|
|
|
... után finomra aprítjuk, az olajon, a fazékban egy-két percig fonnyasztjuk, ezután az edényt a tűzről lehúzzuk. Belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a tűzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát. (Aki szereti, karikákra vágott csípő... |
2007-04-04 18:14:49 |
|
|
|
|
|
|
... mindkettot finomra vágjuk. A
felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát,
ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára
sült, kissé kihutjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 ... |
|
2007-04-03 17:06:11 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelt gombát. Megsózzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a t... |
2007-03-26 17:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük.
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykah... |
|
2007-03-21 08:04:16 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
ELŐKÉSZÍTÉS
A megmosott májat leszárítjuk és felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk.
ELKÉSZÍTÉS
A májszeleteket kissé megborsozzuk, mindkét oldalukat előbb lisztbe, majd reszelt sajtba mártjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és erre rakjuk a májszeleteket. A zsír forró legyen! Kb. 5-6 perc... |
|
2007-03-21 08:02:26 |
|
|
|
|
|
|
... kapri
bors
olívaolaj
Petrezselyem
Snidling
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
szezámolaj
A csirkemellet kiterítjük, rátesszük a szardellafiléket és megborsozzuk, majd a szardellával lefelé pirítani kezdjük, közben meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és készre sütjük.
Eg... |
2007-03-20 11:08:10 |
|
|
|
|
|
|
... kitorzsázzuk, lereszeljük. Összekeverjük a sóval, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, beleszórjuk a káposztát, kevergetve megpirítjuk, megborsozzuk, végül lefödve rövid idő alatt puhára pároljuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A felvert tojást hozzáadjuk, a fele sót beleszórjuk, majd annyi liszttel dolgozzuk... |
2007-03-18 01:12:42 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és a csíkokra vágott zöldpaprikát, fedő alatt mérsékelt lángon pároljuk. Mikor a hús már jól megpuhult, levesszük az edényről a fedőt, és a levét kiss... |
2007-03-16 00:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a kétféle hagymát 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd a levessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.
3. A tűzről levéve tejföllel gazdagítjuk (először egy kevés forró levessel keverjük össze, nehogy össze... |
2007-03-04 01:17:26 |
|
|
|
|
|
|
... kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és beleszórjuk az ételízesítőt. 1-1 csokor megmosott petrezselymet és kaprot teszünk bele, megborsozzuk, s félpuhára főzzük.
2. Közben a pulykahúst összedolgozzuk a hideg tejbe áztatott és kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk, és megnedvesített kézzel... |
2007-03-04 00:49:57 |
|
|
|
|