|
|
|
... szelet baconszalonna, 4 kis fej vöröshagyma, 40 dkg apró csiperkegomba, 80 dkg apró sárgarépa, vaj, kakukkfű, 4-5 dl száraz fehérbor (rizling), 3 dl húsleves (kockából), só, bors, petrezselyem.
Ekkészítése:
A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon körbepirítjuk a megtisztított sárgarépát, gombát, cikkekre ... |
2006-10-08 13:08:24 |
|
|
|
|
|
|
... kalácshoz
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl langyos tej
5 dkg vaj
10 dkg reszelt gouda sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
só
A tetejére:
1 tojássárgája
tengeri só
a forma kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
2006-10-05 07:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... RÁNTOTT RIZS
20dkg reszelt sajt (trapista jellegű)
1 tojás
petrezselyem zöldje,törött bors
Rendesen megfőzöm a rizs sós vizben,borssal füszerezem és még melegen belekeverem
a sajtot és a tojást.Lehütöm és hidegen tartom.Másnap bepaniroz... |
2006-10-03 22:04:12 |
|
|
|
|
|
|
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is.
Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a... |
|
2006-10-02 14:10:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csirke, 1 alma, 2 narancs leve, 1 dl száraz fehérbor, 6 narancs, 5-10 dkg vaj, fél deci olaj, só, bors, petrezselyem, szegfűszeg.
Elkészítése:
A megtisztított csirke hasüregét sóval és apróra vágott petrezselyemmel beszórjuk, és beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj kever... |
|
2006-09-29 17:35:08 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.
1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg azonos méretű, kisebb kockákra-darabokra apr... |
2006-09-24 11:36:49 |
|
|
|
|
|
|
... koriander, negyed chili paprika (ha nem a csípős változatot készítjük, akkor elhagyható), 50 g fehér, száraz kenyér, 1 fej hagyma, 1 kanál balzsamecet, 1 kanál olíva olaj, só, bors, petrezselyem, jégkocka. A körethez: 2 paradicsom megpucolva, fél zöldpaprika, negyed hámozott uborka, 2 szelet kenyér.
Elkészítése:
Hámozzuk meg a paradicsomot és vágjuk négy rész... |
2006-09-20 22:44:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
12 kisméretű burgonya, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma aprítva, 1 teáskanál só, 1/3 teáskanál bors, 6-8 friss, arasznyi rozmaringhajtás.
Elkészítése:
Elkészítése abszolút kezdőknek is menni fog: mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összeke... |
2006-09-20 18:18:33 |
|
|
|
|
|
|
Zöldborsóleves
Hozzávalók: 2 deci kifejtett zöldborsó, negyed kiló borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, kis csomó zöld-petrezselyem, só, fél deci tejszín, 1 tojás, 3 deka cukor.
A zöldborsót a csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresztjük le-vessel... |
2006-09-19 09:36:33 |
|
|
|
|
|
|
Sajtfalatkák
Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt,
6 dkg lágy vaj,
4 evőkanál tejszín,
8 szelet barnakenyér,
1 csomag retek, petrezselyem,
3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint
A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel a... |
2006-09-17 21:51:06 |
|
|
|
|