|
|
|
... (Sóval óvatosan bánjunk, mert az ételízesítő és a szójaszósz is sós!)
Ezután jön a kimagozott-meghámozott-kockára vágott sárgadinnye. Fél deci vizet aláöntve lassan, fedő alatt rotyogtatjuk. Javaslom a teflonlábost, hajlamos *lekapni*. A pulykahús megpuhulásáig főzzük. A végén a tejszínt a keményítővel összekeverve behabarjuk. A színéhez szépen passzol a kukoricás rizs. (Páro... |
2010-08-02 12:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
elkészítés
1. A fűszerkivonathoz 0,5-1 dl vízben felforraljuk, majd pár percig rotyogtatjuk a fűszereket.
2. Közben a gyümölcsöket mossuk, daraboljuk.
3. Ha ez megvan, hozzászűrjük a fűszerkivonatot, és botmixerrel pépesítjük.
4. A hűtőben ... |
|
2010-07-28 19:09:14 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük... |
2010-07-24 15:55:22 |
|
|
|
|
|
|
... keményítő
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, leforrázunk, héjukat lehúzzuk, aztán kimagozzuk, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, az 1 dl... |
|
2010-07-22 21:24:38 |
|
|
|
|
|
|
... víz tetejéről leszedjük a héját, kicsavarjuk, és a péphez adjuk.
7. Ha édesen szeretjük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, és feltesszük főni.
8. Körülbelül 1 órán át rotyogtatjuk.
9. A végén belekeverjük a dzsemfixet, pár percig tovább főzzük, majd kimosott üvegekbe töltjük.
10. A lezárt üveget 5 percre tetejére fordítjuk, majd száraz dunsztba tessz... |
|
2010-07-22 21:08:33 |
|
|
|
|
|
|
... felkar... |
2010-07-13 11:34:48 |
|
|
|
|
|
|
... kevés olajon megpirítjuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük ízlés szerint.
2. Pici vizet (kb 1/2 decit) aláöntünk, a majonézt jól elkeverjük, összeforraljuk az egészet, 1-2 percig rotyogtatjuk és utánafűszerezzük, ha szükséges.
3. A sütőt előmelegítjük,mindeközben összerakjuk a burritokat.
4. Tortillalapokat lefektetjük a vágószekára, közepükre téglalap alakban ... |
2010-07-10 22:49:37 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhítjuk.
4. Jöhet a feldarabolt paradicsom, kicsit hőkezeljük.
5. Hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt és a vizet. Elkeverjük, és a csirke teljes puhulásáig rotyogtatjuk.
6. A burgonyákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. 180-200 fokra előmelegített sütő aljába gurítjuk őket. 10 percenként megfordítjuk, hogy minden oldalról átsüljenek. Addig s... |
2010-07-01 13:14:09 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhítjuk.
4. Jöhet a feldarabolt paradicsom, kicsit hőkezeljük.
5. Hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt és a vizet. Elkeverjük, és a csirke teljes puhulásáig rotyogtatjuk.
6. A burgonyákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. 180-200 fokra előmelegített sütő aljába gurítjuk őket. 10 percenként megfordítjuk, hogy minden oldalról átsüljenek. Addig s... |
2010-07-01 12:05:42 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsvelőt megmérjük és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk.
5. Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.
6. Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
7. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
8. Folpackkal kibéleljük a gerincformát és beletöltjük a ... |
2010-06-25 23:55:20 |
|
|
|
|