, és a kovásszal tésztává gyúrjuk, majd jól kidolgozzuk. Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük.

A töltelékhez 3 dl tejet felforralunk a cukorral, a pudingport 1 dl tejjel simává keverjük, megfőzzük a pudingot, majd...
2010-07-27 16:25:49
1 2 3 ..........................82 83 .............122 123 124 ............163 164 165 
Címkék: fokozatosan hozzáadott, receptet azért, recept elkészítése, linzerlisztben elmorzsoljuk, élesztőt feloldjuk, normál kalácstésztánál, felvert tojással, liszthez adjuk, duplájára kelesztjük, megkelt tésztát, hozzávalókat összegyúrjuk, szélesebb részénél, lisztet elkeverjük, többi anyagot, lángot lejjebb, szétzúzott fokhagymával, cipóba formálva, centi vastagra, maradék tejet, maradék cukorral, kétszeresére kelesztjük, töltelékhez forró, tészta többi, tálban összemorzsoljuk, kovásszal tésztává, kalácstésztánál, összemorzsoljuk, összedolgozzuk, linzerlisztben, vöröshagymával, tojássárgákkal, krumplilángos, előmelegített, vizespohárral, konyharuhával, megtisztított, megkelesztjük, felolvasztott, felfuttatunk, citromhéjjal, kiszaggatjuk, felforralunk, aranysárgára, hosszúságúra, fokhagymával, kalácstészta, narancshéjat, hozzávalóját, kétszeresére, hozzávalókat, pehelykönnyű, elmorzsoljuk, előkészítsem, összegyúrjuk, megfuttatjuk, kidolgozzuk, pihentetjük, töltelékhez, felfuttatva, margarinnal, mindegyiket, porcukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.