Belépés
Farsangi fánk
... letakarjuk, majd ha megsült aranybarnára, akkor megfordítjuk, de ekkor már nem tesszük rá a fedőt!

Ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert lehűti azt, meg nem tudnak egymástól megkelni szépen!

Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

...
2019-01-13 12:16:46
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő álla...
2018-09-16 17:43:08
Konyhai kisokos
... hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.

A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.

Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.

Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe...
2018-07-31 14:15:06
Beigli és kifli
... felületű legyen.
Először a készre formázott beiglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütő lemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojás fehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni.
A 10-20 perces kelesztés után már lá...
2017-11-21 11:57:57
A világ legjobb lángosa / Írta.nagyi/
... sütéshez olaj

Elkészítése


A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi darabokat szaggatunk ki a tésztából.
Olajozott felületen jól kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Kínálhatjuk akár magában is, de tejföllel meg...
2017-07-18 12:03:02
Bögrés lángos dagasztás nélkül
... beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazé...
2017-06-24 15:21:11
Pampuska / fánk
... hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.

Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.

Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk....
2017-01-04 12:10:49
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák
... hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.

A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.

Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.

Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe...
2016-09-13 12:49:26
Bögrés lángos dagasztás nélkül – nem szívja meg magát
... beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazé...
2016-07-15 11:26:25
Készülődjetek az ünnepre.....
... tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 20 percet...
2016-03-24 17:45:54
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: világ legjobb, felesleges olajat, evőkanál liszttel, többi lisztet, felfuttatott élesztőt, tészta szélén, sütemények tésztáját, irányban nyújtsuk, forró puding, készre formázott, sütő lemezen, 10-20 perces, liszthez keverjük, langyos tejet, nagyobb műanyag, villával nagyjából, pohárral szaggassuk, tészta akkor, tetejét vékonyan, tepsi hosszára, tetejét kend, baracklekvárral, tojássárgájával, meggömbölyítjük, nyírmártonfalva, belemorzsoljuk, konyharuhával, készülődjetek, összeállítjuk, dagasztótálba, felemelkedni, megbőrösödni, egyenletesen, megfordítjuk, összegyúrjuk, aranybarnára, papírtörlőre, felfuttatott, hozzávalóból, elkészítése, meggyőződni, lekenhetjük, kidolgozzuk, receptneked, kínálhatjuk, lecsorogjon, porcukorral, serpenyőben, hozzáöntjük, szaggatunk, felesleges, sütemények, dagasztjuk, megszórjuk, ugyanabban, kinyújtjuk, hagyhatjuk, fehérjével, megszáradt, keleszteni, beleöntjük, háztartási, lisztezett, dagasszunk, szaggassuk, letakarjuk, darabokban, dagasztás, darabokat, megfelelő, porcukrot,
© 2013 TVN.HU Kft.