Belépés
Kakaófagylalt
... kakaóport összekeverjük a sóval és a porcukorral, majd a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Az egészet
edénybe szórjuk, ráöntjük a tejet, és kis lángon, folyamatos keverés közben felforraljuk. Teljesen
simára kell keverni, különben csomós lesz a fagylalt. Ezután hagyjuk kihűlni. A tejszínből kemény
habot verünk, majd a már teljesen kihűlt kakaós folyadékot óvatosan bele...
2010-06-21 11:43:26
Juhászpörkölt csülökkel
... megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a ...
2010-06-21 00:11:16
Füstölt csülkös marhapecsenye
... megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy az bőven ellepje. Felforraljuk, majd fedő alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. Kiszedjük a csülökből a csontokat, annak húsát felaprítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három perci...
2010-06-20 23:56:44
Indiáner
... közepes tűzön megsütjük.
A kisült fánkocskákat hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk.
A kakaót a porcukorral, a megolvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és a vízzel felforraljuk.
A csokimázban megforgatjuk a fánkocskákat, majd hideg helyre tesszük.
Kihűlés után cukros tejszínhabbal megtöltjük őket, és kettesével összeillesztjük.

...
2010-06-20 22:48:52
Gesztenye krémleves
... méz

Elkészítés:

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjü...
2010-06-20 12:13:53
Nyitott Diós Fonat
... letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.(35-40 perc) A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, szárazra töröljük, meghintjük a rummal. A cukr. narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a
kr. cukorral, a van. cukorral és a vajjal, beleszórjuk a diót és a morzsát, 2 percig főzzük szikkasztjuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a fahéjjal, a narancshéjjal és a mazs...
2010-06-20 11:30:47
Süti
... mennyiségben magozott meggybefőttet. A kihűlt tésztalapra kenjük.

Máz:

2 evőkanál kakaóport elkeverünk 2 evőkanál kristálycukorral. 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá, és felforraljuk. Beleteszünk 10 dkg étcsokoládét, és kavargatva felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és belekeverünk 5 dkg vajat. Kevergetjük, míg el nem kezd sűrűsödni, és langyosan a tortára öntjük...
2010-06-20 08:14:25
Süti
... 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik,hanem össze is áll,így lehet majd szeletelni.

Egy...
2010-06-20 07:37:18
Alfredo tészta
... forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára főzzük.

Amíg a tészta fő, kis lángon megolvasztjuk a margarint, beletesszük a parmezánt és a tejszínt, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felaprított, friss petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól ö...
2010-06-19 16:24:51
Csokis-Diós Fagylalt
... reszelt citromhéj
késhegynyi tört szegfűszeg
csipetnyi só

Elkészítés:

A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a sóval és a citromhéjjal felforraljuk. Közben a
tejszínbe belekeverjük a keményít_t, és a cukros tejhez öntve, folytonos keverés közben besűrítjük.
Ezután belekeverjük a darált diót, a rumot és a mazsolát. Éppen ...
2010-06-18 13:11:42
1 2 3 .................415 416 ........620 621 622 623 624 .........830 831 832 
Címkék: Nyitott Diós Fonat, Csokis-Diós Fagylalt, vaníliás cukrot, tejszínből kemény, nagy fazékba, kisebb szeletekre, bőven ellepje, kisült fánkocskákat, megolvasztott vajjal, vízzel felforraljuk, csokimázban megforgatjuk, mazsolát rumba, gesztenyepürét villával, merőkanálnyit elveszünk, maradék tejet, pudingporos tejet, kétszeresére kelesztjük, töltelékhez forró, kihűlt tésztalapra, tortára öntjük, meleg almakrémet, tetejére szép, 8-10 evőkanál, tűzről levéve, margarint hozzáadjuk, sütemény tetejére, mártás kissé, vaníliás cukorral, citromhéjjal felforraljuk, cukros tejhez, darált diót, kristálycukorral, sütőmargarinnal, összeillesztjük, gesztenyepürét, belecsurgatjuk, petrezselymet, meggybefőttet, kakaófagylalt, összekeverjük, narancshéjjal, juhászpörkölt, szegfűszeggel, merőkanálnyit, megtisztítjuk, megtisztított, megolvasztjuk, marhapecsenye, megolvasztott, felolvasztjuk, tejszínhabbal, felforraljuk, fánkocskákat, belekeverjük, megforgatjuk, szikkasztjuk, vöröshagymát, étcsokoládét, belekeverünk, egyenletesen,
© 2013 TVN.HU Kft.