|
|
|
... rum
- 3-4 evőkanál narancslekvár
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés sóval habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg már felolvasztott vajat, és azzal is átkeverjük.
A diót, mandulát ledaráljuk. A csokoládét felolvasztjuk (legkönnyebben mikrosütőben lehet, alá kevés vajat tegyünk, hogy nehogy leégjen, vagy pici olajat... |
2011-01-15 21:11:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 kk. rumaroma, 2,5 dl tej.
Töltelékhez: 3 dl tej, 1 cs. csokoládés pudingpor, 3 ek. kristálycukor.
Elkészítése:
1... |
|
2011-01-15 20:11:11 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporral, sóval elegyített lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és ... |
2011-01-15 18:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... felével. A zselatinos majonézmártással bevonjuk a lecsurgatott hideg halat, amikor megdermed rajta, füstölt lazac és zöld tárkonylevél-csíkkal díszítjük. (Ha a bevonó mártás túl sűrű, olvasztott aszpikkal hígítjuk, ha túl híg és lefolyik a halról, még kevés zselatint adjunk hozzá. ) Tálaláskor a halszeleteket franciasaláta-alapra helyezzük, kockára vágott aszpikkal, fejes saláta l... |
|
2011-01-15 15:37:46 |
|
|
|
|
|
|
... előre beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük a keveréket, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, nagyobb galuskákat szaggatunk belőle, és olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Szolnoki ponty
Hozzávalók: 1,5 kg. ponty, 10 dkg. zsír, 12 dkg. vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg. pirospaprika, só, ... |
|
2011-01-15 15:03:29 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg darált dió, 1 dl tejszín, 1/4 rúd vanília, 6 dkg kakaópor, 6 dkg cukor, 25 dkg barackíz, 5 dkg vaj.
Az áttört túrót olvasztott vajjal és tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és jól elkeverjük.
Tejszínt cukorral és vaníliával felforralunk, hozzáadj... |
2011-01-15 14:47:01 |
|
|
|
|
|
|
... élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal ho... |
2011-01-15 14:29:19 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a porcukrot és az őrölt mogyorót, majd lassú tűznél 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a cukrot a tojássárgákkal gőz fölött besűrítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, végül a kihűlt tojásos masszát is beleforgatjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat.
Sváb húsos-hurka
Hozzávalók: Egy disznófej, 1,5 kg rizs... |
2011-01-15 13:53:32 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, é... |
2011-01-15 13:10:16 |
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk, majd még melegen hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat, majd a tejföllel jó alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet... |
2011-01-15 13:08:56 |
|
|
|
|