|
|
|
... kakaóport összekeverjük a sóval és a porcukorral, majd a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Az egészet
edénybe szórjuk, ráöntjük a tejet, és kis lángon, folyamatos keverés közben felforraljuk. Teljesen
simára kell keverni, különben csomós lesz a fagylalt. Ezután hagyjuk kihűlni. A tejszínből kemény
habot verünk, majd a már teljesen kihűlt kakaós folyadékot óvatosan bele... |
2010-06-21 11:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a ... |
|
2010-06-21 00:11:16 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy az bőven ellepje. Felforraljuk, majd fedő alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. Kiszedjük a csülökből a csontokat, annak húsát felaprítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három perci... |
2010-06-20 23:56:44 |
|
|
|
|
|
|
... közepes tűzön megsütjük.
A kisült fánkocskákat hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk.
A kakaót a porcukorral, a megolvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és a vízzel felforraljuk.
A csokimázban megforgatjuk a fánkocskákat, majd hideg helyre tesszük.
Kihűlés után cukros tejszínhabbal megtöltjük őket, és kettesével összeillesztjük.
... |
|
2010-06-20 22:48:52 |
|
|
|
|
|
|
... méz
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjü... |
|
2010-06-20 12:13:53 |
|
|
|
|
|
|
... letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.(35-40 perc) A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, szárazra töröljük, meghintjük a rummal. A cukr. narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a
kr. cukorral, a van. cukorral és a vajjal, beleszórjuk a diót és a morzsát, 2 percig főzzük szikkasztjuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a fahéjjal, a narancshéjjal és a mazs... |
2010-06-20 11:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... mennyiségben magozott meggybefőttet. A kihűlt tésztalapra kenjük.
Máz:
2 evőkanál kakaóport elkeverünk 2 evőkanál kristálycukorral. 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá, és felforraljuk. Beleteszünk 10 dkg étcsokoládét, és kavargatva felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és belekeverünk 5 dkg vajat. Kevergetjük, míg el nem kezd sűrűsödni, és langyosan a tortára öntjük... |
2010-06-20 08:14:25 |
|
|
|
|
|
|
... 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik,hanem össze is áll,így lehet majd szeletelni.
Egy... |
2010-06-20 07:37:18 |
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára főzzük.
Amíg a tészta fő, kis lángon megolvasztjuk a margarint, beletesszük a parmezánt és a tejszínt, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felaprított, friss petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól ö... |
2010-06-19 16:24:51 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt citromhéj
késhegynyi tört szegfűszeg
csipetnyi só
Elkészítés:
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a sóval és a citromhéjjal felforraljuk. Közben a
tejszínbe belekeverjük a keményít_t, és a cukros tejhez öntve, folytonos keverés közben besűrítjük.
Ezután belekeverjük a darált diót, a rumot és a mazsolát. Éppen ... |
2010-06-18 13:11:42 |
|
|
|
|