Belépés
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
2009-05-19 18:45:11
Variációk köretre.
... helyét. Krémes pürét gyárthatunk belőle úgy, hogy négyszeres mennyiségű forró vízbe habverővel belekeverjük, majd letekerjük a hőt, vajat keverünk bele, és lassú tűzön fél órán keresztül rotyogtatjuk. A végén sózzuk-borsozzuk, krémsajtot vagy reszelt parmezánt keverünk bele. Még különlegesebb grillezve: készítsünk pürét a fenti módon, de vaj és sajt nélkül, terítsük kiolajozott te...
2009-04-29 20:05:42
Bolognai spagetti kolbásszal recept
... kolbászt. Ha a hús már kifehéredett, és elkezdett levet engedni, akkor hozzáöntjük a paradicsomlevet (ízlés szerint hígra), és megfűszerezzük (oregano, bors, pirospaprika, ...
2009-04-20 17:47:29
Sörleves recept
... a citrom héjával és levével, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd a visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A fehér...
2009-04-12 16:25:25
Vacsoracsata-Kristóf-Főétel
... hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a kókusztejjel, ha már forr, hozzáadjuk a mogyoróvajat. A banánt villával péppé zúzzuk, összekeverjük a masalával és a paradicsompürével. Fél órát rotyogtatjuk lassú tűzön. Végül a csokit belemorzsoljuk és elkeverjük, és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk, és szárított paradicsomot rágcsálhatunk hozzá. Mentás vadrizzsel a legfinomabb, és egy ...
2009-02-17 21:26:14
Áfonyalekvár
... gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk.
A...
2009-01-08 17:26:31
Áfonyalekvár
... gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk....
2008-12-02 15:23:13
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Levesek
... üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti. A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget tes...
2008-11-29 17:16:12
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: CSÜLKÖS RECEPTEK, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, végén sózzuk-borsozzuk, fenti módon, citrom héjával, csipet sóval, keményítőt elkeverjük, levesbe öntjük, tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját elkeverjük, banánt villával, csokit belemorzsoljuk, erősen sózott, túlontúl sötét, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, marha ujjnyira, kalocsai őrölt, kettéválasztjuk, paradicsomlevet, csirkemellfilé, belemorzsoljuk, megfűszerezzük, összekeverjük, receptkönyvet, különlegesebb, fűszerpaprika, rágcsálhatunk, megtisztított, rotyogtatjuk, felforraljuk, áfonyalekvár, gyümölcshúst, korianderrel, pirospaprika, sertéshúsból, kifehéredett, előkészítése, hozzátesszük, perzseléssel, zsemlemorzsa, felkockázott, vacsoracsata, belekeverjük, visszaöntjük, kókusztejjel, mogyoróvajat, szegfűszeget, paradicsomot, csirkefasírt, frissítésére, vöröshagyma, gyárthatunk, kiolajozott, leforrázzuk, szennyezett, hozzáöntjük, evőkanálnyi, sertéshúsos, félrehúzzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.