|
|
|
... alaposan megmossuk és kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
Párolás közben a vizet többször pótoljuk.
Ha a hús ... |
2007-05-04 12:02:39 |
|
|
|
|
|
|
... vágott, friss petrezselyemmel, kevés víz hozzáadásával fedő alatt feltesszük párolni.
Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítőt (Delikát), kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evőkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.
Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát főzünk bele.
Amikor a tészta is puha:
2 dl tejszínt lisztt... |
|
2007-05-04 11:17:12 |
|
|
|
|
|
|
...
A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy nyers tojást, megsózzuk, borsozzuk és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre rakunk egy halom tölteléket, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük.
A tek... |
2007-05-04 11:01:01 |
|
|
|
|
|
|
... újhagyma, kenyér, reszelt sajt
Elkészítése:
Egy fazékban aranybarnára sütjük az apróra vágott hagymát, majd levesszük a tűzről. Ráöntünk 1,5 l hideg vizet, sózzuk, borsozzuk. Felmelegítjük, 5 percig főzzük, vízben elkevert kukoricaliszttel besűrítjük. Néhány szelet kenyeret megpirítunk, újhagymával és reszelt sajttal fogyasztjuk a levest. Elkészítési idő: 20 ... |
|
2007-05-04 00:51:59 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya kissé megpuhul. Jól lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
Serpenyőben összekeverjük az olajat, a fokhagymát, a szegfűborsot, a koriandert és a paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a burgonyát, s addig rázzuk, amíg az olaj mindenütt fedi. 20 percig sütjük, néha forgatva, vagy amíg a burgonya barna és ropogós lesz, és teljesen átsül.
Közben elkészít... |
|
2007-05-01 09:04:20 |
|
|
|
|
|
|
Fehérjenapra
Sajtos pulykacomb
Hozzávalók: pulyka felsőcombja filézve, tejföl, reszelt sajt, só, bors, olaj, kevés víz
Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük tejföllel. Egy tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük. Ha megpuhult, reszelt sajttal meghintjük, és alufólia nélkül megpirítjuk. K... |
2007-04-30 00:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot, a durvára tört diót (legegyszerűbb nejlonzacskóban húsklopfolóval megtörni) és az apróra vágott zöldpetrezselymet keverjük öszsze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és göngyöljük a csirkeszeletekbe, a szeleteket szúrjuk át hústűvel, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva forró olajban süssük aranysárgára. A húsokat szedjük ki papír... |
2007-04-29 00:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomlé vagy paradicsompüré.
A káposzta leveleit ecetes, sós vízben puhára főzzük, amíg fő, a zsíron megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy nyers tojást, összekeverjük, és beletöltjük a káposztalevélbe. A tejszínből és a paradicsomléből vagy püréből édes-savanyú mártást készítünk, ebben főzzük meg a tö... |
2007-04-28 00:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem... |
2007-04-27 01:06:09 |
|
|
|
|
|
|
... levelét megmossuk, felszeleteljük. A felét megpároljuk az olajon, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, két percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét is. Sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a lecsepegtetett tésztát, a maradék medvehagymát, és jól összekeverjük. Sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
Húsgombóc medvehagymával
Hozzávalók:... |
2007-04-27 00:56:10 |
|
|
|
|