Belépés
Magyar Recepttár
... Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
Barangolás Nagy-Magyarországon 1
Tartalomjegyzék 2
Receptek 16
Al-dunai halászlé 16
Al-dunai halleves 16
Alfalusi paszulyleves 16
Alföldi batyu...
2009-07-10 17:49:01
bakonyi halleves !
Bakonyi halleves
Hozzávalók:
50 dkg halcsont (pontyfarok vagy fej),
1 evőkanál só,
1 vöröshagyma,
40 dkg csiperkegomba,
2 paradicsom,
1 húsos zöldpaprika,
hegyes erős paprika,
4 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
dl tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt,

a halgombóchoz:
30 dkg bőr és ...
2009-07-10 14:28:58
Fűszerek
... ánizsos süteményt szolgáltak fel.
Legalább annyira fűszeres ízű, mint az ánizskapor.
Elsősorban pikáns és édes ételekbe teszik az indiaitól a kevésbé fűszerező konyhákig. Gyakori a hallevesekben, kenyérfélékben (főleg rozskenyér), süteményekben, cukorkákban.
A közkedvelt, ánizsos italfélék közé tartozik a francia Pernod és Ricard, az Anisette likőr, a spanyol ojen, ...
2009-06-20 18:50:06
3 könnyű, karcsúsító leves
... Kellő mennyiségű folyadékkal lát el, a benne lévő összetevők pedig táplálnak és energiát adnak. Fogyókúra ideje alatt is fogyasztható recepteket ajánlunk most!

Pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:

citromlé
őrölt bors

50 g hasábra vágott petrezselyemgyökér
50 g hasábra vágott sárgarépa
50 g zöldborsó
50 g burgonya|...
2009-05-24 15:48:58
Roman halleves
... www.szekelyistvan.huRomán halleves:
Zöldpaprikát, hagymát és paradicsomot kockára vágni, fel kell tenni főni, kevés olajjal és petrezselyem zölddel, és még nem sózni. Az apróra kockázott burgonyát később bele. Amikor majdnem jó, egy kanál paradicsompürét, vagy levet, de legjobb a meghámozott és összetört paradicsom. A végén bele a különböző halakat, nem kell sok főz...
2009-01-17 21:34:31
Update 1 Toszkán halleves
Update 1 Toszkán halleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 kisebb konyhakész hal (kb.70 dkg),
1 szál póréhagyma,
2 szál sárgarépa,
3 paradicsom,
fél zellergumó,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál citromlé,
fél csokor petrezselyem,
só,
bors,
tárkony

Elkészítés:

Az al...
2008-12-21 21:23:33
Békés, Boldog, Szeretetteljes
... alábbi ajánlaton kívül kéréseknek megfelelően is készítünk ételeket

LEVESEK
300.- Ft Krémlevesek (vöröslencse, hagyma, hagymás káposztás ...)
540.- Ft Halleves (édesburgonyás halleves)
320.- Ft Gabonás zöldség levesek
380-450.- Ft Különféle miszó levesek
380-420.- Ft Fekete, vörös és más Bableves félék édes burgony...
2008-12-20 13:55:29
Karácsonyi menük a világból
... kezdik, utána 12 fogásos vacsora következik a 12 apostol tiszteletére. A fogások különféle halakból, céklalevesből, hideg töltött tojásból állnak. Az ünnep gasztronómiai fénypontjának a halleves számít, amelynek mágikus erőt tulajdonítanak.

Svédország

Szenteste füstölt sonkát esznek sárgarépa- és zöldborsópürével, majd az elmaradhatatlan Lutfisk, a vaj...
2008-12-17 18:19:58
Ünnepi halleves
Ünnepi halleves


Hozzávalók:
50dkg tengerihal-filé,
1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
zellergumó, zellerzöld,
1 szál póré,
1 paradicsom,
késhegynyi kurkuma,
2 db halászlékocka, só

Elkészítés:

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a hal...
2008-12-08 12:52:13
A kóser konyha
... olajban üvegesre pároljuk, belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a paprikát, felöntjük vízzel, beletesszük a halbelsőt és a babérlevelet, majd kevés ideig főzzük.

Zöldséges halleves
Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evőkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evőkanál őrölt dió, só, cukor, ...
2008-12-01 23:00:02
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon 1, kóser konyha, kevésbé fűszerező, francia Pernod, spanyol ojen, benne lévő, apróra kockázott, kanál paradicsompürét, végén bele, különböző halakat, fogások különféle, ünnep gasztronómiai, halleves számít, elmaradhatatlan Lutfisk, zöldségek felét, paradicsomot főni, zöldborsópürével, tartalomjegyzék, elmaradhatatlan, paradicsompürét, szeretetteljes, magyarországon, kenyérfélékben, tulajdonítanak, céklalevesből, gasztronómiai, szekelyistvan, fénypontjának, édesburgonyás, hallevesekben, süteményekben, belereszeljük, csiperkegomba, halászlékocka, petrezselyem, halgombóchoz, paszulyleves, zöldpaprikát, babérlevelet, tiszteletére, paradicsomot, pirospaprika, fogyasztható, cukorkákban, meghámozott, folyadékkal, vöröshagyma, zöldpaprika, megfelelően, vöröslencse, beletesszük, krémlevesek, fagyasztott, paradicsom, közkedvelt, mennyiségű, elkészítés, karcsúsító, késhegynyi, rozskenyér, ánizskapor, szolgáltak, elsősorban, hozzávalók, hozzáadjuk, zellerzöld, sárgarépát, zellergumó,
© 2013 TVN.HU Kft.