Regisztráció  Belépés
Majoránnás csirke krumpliágyon
hozzávalók 4 főre

* 1 csirke darabolva
* 1 alma
* 1 paradicsom
* 1 sárgarépa
* 2 fej vöröshagyma
* 0,5 kg burgonya
* só
* bors
* 0,5 kk őrölt pirospaprika
* 1,5 ek majoránna
* 5 szelet bacon szalonna...
2011-01-15 18:24:13
V betűs receptek
...
Vajdasági busa

Hozzávalók: 1 kg halhús, só, 1 evőkanál vegeta, 1 kg burgonya, 1 dl étolaj, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és másfél centiméterenként bevagdossuk. Sózzuk, megszórjuk a vegetával. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, egy tűzálló tálat kibélelünk vele, erre helyezzük a halat. Meglocsoljuk étolajjal és tej...
2011-01-15 18:23:41
T betűs receptek
...
Tiszaháti töltött felsál

Hozzávalók: 80 dkg felsál, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertéshús darálva, 1 db vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 db tejben áztatott zsemle, 1 kanál pirospaprika, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 4 db savanyú uborka, 1 dl olaj, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi majoránna, 1 kanál paprikakrém, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojás...
2011-01-15 15:45:21
T betűs receptek
...
Tihanyi süllőszelet

Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salát...
2011-01-15 15:37:46
T betűs recept
...
Tatai tojás

Személyenként 2 tojást keményre főzünk. Közben vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítünk, amelyet sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel - Ízlés szerint kevés paradicsompürével - ízesítünk. A kemény tojások sárgáját áttörjük, fehérjéjüket kis kockákra vágjuk, és az egészet eldolgozzuk a sűrű besamellel.
Az ízesített masszábó...
2011-01-15 15:11:09
Sz betűs receptek
...
Szatmári töltött káposzta bográcsban

Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 2 db sertésköröm, 20 dkg füstölt-sonka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 20 dkg kukoricadara, 1.5 kg káposzta, 2 dl tejföl, 1 csomag kapor, majoránna, só, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis konzervparadicsom, pirospaprika.
Elkészítése: a darált sertéshúst apróra vágott füstö...
2011-01-15 14:24:28
Sz betűs receptek
...
Szamosújvári töltött karaj

Hozzávalók: 70 dkg kicsontozott karaj, 1 fej hagyma, só, bors, 15 dkg főtt tarja.
Elkészítése: A húst kifúrjuk. A kikerült húst főtt tarjával megdaráljuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a karajt. Sütőben lassan átsütjük mellétesszük a hagymát.
Szatmári lakodalmas
Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg...
2011-01-15 14:18:43
Erdélyi csorbaleves
... virsli,
1/2 kg fehér káposzta,
1/2 kg vörös káposzta,
1/2 kg savanyú káposzta,
2-3 karalábélevél,
1 csomag kapor,
1 evőkanál só,
1 teáskanál bors,
majoranna,
bazsalikom,
kakukkfű,
3-4 babérlevél,
1 evőkanál gulyáskrém,
1 evőkanál liszt,
3 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
3-4 dl tejföl

...
2011-01-15 13:11:31
S betűs receptek
...
Soproni sertésborda

A sóval és törött borssal bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra szűrjük, s a húst kakukkfűvel fűs...
2011-01-15 12:40:03
S betűs receptek
...
Sarkadi betyárfalat

Sertés combból, vagy csont-nélküli sertéskarajból készül. A 4-5 dkg hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és egyik oldalát zúzott fokhagymával megkenjük. A fokhagymás oldalát lisztbe mártjuk, majd kevés olajban vagy zsírban megsütjük (a sütést a lisztezett oldallal kezdjük). Miután a hússzeleteket kisütöttük, a maradék zsiradékban apróra...
2011-01-15 12:17:43
1 2 3 .....................266 267 268 ...........401 402 ...........533 534 535 
Címkék: halat megtisztítjuk, burgonyát megtisztítjuk, tűzálló tálat, kemény tojások, egészet eldolgozzuk, sűrű besamellel, ízesített masszábó, darált sertéshúst, húst kifúrjuk, kikerült húst, visszamaradt olajban, bordákra szűrjük, húst kakukkfűvel, fokhagymás oldalát, lisztezett oldallal, hússzeleteket kisütöttük, maradék zsiradékban, franciasalátához, majonézmártáshoz, centiméterenként, paradicsompürét, petrezselyemmel, sertésbordákat, csontalaplével, sertéskarajból, paradicsompüré, megtisztítjuk, pecsenyelevet, hússzeleteket, személyenként, karalábélevél, kiklopfoljuk, visszamaradt, pirospaprika, krumpliágyon, szamosújvári, fokhagymával, kukoricadara, tárkonylevél, fehérjéjüket, mellétesszük, meglocsoljuk, kicsontozott, tojássárgája, vöröshagyma, elkészítése, bevagdossuk, megdaráljuk, csorbaleves, felhevített, marhafelsál, sertésborda, süllőszelet, felengedjük, paprikakrém, kakukkfűvel, betyárfalat, zsiradékban, eldolgozzuk, fehérborral, sertésköröm, késhegynyi, hozzávalók, megszórjuk, bazsalikom, gulyáskrém, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.