|
|
|
... cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cuk... |
2018-07-03 08:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál almaecet
3 evőkanál almalé
2 teáskanál mustár
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.
A burgonyát meghámozzuk, nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a páro... |
|
2018-05-24 23:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
Hozzákeverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.
... |
2018-05-10 23:40:15 |
|
|
|
|
|
|
... nem rendekeznek földterülettel, vagy egészségügyi okai miatt nem tudnak kertészkedni, azoknak sem kell lemondaniuk a friss fűszernövényekről.
Ablakban tarthatunk petrezselymet, snidlinget (metélőhagyma), bazsalikomot, zsályát, kakukkfüvet, lestyánt, mentát is.
PETREZSELYEM
A friss petrezselyem a magyar konyha elengedhetetlen alkotóeleme. Lényegében minden fo... |
|
2018-04-24 09:27:43 |
|
|
|
|
|
|
... megkavargattam. A gomba kezdetben bő levet eresztett, majd később zsírjára pirítottam. Megvártam, amíg langyosra hűl. Egy kisebb tálkában a juhtúróval elkevertem a pirított gombát és a snidlinget.
A gombafejeket megmostam, szárazra töröltem, besóztam, majd az üregüket megtöltöttem a juhtúrós töltelékkel, és az olajjal megkent sütőedénybe raktam úgy, hogy a töltelék legyen fel... |
|
2018-04-04 13:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a... |
2018-04-04 13:15:51 |
|
|
|
|
|
|
... szerint.
A juhtúrót a vajjal alaposan egy villa segítségével jól összedolgoztam, hozzáadtam a mustárt, a fűszereket és a worcester szószt. Alaposan elkev... |
2018-04-04 13:11:11 |
|
|
|
|
|
|
... 000mg/nap) káros.
Ne tároljuk a zöldséget, gyümölcsöt!
Ha a zöldségek és gyümölcsök hetekig állnak a hűtőben, veszítenek vitamintartalmukból. Vásároljunk friss retket, snidlinget, póré- és újhagymát, vagy vegyünk elő céklát, savanyú káposztát a kamrából.
Nassoljunk egészséges falatokat!
Ha édességre vágyunk, rágcsáljunk aszalt fügét, datolyát, olaj... |
2018-03-13 18:36:16 |
|
|
|
|
|
|
... lemaradnia erről a fenséges fehérjebombáról. Elkészítheted úgy is, hogy nem adsz hozzá cukrot, hanem helyette sóval és kevés borssal fűszerezed. Extra összetevőként adhatsz hozzá hagymát, snidlinget, medvehagymát, zöld-fűszereket és akár pirított bacont is.
Sárga-túró egyéb felhasználási lehetőségei
A sárga-túrót nem csak a kalács, sonka, tojás és zöldségek m... |
2018-02-26 09:38:24 |
|
|
|
|
|
|
... levét, és összeforgatjuk a szalonnás póréval. Belekeverjük a mustárt, a mézet, az ecetet, valamint az elkészült sült szaftját is. Tálalásnál a lencsét melegen tesszük a hús mellé. A snidlinget leöblítjük, elkeverjük a tejföllel. A burgonyát kibontjuk, bevágjuk, kissé szétnyitjuk, és a snidlinges tejföllel leöntjük. Szintén a húshoz kínáljuk.
... |
2017-12-31 01:36:45 |
|
|
|
|