|
|
|
... szalonnát és burgonyát,ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt,lassú tűzön zsírjára pároljuk(kb 30 percig főzzük).Amikor a lencse és a babmegpuhult,leszűrjük,a húsos ... |
2009-09-21 15:36:06 |
|
|
|
|
|
|
... főtt burgonyát elkülönítünk, a többit turmixgépben egy doboz tejszínnel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megvadítjuk egy kis... |
|
2009-08-25 14:48:08 |
|
|
|
|
|
|
... melybe előzőleg beletesszük a finomra vágott petrezselyem-zöldet, friss kaprot és az elkapart fokhagymát, elkeverjük, és ezzel felöntjük az egészet. A halszeleteket visszatéve, egyet rottyantunk rajta és tálaljuk, a szósszal leöntjük. Köretnek parázson, héjában sült, kockákra vágott krumplit adunk hozzá. Kertben, hétvégén kellemes időtöltésre, és a jó társasági összejövetelére ad ... |
2009-07-27 15:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... kell)
Az tojást kicsit felverjük, olvasztott langyos tejes margarinnal és 20 dkg cukorral, majd finoman,állandó keverés mellett felfőzzük és beletesszük a diót kicsit még rottyantunk rajta.
Ezzel egyidőben probáljuk a másik edényben a karamellt is elkészí.
A 30 dkg cukorból karamellt készítünk és hozzáöntjük az előbbi masszát,állandó keveréssel.... |
|
2009-05-16 15:41:37 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb serpenyőben a mandulát egy picit megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet,... |
|
2009-02-21 13:11:31 |
|
|
|
|
|
|
... hús már majdnem puha, zsírjára sütjük, felengedjük a borral, hozzáadjuk a mustárt, s most már készre pároljuk. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk, a végén belekeverjü... |
2009-02-01 11:00:14 |
|
|
|
|
|
|
... kell)
Az tojást kicsit felverjük, olvasztott langyos tejes margarinnal és 20 dkg cukorral, majd finoman,állandó keverés mellett felfőzzük és beletesszük a diót kicsit még rottyantunk rajta.
Ezzel egyidőben probáljuk a másik edényben a karamellt is elkészí.
A 30 dkg cukorból karamellt készítünk és hozzáöntjük az előbbi masszát,állandó keveréssel.... |
2008-12-22 00:25:03 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük (hőkiegyenlítés), majd hozzámerünk még 2-3-4 merőkanál levest. Ha már szép homogén a keverék, a leveshez adjuk. Jól összekeverjük az egészet, belecsavarunk egy fél citromot, és rottyantunk egyet rajta.
Töpörtyűs galuska
Héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a maradék alapanyagokat, galuskát formázva, sós forró ... |
2008-11-25 12:21:17 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral és víz hozzáadásával "habarást" készítünk, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a fazékba és felforraljuk. Visszahelyezzük a töltött karalábékat a fazekunkba és egyet még rottyantunk rajta. Aki még ennél is pikánsabb ízre vágyik, az meglocsolhatja egy ici-pici (pár cseppnyi) gyömbérolajjal is, ezáltal egy nagyon érdekes, különleges ízt tudhat magáénak.
Hagyjuk ö... |
2008-10-19 12:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük ... |
2008-04-25 11:58:42 |
|
|
|
|