|
|
|
... pontosan melyik olajról van szó, vagy a kettő keverékéről.
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei is gazdagok fehérjékben, zsírokban, aminosavakban, A, C, D és E-Vitaminban, karotinoidokban, flavonoidokban és mikrotápanyagokban.
A levelek és gyümölcsmaradványok kiegészítő táplálékként való felhasználása sertések esetén közel 21%-os egészségjavulást eredményezet... |
2019-02-21 10:29:33 |
|
|
|
|
|
|
... megnyugodjunk.
Az étcsokoládé segít a stresszhormonok csökkentésében, illetve segít felszabadítani a hangulatnövelő szerotonint.
Az avokádó fitokemikáliákban gazdag, például karotinoidokban és fenolokban, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. Ezek nemcsak a betegségek, hanem a szabad gyökök által okozott károsodások csökkentésében... |
|
2018-10-23 21:35:14 |
|
|
|
|
|
|
... játszanak egészségünk fenntartásában. Egy adag leveles kel 121 mg omega 3, 92,4 mg omega 6 zsírsavat tartalmaz.
6, Immunrendszer erősítés. A leveles kel rendkívül gazdag karotinoidokban, flavonoidokban, antioxidánsokban, A vitaminban, melyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését.
7, Fenntarthatóság, környezetvédelmi szempontok. A leveles kel kb. 55... |
2018-10-18 09:19:43 |
|
|
|
|
|
|
... kockázati tényezőit, azonban kutatások igazolják, hogy a magas karotinoid-tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása csökkent... |
|
2018-04-29 06:45:06 |
|
|
|
|
|
|
... melatoninszintet, amely nemcsak az ágyban töltött időt hosszabbítja meg, hanem az alvás hatékonyságát is.
A cseresznye meglehetősen gazdag rostokban, C-vitaminban, antociánokban és karotinoidokban, amelyek mind-mind segítséget nyújthatnak a daganatos megbetegedések megelőzésében.
A cseresznyelé enyhíti az edzés után kialakult izomlázat. Azok a sportolók, pont... |
|
2018-04-03 09:12:28 |
|
|
|
|
|
|
... javallott.
Egészséges és kalóriaszegény a sütőtök
A zöldség húsa igen gazdag karotinoidokban; sötét sárga színe is árulkodik a sok béta-karotinról, ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezenkívül C- és E-vitamin-forrásunk, a magja pedig magnéziumot, káliumot és ... |
2016-11-08 22:22:32 |
|
|
|
|
|
|
... folyamatokat.
Emellett támogatja a kollagénszintezést, ami a csontozatban és az izomzatban
is megtalálható. Más antioxidánsokban is bővelkedik, flavonoidokban,
karotinoidokban és tokoferolban is, melyek csökkentik a szervezet oxidatívstressz-
szintjét, amit az elhízás egyik fő okozójának tartanak.
A gyógynövényben lévő kvercetin flavonoid csökkent... |
2016-08-27 11:44:46 |
|
|
|
|
|
|
A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatóak. A húsa - amint azt sárga színe is mutatja - gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban.
Sorra születnek a sütőtök-variációk mindenkinél. A lilahangya blog szerzője például egy általa először próbált verziót, almával és gyömbérrel, no meg egy leheletnyi chilivel ízesített sütőtöklevest készített, mely iga... |
2015-10-27 15:05:12 |
|
|
|
|
|
|
... regenerálja, tisztítja, nyombélfekélyre, hasnyálmirigyre, érelmeszesedés, meghűlés esetén is kedvezően hat
Külsőleg: Miért került a kozmetikumokba? Gazdag zsírokban, karotinoidokban, E-vitaminban, elősegíti a sebek hámosodását és gyógyulását, gyógyítja az égési és fagyási sebeket, bőrfertőzéseket, gátolja a hajhullást és a ráncok kialakulását, erősíti a kötőszövetet, í... |
2015-10-18 11:54:30 |
|
|
|
|
|
|
... javallott.
Egészséges és kalóriaszegény a sütőtök
A zöldség húsa igen gazdag karotinoidokban; sötét sárga színe is árulkodik a sok béta-karotinról, ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezenkívül C- és E-vitamin-forrásunk, a magja pedig magnéziumot, káliumot és B-vit... |
2015-10-11 22:10:57 |
|
|
|
|