Belépés
Rizlingben párolt csibe
... szelet baconszalonna, 4 kis fej vöröshagyma, 40 dkg apró csiperkegomba, 80 dkg apró sárgarépa, vaj, kakukkfű, 4-5 dl száraz fehérbor (rizling), 3 dl húsleves (kockából), só, bors, petrezselyem.

Ekkészítése:

A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon körbepirítjuk a megtisztított sárgarépát, gombát, cikkekre ...
2006-10-08 13:08:24
Sajtos fonott kalács
... kalácshoz


HOZZÁVALÓK:

70 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl langyos tej
5 dkg vaj
10 dkg reszelt gouda sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem


A tetejére:
1 tojássárgája
tengeri só
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS


1....
2006-10-05 07:16:38
Nincs Cím
... RÁNTOTT RIZS
20dkg reszelt sajt (trapista jellegű)
1 tojás
petrezselyem zöldje,törött bors

Rendesen megfőzöm a rizs sós vizben,borssal füszerezem és még melegen belekeverem
a sajtot és a tojást.Lehütöm és hidegen tartom.Másnap bepaniroz...
2006-10-03 22:04:12
Társadalomnéprajzi történetek
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is.
Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a...
2006-10-02 14:10:18
Narancsos csirke
Hozzávalók:

1 csirke, 1 alma, 2 narancs leve, 1 dl száraz fehérbor, 6 narancs, 5-10 dkg vaj, fél deci olaj, só, bors, petrezselyem, szegfűszeg.

Elkészítése:

A megtisztított csirke hasüregét sóval és apróra vágott petrezselyemmel beszórjuk, és beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj kever...
2006-09-29 17:35:08
Tejszínes-zöldséges pulykaragu
... pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.

1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg azonos méretű, kisebb kockákra-darabokra apr...
2006-09-24 11:36:49
Gazpacho
... koriander, negyed chili paprika (ha nem a csípős változatot készítjük, akkor elhagyható), 50 g fehér, száraz kenyér, 1 fej hagyma, 1 kanál balzsamecet, 1 kanál olíva olaj, só, bors, petrezselyem, jégkocka. A körethez: 2 paradicsom megpucolva, fél zöldpaprika, negyed hámozott uborka, 2 szelet kenyér.

Elkészítése:

Hámozzuk meg a paradicsomot és vágjuk négy rész...
2006-09-20 22:44:57
Rozmaringos rósejbni
Hozzávalók:

12 kisméretű burgonya, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma aprítva, 1 teáskanál só, 1/3 teáskanál bors, 6-8 friss, arasznyi rozmaringhajtás.

Elkészítése:

Elkészítése abszolút kezdőknek is menni fog: mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összeke...
2006-09-20 18:18:33
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Hozzávalók: 2 deci kifejtett zöldborsó, negyed kiló borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, kis csomó zöld-petrezselyem, só, fél deci tejszín, 1 tojás, 3 deka cukor.
A zöldborsót a csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresztjük le-vessel...
2006-09-19 09:36:33
Sajtfalatkák
Sajtfalatkák

Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt,
6 dkg lágy vaj,
4 evőkanál tejszín,
8 szelet barnakenyér,
1 csomag retek, petrezselyem,
3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint

A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel a...
2006-09-17 21:51:06
1 2 3 ................580 581 ........871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: Nincs Cím, RÁNTOTT RIZS, megtisztított sárgarépát, forma kikenéséhez, eljárást alkalmaztuk, lucerna aprításánál, deszkán olyan, petrezselyem zöldjét, emberi étel, kétféle anyagot, megtisztított csirke, csokor petrezselyem, húst leöblítjük, zöldségeket megtisztítjuk, csípős változatot, rozmaring kivételével, csonttal másfél, világos rántást, deszkán villával, baconszalonnába, rozmaringhajtás, petrezselyemmel, felforrósított, pulykamellfilé, zöldborsóleves, etetővályúkban, összekevertük, megtisztított, baconszalonna, körbepirítjuk, megtisztítjuk, csiperkegomba, paradicsomot, petrezselyem, tojássárgája, sajtfalatkák, ízesítéséhez, szerecsendió, hozzávalókat, bedörzsöljük, teáskanálnyi, feleresztjük, balzsamecet, elkészítése, aprításánál, alkalmaztuk, kivételével, elosztottuk, belekeverem, beletesszük, zöldpaprika, kikenéséhez, rozmaringos, kicsumázott, elkészítjük, vöröshagyma, barnakenyér, zöldségeket, ekkészítése, rizlingben, feltesszük, paradicsom, hozzávalók, megpucolva, elkészítés, változatot, ahasüreget, leöblítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.