Belépés
Mogyorós gyertyácskák
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben ...
2010-12-15 05:02:58
Mogyorós gyertyácskák
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben...
2010-12-08 05:29:08
Borjúmirigy rántva
...
1/2 kg borjúmirigyet fövő vízzel leforrázunk, szitára vagy szűrőre teszünk, hogy jól lecsorogjon. Lesózzuk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró zsírban pirosra sütjük....
2010-11-29 05:37:27
Mogyorós gyertyácskák
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben...
2010-11-28 20:36:11
Mogyorós gyertyácskák
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben...
2010-11-19 04:55:55
Cirmos alma
... csoko...
2010-10-25 05:46:03
x
... lovak meleg alma
volt általában éven át a szalma,
az udvar hátsó fertályába rakták
a szálanként villázott szalma kazlát,
a villahegy is olyan sorba tolta,
hogy lecsorogjon eső, hólé róla,
a parasztudvaron ő volt az égbolt,
de szép nyaranta sok szerelemé volt,
a szalma árnyas alja, szinte várta,
ki bújik nyári melegében nászra,
de f...
2010-10-15 04:14:33
Burgonyapüré 1.
... burgonya, 5 dkg vaj, 0,25 l tej , 2 késh. só
Elkészítése: Burgonyát megtisztítunk, megmosunk, kockára vágunk, feltesszük sós vízben főni, ha megpuhul, szitára tesszük, hogy a víz lecsorogjon, majd átpasszírozzuk rajta. Teszünk bele 2 késhegynyi sót, 5 dkg vajat, és negyed l tejet. Ezt jó habosra keverjük és feltesszük, egy kicsit főni hagyjuk. Mielőtt a hús köré tesszük, a ka...
2010-09-26 00:24:01
Burgonyapüré 1.
... burgonya, 5 dkg vaj, 0,25 l tej , 2 késh. só
Elkészítése: Burgonyát megtisztítunk, megmosunk, kockára vágunk, feltesszük sós vízben főni, ha megpuhul, szitára tesszük, hogy a víz lecsorogjon, majd átpasszírozzuk rajta. Teszünk bele 2 késhegynyi sót, 5 dkg vajat, és negyed l tejet. Ezt jó habosra keverjük és feltesszük, egy kicsit főni hagyjuk. Mielőtt a hús köré tesszük, a ka...
2010-08-23 20:07:13
Receptek
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.

Gy...
2009-11-17 10:18:47
1 2 3 4 5 
Címkék: udvar hátsó, szálanként villázott, szalma árnyas, kicsit főni, zsemlemorzsában, tejfölsűrűségű, átpasszírozzuk, parasztudvaron, megbolondítunk, megtisztítunk, borjúmirigyet, gyertyácskák, evőkanálnyit, burgonyapüré, megforgatjuk, lecsorogjon, porcukorral, citromlevet, leforrázunk, elkészítése, borjúmirigy, késhegynyi, feltesszük, fertályába, szálanként, mandulából, burgonyát, villázott, melegében, szerelemé, megmosunk, formálunk, általában, villahegy, simítunk, likőrrel, megpuhul, nyaranta, gyertyák, akárcsak, keverjük, kínáljuk, tetejére, burgonya, mogyorós, lesózzuk, lisztben, befőttel, tojásban, receptek, tesszük, habosra, szitára, kapjunk, teszünk, kockára, tetejét, hagyjuk, mielőtt, masszát, szűrőre, fügéből, illatos, pirosra, zsírban, szinte, árnyas, aszalt, kicsit, vágunk, körben,
© 2013 TVN.HU Kft.