Belépés
Shakshuka egyszerűen
... pirítjuk.

2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.

3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megsz...
2016-12-14 23:48:43
gránátalma
... Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és fűszerkeveréket. Egy percig kevergetjük.
Visszatesszük a combokat, majd felöntjük a levessel és a citromlével.
Fedő alatt 15 percig rotyogtatjuk, majd a fedőt levesszük, és a hőfokot feljebb állítjuk.
Néhány percig sütjük tovább, addig, amíg egy sűrű sziruppá redukálódik a mártás.
Közben óvatosan kikaparjuk a g...
2016-11-11 23:09:00
Érik a málnám folyamatosan !
... hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük.

...
2016-06-19 17:23:48
Narancsos-ricottás minidesszertek avagy Cassata
... (kerekekre) vágjuk, és kimagozzunk, vigyázva, hogy ne szakítsuk el a szeleteket!
Egy lábasba vizet öntünk, és felforraljuk. Beledobjuk a narancsszeleteket és 1 percig rotyogtatjuk. Utána leszűrjük, és a vizet kiöntjük.
A lábasba 1,5 bögre ( 1 bögre 2 dl) tiszta vizet öntünk, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket és 2...
2016-02-16 22:39:14
Magyaros burgonyaleves
... vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.



Munka: kb. 15 perc
Fogya...
2016-01-29 22:51:02
Gesztenyés-meggyes pohárdesszert
... evőkanál rummal és a vaníliakivonattal. Ízlés szerint adhatunk hozzá porcukrot. Habzsákba töltjük.
A meggyet felfőzzük a vörösborral, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik - ez legfeljebb 1 óra.
A tejhez teszünk keveset a meggy levéből, majd megforgatjuk benne a kettétört babapiskótákat. A poharakba először 3-4 piskóta...
2016-01-10 08:28:30
Borsós brassói aprópecsenye recept
... megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összeke...
2015-12-17 09:17:31
forralt bor
... héja, 15 dkg cukor
Opcionális: 5 db szegfűszeg, fél csésze mazsola, fél csésze mandula, 5 db aszalt füge
Elkészítés: a hozzávalókat nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forrni!
Tipp: még alkoholosabb lesz, ha adunk hozzá fél liter portóit is - de ne feledjük, a glögg erősebb, mint a normál forralt bor!
Chilis-csokis forr...
2015-11-28 20:33:23
Paradicsom télire
... megmossuk, és egy almareszelő segítségével egészben lereszeljük, a héja a kezünkben marad, ezt kidobjuk. Egy lábosban feltesszük főni a paradicsomot, forrás után 10 percig kisebb hőfokon rotyogtatjuk. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy kis olajat töltünk, és szorosan rácsavarjuk a tetőt, majd szárazdunsztba tesszük, és ott kihűtjük.

...
2015-09-18 23:53:43
Almás-balzsamecetes libamájpástétom
... vágott hámozott almát.

10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a balzsamecettel is meglocsoljuk, lefedve puhára pároljuk. Végül fedő nélkül hozzáadva a brandyt rotyogtatjuk rövid ideig, hogy elpárologjon a leve, és kicsit megpiruljon.

Amikor kissé meghűlt, aprítógéppel vagy merülő turmixszal pépesítjük. Egy kerek tálat kibélelünk baconszeletekke...
2015-09-05 21:37:00
1 2 3 4 5 ..11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: málnám folyamatosan, paradicsom következik, petrezselyem felével, percig kevergetjük, fedőt levesszük, hőfokot feljebb, sűrű sziruppá, maradék tejet, lábasba vizet, vizet kiöntjük, burgonyát levével, meggyet felfőzzük, tejhez teszünk, meggy levéből, kettétört babapiskótákat, poharakba először, fedőt levéve, magasabb falú, husi elkészült, hozzávalókat nagyon, glögg erősebb, almareszelő segítségével, kezünkben marad, lábosban feltesszük, brandyt rotyogtatjuk, kerek tálat, kolbászkarikákat, paradicsomlevet, fűszerkeveréket, libamájpástétom, baconszeletekke, babapiskótákat, minidesszertek, balzsamecettel, szárazdunsztba, kristálycukrot, balzsamecetes, visszatesszük, hőmérsékleten, gyümölcspépet, hozzákeverjük, burgonyaleves, pohárdesszert, szegfűszeggel, rotyogtatjuk, hozzávalókat, aprítógéppel, alkoholosabb, felcsíkozott, felforraljuk, meglocsoljuk, segítségével, aprópecsenye, megforgatjuk, elpárologjon, folyamatosan, paradicsomot, petrezselyem, vörösborral, hozzáöntjük, kevergetjük, kimagozzunk, besűrűsödni,
© 2013 TVN.HU Kft.