Belépés
Zöldséges zúzaleves
... pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve (ha kell, pótoljuk), lefedve pároljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a babérlevelet. Ráöntünk 1 l vizet, borsozzuk, s 5 percig kíméletesen főzzük.
2. A maradék olajon megpirítjuk a lisztet, és besűrítjük vele a levest. Lassú tűzön a zúzát egészen puhára főzzük (kb. 15 perc), beletesszük a gombát, és...
2007-04-22 00:48:55
Sonkás-gombás-borsós rizibizi
... Ezután a rizst a leves felével felöntjük, és lassú tűzön fedő alatt 15 percig pároljuk. Ha elfőtt a leve, a maradék levest is hozzáöntjük. A felszele...
2007-04-21 00:36:19
Spenótos-fetás pite
... gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojásokat, a reszelt mozzarellát, a felkockázott fetát és a petrezselyemzöldet. A tésztát 40 cm átmérőjű karikára kinyújtjuk. A nyújtófára feltekerjük, m...
2007-04-21 00:34:55
Gombás szarvastokány
... leöblítjük, a zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, rátesszük a húst és erős tűzön pörköljük. Beletesszük a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk. A levét folyamatosan pótoljuk húslevessel. Amikor már a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, a reszelt narancshéjat és levét, a bor felét és kés...
2007-04-18 10:09:35
Pulyka rablóhús
... finomra vágjuk, és olajban megparoljuk.. Ha kihűlt összedolgozzuk a petrezselyemmel, a tojással, a sóval, a borssal, a curryvel, s ha kell, zsemlemorzsával. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beteritjuk a sonkaszeletekkel, rakenjuk a Tölteléket, összegongyoljuk és rovid idore betesszuk a melyhutobe. Ezután 2 cm-es karikakra vágjuk, majd lilahagyma és paprikadarabokkal felvalt...
2007-04-17 19:47:40
Kipróbálom, hátha....
... cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockáka...
2007-04-17 17:25:04
Fogyd magad degeszre!
... meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhet bele a fagyasztott zöldség is. Miután felolvadt, még főzzük 5-10 percig (ne legyen túl puha). Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal.






...
2007-04-17 10:47:32
Leves firenzei módra
... felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára vágott burgonyát, káposztát, konzerv paradicsomot és a babot. A levest felöntjük a vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk. A levest készre főzzük 20-25 perc alatt. Az utolsó tíz percre hozzáadjuk a felkockázott cukkínit is.

A levest bazsalikommal is fűszerezhetjük ízlés szerint, valamint tálalásko...
2007-04-17 00:50:08
Rostonsült rák zöldségekkel
... maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.

A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük, olívaolajjal meglocsoljuk.
...
2007-04-16 06:51:41
Brokkoli
... átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.

Brokkoli sajtmártással
Hozzávalók:...
2007-04-15 09:51:25
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 ..........916 917 918 926 927 928 
Címkék: maradék olajon, zúzát egészen, leves felével, maradék levest, hűtőbe tesszük, olívaolajat felforrósítjuk, felszeletelt vöröshagymát, reszelt mozzarellát, felkockázott fetát, nyújtófára feltekerjük, zsiradékban megfonnyasztjuk, levét folyamatosan, reszelt narancshéjat, pulykaszeleteket sózzuk, fagyasztott zöldség, levest felöntjük, vízzel vagy, kicsit megsózzuk, levest készre, felkockázott cukkínit, levest bazsalikommal, felszeletelt fekete, apróra vágott, ráktörzseket hosszában, páncélból kifejtjük, tetejére szórjuk, előfőzött brokkolirózsákat, gerezd préselt, brokkolirózsákat, sonkaszeletekkel, pulykaszeleteket, megfonnyasztjuk, paradicsompürét, spenótleveleket, összegongyoljuk, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, fűszerezhetjük, összedolgozzuk, felforrósítjuk, sajtmártással, zöldségpürébe, felkarikázott, bazsalikommal, leveskockákat, szarvastokány, zöldségekkel, olívaolajjal, felkockázott, babérlevelet, folyamatosan, leveskockáka, borókabogyót, szervírozzuk, megforgatjuk, megfuttatjuk, felszeletelt,
© 2013 TVN.HU Kft.