|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben ... |
2010-12-15 05:02:58 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben... |
|
2010-12-08 05:29:08 |
|
|
|
|
|
|
...
1/2 kg borjúmirigyet fövő vízzel leforrázunk, szitára vagy szűrőre teszünk, hogy jól lecsorogjon. Lesózzuk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró zsírban pirosra sütjük.... |
2010-11-29 05:37:27 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben... |
|
2010-11-28 20:36:11 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben... |
|
2010-11-19 04:55:55 |
|
|
|
|
|
|
... csoko... |
2010-10-25 05:46:03 |
|
|
|
|
|
|
... lovak meleg alma
volt általában éven át a szalma,
az udvar hátsó fertályába rakták
a szálanként villázott szalma kazlát,
a villahegy is olyan sorba tolta,
hogy lecsorogjon eső, hólé róla,
a parasztudvaron ő volt az égbolt,
de szép nyaranta sok szerelemé volt,
a szalma árnyas alja, szinte várta,
ki bújik nyári melegében nászra,
de f... |
2010-10-15 04:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 5 dkg vaj, 0,25 l tej , 2 késh. só
Elkészítése: Burgonyát megtisztítunk, megmosunk, kockára vágunk, feltesszük sós vízben főni, ha megpuhul, szitára tesszük, hogy a víz lecsorogjon, majd átpasszírozzuk rajta. Teszünk bele 2 késhegynyi sót, 5 dkg vajat, és negyed l tejet. Ezt jó habosra keverjük és feltesszük, egy kicsit főni hagyjuk. Mielőtt a hús köré tesszük, a ka... |
2010-09-26 00:24:01 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 5 dkg vaj, 0,25 l tej , 2 késh. só
Elkészítése: Burgonyát megtisztítunk, megmosunk, kockára vágunk, feltesszük sós vízben főni, ha megpuhul, szitára tesszük, hogy a víz lecsorogjon, majd átpasszírozzuk rajta. Teszünk bele 2 késhegynyi sót, 5 dkg vajat, és negyed l tejet. Ezt jó habosra keverjük és feltesszük, egy kicsit főni hagyjuk. Mielőtt a hús köré tesszük, a ka... |
2010-08-23 20:07:13 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.
Gy... |
2009-11-17 10:18:47 |
|
|
|
|