|
|
|
... letakarjuk, majd ha megsült aranybarnára, akkor megfordítjuk, de ekkor már nem tesszük rá a fedőt!
Ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert lehűti azt, meg nem tudnak egymástól megkelni szépen!
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
... |
2019-01-13 12:16:46 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő álla... |
|
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.
Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... felületű legyen.
Először a készre formázott beiglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütő lemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojás fehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni.
A 10-20 perces kelesztés után már lá... |
|
2017-11-21 11:57:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez olaj
Elkészítése
A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi darabokat szaggatunk ki a tésztából.
Olajozott felületen jól kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Kínálhatjuk akár magában is, de tejföllel meg... |
|
2017-07-18 12:03:02 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazé... |
2017-06-24 15:21:11 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.
Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.
Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk.... |
2017-01-04 12:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.
Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe... |
2016-09-13 12:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazé... |
2016-07-15 11:26:25 |
|
|
|
|
|
|
... tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.
A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 20 percet... |
2016-03-24 17:45:54 |
|
|
|
|