Belépés
Brassói aprópecsenye
... alaposan megmossuk és kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
Párolás közben a vizet többször pótoljuk.
Ha a hús ...
2007-05-04 12:02:39
Tárkonyos pulykaraguleves
... vágott, friss petrezselyemmel, kevés víz hozzáadásával fedő alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt lisztt...
2007-05-04 11:17:12
Részeges pecsenye
...

A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy nyers tojást, megsózzuk, borsozzuk és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre rakunk egy halom tölteléket, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük.
A tek...
2007-05-04 11:01:01
Francia hagymaleves
... újhagyma, kenyér, reszelt sajt

Elkészítése:

Egy fazékban aranybarnára sütjük az apróra vágott hagymát, majd levesszük a tűzről. Ráöntünk 1,5 l hideg vizet, sózzuk, borsozzuk. Felmelegítjük, 5 percig főzzük, vízben elkevert kukoricaliszttel besűrítjük. Néhány szelet kenyeret megpirítunk, újhagymával és reszelt sajttal fogyasztjuk a levest. Elkészítési idő: 20 ...
2007-05-04 00:51:59
Fűszeres burgonya chilis márto
... burgonya kissé megpuhul. Jól lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
Serpenyőben összekeverjük az olajat, a fokhagymát, a szegfűborsot, a koriandert és a paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a burgonyát, s addig rázzuk, amíg az olaj mindenütt fedi. 20 percig sütjük, néha forgatva, vagy amíg a burgonya barna és ropogós lesz, és teljesen átsül.
Közben elkészít...
2007-05-01 09:04:20
A 90 napos diétához
Fehérjenapra

Sajtos pulykacomb

Hozzávalók: pulyka felsőcombja filézve, tejföl, reszelt sajt, só, bors, olaj, kevés víz

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük tejföllel. Egy tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük. Ha megpuhult, reszelt sajttal meghintjük, és alufólia nélkül megpirítjuk. K...
2007-04-30 00:41:36
Sajtos-diós csirkegöngyöleg
... nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot, a durvára tört diót (legegyszerűbb nejlonzacskóban húsklopfolóval megtörni) és az apróra vágott zöldpetrezselymet keverjük öszsze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és göngyöljük a csirkeszeletekbe, a szeleteket szúrjuk át hústűvel, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva forró olajban süssük aranysárgára. A húsokat szedjük ki papír...
2007-04-29 00:39:46
Töltött káposzta
... paradicsomlé vagy paradicsompüré.

A káposzta leveleit ecetes, sós vízben puhára főzzük, amíg fő, a zsíron megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy nyers tojást, összekeverjük, és beletöltjük a káposztalevélbe. A tejszínből és a paradicsomléből vagy püréből édes-savanyú mártást készítünk, ebben főzzük meg a tö...
2007-04-28 00:47:13
Frank krumplileves
... a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem...
2007-04-27 01:06:09
Medvehagyma, a tavasz hírnöke
... levelét megmossuk, felszeleteljük. A felét megpároljuk az olajon, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, két percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét is. Sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a lecsepegtetett tésztát, a maradék medvehagymát, és jól összekeverjük. Sajttal, tejföllel fogyasztjuk.

Húsgombóc medvehagymával

Hozzávalók:...
2007-04-27 00:56:10
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 ..........915 916 917 926 927 928 
Címkék: tavasz hírnöke, hagymát megtisztítjuk, zúzott fokhagymát, vizet többször, borban megáztatjuk, vajban párolt, egészet megdaráljuk, nyers tojást, hússzeleteket kiverjük, halom tölteléket, húst összegöngyöljük, fazékban aranybarnára, apróra vágott, olaj mindenütt, burgonya barna, húst sózzuk, tepsibe tesszük, durvára tört, szeleteket szúrjuk, húsokat szedjük, káposzta leveleit, zsíron megpároljuk, húshoz adjuk, paradicsomléből vagy, füstölt szalonnát, lábasban elkezdjük, jellegzetes frank, felét megpároljuk, felkockázott paradicsomot, lecsepegtetett tésztát, maradék medvehagymát, kukoricaliszttel, csirkeszeletekbe, pulykaraguleves, káposztalevélbe, petrezselyemmel, pirospaprikával, paradicsomléből, összegöngyöljük, csirkegöngyöleg, paradicsompürét, nejlonzacskóban, leveszöldséget, felszeleteljük, lecsepegtetett, zsemlemorzsába, lecsepegtetjük, paradicsompüré, medvehagymával, húsklopfolóval, összekeverjük, megtisztítjuk, hozzáadásával, hússzeleteket, felmelegítjük, legegyszerűbb, aranysárgára, paradicsomlé,
© 2013 TVN.HU Kft.