Belépés
Savanyú halleves busából vagy
...

Hozzávalók: 1 kg hal, 20 dkg vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 3 db babérlevél, 5 gr fekete bors, 5 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, ecet, 1 db citrom leve, só és zsemlekocka.

Elkészítése: A megtisztított halat feldaraboljuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és állni hagyjuk. A megtisztított sárgarépát, petrezselyemg...
2010-12-11 05:00:15
Marosmenti halleves
...
Hozzávalók: 3 kg többféle hal és halfej, 2 kg hal egészben, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 3 fehérrépa, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 1 kg burgonya, bazsalikom, sáfrány, petrezselyemzöldje, laska tészta, 1 sárgarépa, 1 kiskanál szemes bors, 1 zellergyökér.

Elkészítése: Bográcsban, olajon finomra vágott vöröshagymát szőkére pirítunk, majd ...
2010-12-11 04:59:31
Halleves tárkonyosan
...

Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl
...
2010-12-11 04:59:08
Halleves olaszosan
...(Czifray István 1840-ből)

Olvassz fel rézlábasban írósvajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán, frissiben főzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében főhet meg. Tégy azután 8-10 tojás nagyságú burgonyát...
2010-12-11 04:58:36
Halleves alföldiesen amurból
...

Hozzávalók: 1 kg hal, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír, 6 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 15 dkg piros paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű lecsókonzerv, 2 dkg pirospaprika és 5 g törött bors.

Elkészítése: A halat kétujjnyi széles darabokra vágjuk. Sóval bedörzsöljük, és egy órán át állni hagyjuk. Négyliteres lábasban zsíron az apróra ...
2010-12-11 04:58:14
Halleves
...

Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllőből vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba, egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig főzzük. Akkor ezt a jól elfőtt hagymalét átszű...
2010-12-11 04:57:53
A TISZAI halÁSZLÉ
... Csonka János galambtársunk halászlé receptjeit nagy érdeklődéssel. Sportoló koromban megfordultam szinte mindenhol, ahol ezt főzték, s nekem mindegy volt, hogy mit ettem, halászlét, hallét, hallevest, akármit, a HAL volt a lényeg. Két egyformát soha nem ettem, még ott sem, ahova vissza-visszatértem, mert két egyforma halászlé nem létezik. Sokszor kíváncsiskodtam, hogy főzik, mikén...
2010-12-11 04:33:02
A halÁSZLÉ, ÉS A halPAPRIKÁS
... különlegesen pikáns valami.

- A Balaton mellett pedig a levesszerűség kívánalma vált uralkodóvá. Tehát a szelídebb ízek, inkább a sűrűség, mint a színesség, szóval az európai hallevesek egyikévé vált a balatoni halászlé.

- Végül a Tisza mellett - hasonlóan a Körösök és a Maros partján is - nem a hallé, hanem benne a halhús szilárd állapota lépett elő főkövete...
2010-12-10 23:04:34
Paprikás ponty tejfölösen
... zsír, 1-2 fej póréhagyma, 2 dl száraz bor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kávéskanál paradicsompüré, 1 zöldpaprika, 1 piros őszi paprika, 1 sárga paprika, 1 dl erős halleves.

Elkészítése: A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk. Besózzuk, és egy órán át, állni hagyjuk. Az apróra vágott póréhagymának a fehér részét zsírban, egy csipetnyi sóv...
2010-12-09 22:03:42
Halleves tárkonyosan
...

Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér,1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű ( a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl
...
2010-12-09 21:53:46
1 2 3 ..12 13 14 15 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Czifray István, Csonka János, megtisztított halat, megtisztított sárgarépát, többivel együtt, halat kétujjnyi, többféle halból, kanál zsírba, levesszerűség kívánalma, szelídebb ízek, európai hallevesek, balatoni halászlé, halhús szilárd, apróra vágott, fehér részét, kíváncsiskodtam, paradicsompüré, húsleveskocka, petrezselymet, megtisztított, petrezselyemg, levesszerűség, galambtársunk, póréhagymának, érdeklődéssel, feldaraboljuk, pirospaprika, tojássárgája, bedörzsöljük, vöröshagymát, megfordultam, vereshagymát, lecsókonzerv, visszatértem, zamatosabbak, különlegesen, zellergyökér, tárkonyosan, négyliteres, zöldpaprika, alföldiesen, rézlábasban, halpaprikás, elkészítése, fagyasztott, tárkonyecet, zsemlekocka, mokkáskanál, vöröshagyma, melegvízzel, paradicsom, bazsalikom, sárgarépát, szeletekre, bográcsban, hozzávalók, zellergumó, receptjeit, hallevesek, marosmenti, mennyiségű, pontyfejet, kávéskanál, uralkodóvá, tejfölösen, babérlevél, borsólében, körülbelül, póréhagyma, szelídebb, készített,
© 2013 TVN.HU Kft.