|
|
|
... pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve (ha kell, pótoljuk), lefedve pároljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a babérlevelet. Ráöntünk 1 l vizet, borsozzuk, s 5 percig kíméletesen főzzük.
2. A maradék olajon megpirítjuk a lisztet, és besűrítjük vele a levest. Lassú tűzön a zúzát egészen puhára főzzük (kb. 15 perc), beletesszük a gombát, és... |
2007-04-22 00:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután a rizst a leves felével felöntjük, és lassú tűzön fedő alatt 15 percig pároljuk. Ha elfőtt a leve, a maradék levest is hozzáöntjük. A felszele... |
|
2007-04-21 00:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojásokat, a reszelt mozzarellát, a felkockázott fetát és a petrezselyemzöldet. A tésztát 40 cm átmérőjű karikára kinyújtjuk. A nyújtófára feltekerjük, m... |
2007-04-21 00:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... leöblítjük, a zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, rátesszük a húst és erős tűzön pörköljük. Beletesszük a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk. A levét folyamatosan pótoljuk húslevessel. Amikor már a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, a reszelt narancshéjat és levét, a bor felét és kés... |
|
2007-04-18 10:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... finomra vágjuk, és olajban megparoljuk.. Ha kihűlt összedolgozzuk a petrezselyemmel, a tojással, a sóval, a borssal, a curryvel, s ha kell, zsemlemorzsával. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beteritjuk a sonkaszeletekkel, rakenjuk a Tölteléket, összegongyoljuk és rovid idore betesszuk a melyhutobe. Ezután 2 cm-es karikakra vágjuk, majd lilahagyma és paprikadarabokkal felvalt... |
|
2007-04-17 19:47:40 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockáka... |
2007-04-17 17:25:04 |
|
|
|
|
|
|
... meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhet bele a fagyasztott zöldség is. Miután felolvadt, még főzzük 5-10 percig (ne legyen túl puha). Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal.
... |
2007-04-17 10:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára vágott burgonyát, káposztát, konzerv paradicsomot és a babot. A levest felöntjük a vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk. A levest készre főzzük 20-25 perc alatt. Az utolsó tíz percre hozzáadjuk a felkockázott cukkínit is.
A levest bazsalikommal is fűszerezhetjük ízlés szerint, valamint tálalásko... |
2007-04-17 00:50:08 |
|
|
|
|
|
|
... maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.
A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük, olívaolajjal meglocsoljuk.
... |
2007-04-16 06:51:41 |
|
|
|
|
|
|
... átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.
Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.
Brokkoli sajtmártással
Hozzávalók:... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|