|
|
|
Hozzávalók:
* 2-3 csokor újhagyma
* 1-2 kisebb vöröshagyma
* 2 kávéskanál pirospaprika
* 2 pár virsli
* só
* 2 babérlevél
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, majd apró karikákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve pirospaprikával összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, majd 1-2... |
2010-08-26 13:53:59 |
|
|
|
|
|
|
... zöldség, bab, kelbimbó, paprika, karfiol, burgonya, 1 hagyma, 1 evőkanál vaj, 25 dkg savanyú káposzta, 1 l húsleves, 25 dkg darált marhahús, 1 csésze félig főtt rizs, 2 tojás, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A kockára vágott zöldséget vajban megfuttatjuk, a savanyú káposztát és a húslevest hozzáadjuk, és 30 percig főzzük. A darált húst, rizst, tojást, sót, paprik... |
|
2010-08-26 06:16:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, kb. 30 dkg liszt, 75 dkg burgonya, 1 tojás, só, bors, sáfrány, pirospaprika
A felkockázott szalonnát megpirítom, és pirospaprika hozzáadása után beleforgatom a kimosott savanyú káposztát. Kevergetve párolom fedő nélkül szép szálkásra. A megtisztított burgonyát nyersen lereszelem, galuskatésztát készítek annyi... |
2010-08-25 21:11:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60 dkg marhahátszín, só, törött bors, 40 dkg zsír, 1 fej hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, pirospaprika, 40 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg konzervzöldborsó, 1 evőkanál olaj, zöldpetrezselyem.
A megmosott húst felszeleteljük, kiveregetjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, és felhevített zsiradékon mindkét oldalról megpirítjuk, majd meleg h... |
|
2010-08-25 21:11:03 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymaleves
1 kg burgonya, 1 tojás, só, erőleves (kockából is lehet), szalonna, pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma
A kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd az erőlevest összekeverjük. A fokhagymát átnyomjuk. A tojást felverjük, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, csak ezután kerül bele a fokhagyma a tűzről levett levesbe.... |
|
2010-08-25 20:55:48 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt napraforgó (esetleg darált dió), 5 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál őrölt kömény, kevés majoránna, 1 gerezd összenyomott fokhagyma, petrezselyem zöldje apróra vágva, pici só, pirospaprika
Egy kis lábasban elmorzsoljuk az élesztőt, és kb. 4 dl hideg vizet öntünk rá. A vöröshagymát megpároljuk. A felkavart vizes élesztőt hozzáöntjük a megpárolt hagymához, felfőzzük for... |
2010-08-25 20:53:09 |
|
|
|
|
|
|
Élesztőpástétom 1.
Hozzávalók: 8-20 dkg élesztő, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál búzadara, 1 tojás (elhagyható), 2-3 evőkanál olaj, majoránna, borsikafű, pirospaprika, só vagy házi Vegeta pótló, apróra vágott petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál szerecsendió
A hagymát vizes olajon megpároljuk, beletesszük a zsemlemorzsát és a darát. Kicsit együtt is... |
2010-08-25 20:52:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 10-12 dkg sajt, fél dl sör, őrölt bors, késhegynyi pirospaprika
Elkészítés: A kenyérszeleteket vajban megpirítjuk. A sört egy serpenyőbe öntjük, ha felforrósodott, hozzáadjuk a sajtot és sűrű krémmé főzzük, ízlés szerint borsozzuk, paprikázzuk, majd a kenyérszeletekre púpozzuk. Sütőlemezre tesszük, tetejét meglocsoljuk kevés olvasztott vaj... |
2010-08-25 20:13:03 |
|
|
|
|
|
|
Egy-két narancsnak sárga, vékony héját finom metéltre vágjuk, forró vízben két-három percig főzzük, aztán leszűrjük és hideg vizzel leöblítjük, hozzáadunk egy-két kanál befőtt piros áfonyát.
Egy-két késhegynyi angol mustárport, melyet hideg vizzel simára elkevertünk, egy kevés törött cukrot, egy kávéskanálnyi édes, nemes, pirospaprikát, három-négy narancs levét és fél citro... |
2010-08-25 18:03:55 |
|
|
|
|