|
|
|
... felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, sót, borsot, paradicsomot vagy lecsót teszünk bele. Mindig kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összeforraljuk.
Köretnek galuskát csinálok vagy tésztát főzök hozzá.
... |
2010-08-04 19:30:33 |
|
|
|
|
|
|
... A májból 1-1 darabot a bőr alá töltünk. Tepsibe tesszük, rárakjuk a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát. Ráöntjük a kevéske olajat, valamitn a sört. Alu... |
|
2010-08-04 11:33:32 |
|
|
|
|
|
|
...
elkészítés
1. A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük a levét és hűlni hagyjuk.
2. A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 centis kockára felvágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
3. A hagy... |
2010-08-03 20:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
4. A lecsóhoz a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
5. ... |
|
2010-08-03 19:00:38 |
|
|
|
|
|
|
... alá.
4. Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús. (Ez nagyon változó, a marha korától függ.)
5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
6. Ha megpuhult, akkor beleöntjük (levével együtt) a 2 konzerv zöldbabot. Ezzel is felforraljuk.
7. A tejfölből, a levesből kivett kevés meleg lével és a liszttel csomómentes habarást készítünk. ... |
|
2010-08-03 16:04:10 |
|
|
|
|
|
|
... olajon megdinszteljük, rádobjuk az előfőzött csigá... |
2010-08-02 19:54:11 |
|
|
|
|
|
|
... este beáztatjuk.
2. A tökmagolajon megdinszteljük a felaprított póréhagymát.
3. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
4. Ha megpuhult, a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
5. Botmixerrel pürésítjük. Őrölt borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
6. A levest tálaláskor piríto... |
2010-08-02 15:59:17 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
4. A lecsóhoz a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
5. ... |
2010-08-02 13:23:25 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
4. A lecsóhoz a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
5. ... |
2010-08-02 12:37:01 |
|
|
|
|
|
|
... Felöntjük 0,5 l vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, a ketchupot, a megtisztított fokhagymát, egy csapott kiskanálnyi mustárral, kevés sóval és borssal ízesítjük. Jó 1 órát sütjük. Ha a hús megpuhult, beletesszük a 2 szeletelt zöldpaprikát, a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Rövid lével puhítjuk meg. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! [... |
2010-08-02 05:47:03 |
|
|
|
|