Belépés
Csirkes-szalonnas koszoru
... lógjanak a szalonna végei.
A megtisztított krumplit uborkagyalun vékony szeletekre szeljük és kb.a harmadával körberakjuk a tortaforma alját hogy takarják egymást.Enyhén megsózzuk,borsozzuk,egy kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.A krumplira rakjuk a befűszerezett,csirkemellet,fele tejölt rákenjük,körberakjuk a tarjával vagy sonkával és megszórjuk reszelt sajttal.A...
2011-03-11 06:52:26
Miből és hogy készül a muszaka?
... felkarikázzuk.
Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük, papí...
2011-03-10 19:39:02
Csirkemell csíkok Orly módra
... csirkemell, 2 db tojás, 2 dl sör ( vagy tej vagy víz ), liszt ( annyi amennyit a massza felvesz ) só, bors, vegeta



A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.

A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta masszát kapjunk. Ízesítsük a ...
2011-03-09 21:43:01
Bakonyi pulykatokány recept
... paradicsomot felkockázzuk. Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy ...
2011-03-08 20:38:26
x
... dkg liszt
1 dl tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zsír a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk.
A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.Tejföllel kínáljuk.
#445
2009. június 10. 15:16
Válaszo...
2011-03-08 19:25:54
Recept
... tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)

bors
pirospaprika

elkészítés

1. A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kiz...
2011-03-08 16:22:59
Bundás kelkáposzta
... megpirítjuk, és a tejszín felével felengedjük. Habverővel megkeverjük, és hozzáadjuk a többi tejszínt is. (Ha esetleg nagyon sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.)
3.) Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és visszatesszük a tűzre.
4.) A sajtot kisujjnyi rudakra vágjuk, és a gombás mártásba szórjuk. Addig melegítjük, amíg a sajtok épp egy picit meglágyulnak.[/...
2011-03-08 10:54:28
Sertéskaraj mézes körtével
... evőkanál méz, 1 csipet sáfrány(os szeklice), 8 evőkanál olaj, 1 teáskanál reszelt gyömbér

Elkészítés:
A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, a magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk. A kö...
2011-03-07 19:21:45
Indiai zöldborsós burgonya....
... sütjük. Hozzáadjuk a másik evőkanál olajat, a paradicsom darabokat, 5 percig sütjük, néha megkeverjük.
Belekeverjük a gyömbéres fokhagymapürét, a római köményt és chiliport, sózzuk, borsozzuk. 2 perc főzés után felöntjük egy deci vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt 5 percig főzzük - ha a mártás túl ragadós, adjuk hozzá a maradék vizet! De a mártás legyen sűr...
2011-03-07 18:20:05
Fokhagymás tarja recept
...

1 mk só
10 gerezd áttört fokhagyma
3 dl 20%-os tejföl
80 dkg sertés tarja

Elkészítés:

A tarját leszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, ...
2011-03-07 16:15:52
1 2 3 ..................457 458 459 463 464 .........695 696 ..........926 927 928 
Címkék: szalonna végei, megtisztított krumplit, harmadával körberakjuk, tortaforma alját, kevés apróra, krumplira rakjuk, tarjával vagy, darált húst, áttört fokhagymát, felaprózott paradicsomot, massza felvesz, csirkemellet csíkokra, tojások sárgáját, kipirított szalonnán, liszttel elkevert, burgonyát megtisztítjuk, többi hozzávalót, nyers megtisztított, palacsintához hasonlóan, szeleteket sózzuk, alsó rétegbe, tejszín felével, többi tejszínt, sajtot kisujjnyi, gombás mártásba, picit meglágyulnak, húst megmossuk, tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, körtéket megmossuk, körte húsát, másik evőkanál, paradicsom darabokat, gyömbéres fokhagymapürét, római köményt, deci vízzel, maradék vizet, mártás legyen, tarját leszeleteljük, megfonnyasztjuk, petrezselyemmel, pirospaprikával, ételízesítővel, krumplikarikák, lecsepegtetjük, fokhagymapürét, felforrósítunk, felszeleteljük, hozzáreszeljük, megtisztított, felkarikázzuk, papírkendővel, palacsintához, csomómentesre, befűszerezett, visszatesszük, felszeletelve,
© 2013 TVN.HU Kft.