|
|
|
... sütéshez.
1. Az élesztőt, egy kiskanál cukrot, egy evőkanál lisztet, egy dl langyos tejet összekeverünk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
2. A maradék lisztből, az olvasztott vajból, a tojássárgájából, cukorból és tejből közepesen puha tésztát keverünk. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, a megkelt kovászt és a tojásfehérje keményre felvert ... |
2007-02-06 00:44:07 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa, 2 dkg vaj, 1 tojás, 1 dkg zúzott fokhagyma, só, bors, 40 dkg leveles-vajas tészta.
1. A spenótot hagyjuk felengedni, majd felaprítjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fokhagymát, tojást, és sóval, borssal ízesítjük. Ha sok leve van, zsemlemorzsát teszünk hozzá.
2. Leveles-vajas tésztába töltjük, és körülbelül 20 percig sütjük: 10 perc... |
|
2007-02-06 00:31:13 |
|
|
|
|
|
|
... sebességen 5 percig verjük, míg világos és krémes állagú lesz. Levesszük a tűzről, és még 10 percig verjük. A lisztet, a kakaót és az élesztőt tálba szitáljuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát 23 cm átmérőjű, kivajazott, liszttel kihintett tálba öntjük. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kész, a formából rácsra borítjuk, majd... |
2007-02-04 10:50:51 |
|
|
|
|
|
|
... bélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett tésztát, és meghintjük a kekszmorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a szőlőszemeket. Egy tálkában összekeverjük a mézet, a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot meg a gyömbért, és a kezünkkel elegyengetjük a szőlőszemeken. Előmelegített sütőbe toljuk, és forró sütőben 30 percig sütjük. A sütőrácson hagyjuk kihűlni.
... |
|
2007-02-04 10:41:23 |
|
|
|
|
|
|
... keverés közben belecsorgatjuk a zselatint./2/3 és 1/3 arányban/
Elkészítés:
Először a kakaós tejszínt rásimítjuk az egyik lapra, majd a fehér tejszínt is. A másik lap tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, 5x5 cm nagyságú kockákra vágyjuk, és így felszeletelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel felszeleteljük. Tálra hely... |
|
2007-01-30 17:17:51 |
|
|
|
|
|
|
... össze a liszttel, a tojással és pici sóval. A tésztából sodorj ujjnyi vastag rudakat, s ezeket vágd 2 c... |
2007-01-24 19:48:58 |
|
|
|
|
|
|
Az antibiotikum-kúra, a túlzásba vitt cukorfogyasztás fogékonyabbá teszi szervezetünket a fertőzésekre
Gombás betegségek elleni házi szerek
A gombafertőzések elleni védekezésben a legfontosabb, hogy sem belsőleg, sem külsőleg ne teremtsünk a gombák számára kedvező feltételeket. A feleslegesen szedett antibiotikum, a túlzásba vitt cukorfogyasztás fogékonyabbá teszi s... |
2007-01-22 00:27:21 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
5 tojássárgája,
6 dkg olvasztott vaj,
olaj a sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz(vagy csokoládé puding a töltéshez)
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és ... |
2007-01-20 16:43:29 |
|
|
|
|
|
|
Tepsis müzli
35 dkg nagyobb szemű zabpehely
10 dkg hántolt mandula (forgács)
10 dkg durvára darált dió
3 teáskanál fahéj
17,5 dkg olvasztott méz
6 evőkanál olaj
szárított barack
datolya
mazsola
aszaltszilva
banán
A hozzávalókat a szárított gyümölcsök kivételével egy műanyag edényben elkeverjük, majd sütőpapír... |
2007-01-19 11:59:51 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk (au bain marie).
A lisztet elkeverjük a cukorral, vaníliáscukorral és sóval.
Hozzákeverjük a 3 tojást úgy, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk.
Hozzáadjuk az olvasztott csoki-vaj keveréket.
Tepsibe öntjük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, utána pedig kockákra vágjuk.
Főleg igazi csokiimádóknak aján... |
2007-01-18 11:43:24 |
|
|
|
|