|
|
|
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre
Elkészítés
Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.
|... |
2008-05-26 19:00:26 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket. (Mivel a gomba levet ereszt, nem is kell semmi más folyadékot ö... |
|
2008-05-07 21:46:22 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját és lassan a tejet. Sűrű tésztát keverünk belőle, és 15 percig állni hagyjuk. A megmosott, szárazra törölt almát négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasütőben egy kanál vajat olvasztunk, beletesszük a felszeletelt alma negyedét, és ráöntjük a tészta negyedét. L... |
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerpaprika
20 dkg gépsonka
1 dl 12 %-os tejföl
Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd ... |
|
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
rozmaring
fokhagyma
só
feketebors
A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, liszttel megszórjuk, sóval, borssal, fokhagymával, rozmaringg... |
|
2006-11-11 18:57:45 |
|
|
|
|