|
|
|
... lógjanak a szalonna végei.
A megtisztított krumplit uborkagyalun vékony szeletekre szeljük és kb.a harmadával körberakjuk a tortaforma alját hogy takarják egymást.Enyhén megsózzuk,borsozzuk,egy kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.A krumplira rakjuk a befűszerezett,csirkemellet,fele tejölt rákenjük,körberakjuk a tarjával vagy sonkával és megszórjuk reszelt sajttal.A... |
2011-03-11 06:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk.
Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük, papí... |
|
2011-03-10 19:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell, 2 db tojás, 2 dl sör ( vagy tej vagy víz ), liszt ( annyi amennyit a massza felvesz ) só, bors, vegeta
A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.
A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta masszát kapjunk. Ízesítsük a ... |
2011-03-09 21:43:01 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot felkockázzuk. Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy ... |
|
2011-03-08 20:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt
1 dl tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zsír a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk.
A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.Tejföllel kínáljuk.
#445
2009. június 10. 15:16
Válaszo... |
|
2011-03-08 19:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)
só
bors
pirospaprika
elkészítés
1. A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kiz... |
2011-03-08 16:22:59 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk, és a tejszín felével felengedjük. Habverővel megkeverjük, és hozzáadjuk a többi tejszínt is. (Ha esetleg nagyon sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.)
3.) Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és visszatesszük a tűzre.
4.) A sajtot kisujjnyi rudakra vágjuk, és a gombás mártásba szórjuk. Addig melegítjük, amíg a sajtok épp egy picit meglágyulnak.[/... |
2011-03-08 10:54:28 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz, 1 csipet sáfrány(os szeklice), 8 evőkanál olaj, 1 teáskanál reszelt gyömbér
Elkészítés:
A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, a magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk. A kö... |
2011-03-07 19:21:45 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Hozzáadjuk a másik evőkanál olajat, a paradicsom darabokat, 5 percig sütjük, néha megkeverjük.
Belekeverjük a gyömbéres fokhagymapürét, a római köményt és chiliport, sózzuk, borsozzuk. 2 perc főzés után felöntjük egy deci vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt 5 percig főzzük - ha a mártás túl ragadós, adjuk hozzá a maradék vizet! De a mártás legyen sűr... |
2011-03-07 18:20:05 |
|
|
|
|
|
|
...
1 mk só
10 gerezd áttört fokhagyma
3 dl 20%-os tejföl
80 dkg sertés tarja
Elkészítés:
A tarját leszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, ... |
2011-03-07 16:15:52 |
|
|
|
|