Belépés
Zemlényi Zoltán
... csatornaszagba.
Epikureus, alumíniumfényű akarat.
Egy pillanatra, egy örökre néz farkasszemet,
vágy a kötelességgel, kötelesség a vággyal.
Nyelem a sötétet, mint kacsa a nokedlit,
erősítem a gyönge szívem,
alattam, felettem gazdátlan vérebek.







Vágy & Tsa.
(Antal Balázs nótájára)
Hívom ő...
2010-11-03 11:38:06
Szüreti birkagulyás
... közben mindig töltsünk egy kis vizet hozzá. Sózzuk és süssük le zsírjára! Ekkor öntsük fel vízzel és tegyük bele a hasábokra vágott krumplit, majd amikor félig megpuhult, szaggassuk bele a nokedlit, szórjuk rá a zellerlevelet és pár percnyi forralás után főzzük készre! A birkagulyást általában rövid lével, nokedli nélkül készítik, de most szüret van és mások a szabályok. Ráad...
2010-10-28 19:49:37
Zöldborsóleves
... paprikás rántást készítek, hideg vízzel simára keverem. A megpuhult zöldséges borsót feleresztem vízzel. Sóval, borssal, petrezselyem zölddel ízesítem, felforralom és berántom. Betétnek nokedlit szaggatok bele. Forrón tálalom.
äTavasszal, amikor elérkezik a borsó és rántott csirke ideje - bár önmagában is nagyon finom ez a zsengeborsó leves - gyenge, csirkeaprólék...
2010-10-28 05:58:59
Karfiolleves
... elhabarom a tejföllel - így soha nem csapódik ki a tejfölből az aludttej, nem lesz túrós - és amikor a karfiol...
2010-10-28 05:56:26
Borsóbecsinált leves
... egy ideig.
Majd kb. 2 evőkanál liszttel meghintjük, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, teszünk még bele petrezselyem és zellerlevelet.
Puhulásig főzzük, közben egy tojásból nokedlit keverünk, és apró darabogban beleszaggatjuk a levesbe, mikor ez is megfőtt, kész a levesünk.
Mindenki a saját ízlésének megfelelően tehet bele tejfölt.

Jó étvágyat!
...
2010-10-24 14:12:53
Beregi törtpaszuly
... valószínű sóval tovább kell ízesíteni, teszünk bele egy kevés tejfölt, vagy tejszint és kész a törtpaszuly.
A visszamaradt bablevet és a zöldséget visszatesszük főni, 1-2 tojásból nokedlit készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Rántást és habarást készítünk, és belefőzzük a levesbe. Mindjárt kész a levesünk és a második, vagyis a törtbab.

Közben bő zsírba hagymát dar...
2010-10-24 12:45:53
Gulyásleves
... daraboljuk, majd mikor már majdnem puha a hús, beletesszük a krumplit, és tovább főzzük. Közben egy tojást elkeverünk annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy ne leg...
2010-10-24 12:39:47
Babgulyás és csülkös-bableves
... zöldség-zellerlevelet és együtt megfőztem.

Mikor a hús is a bab is megpuhult, összeöntöm egy nagyobb edénybe, rántást, és habarást készítettem, és ráöntöttem a levesre. Egy-két tojásból nokedlit kevertem és kanállal beleszaggattam. Puhára főzzük és kész a leves. Aki szereti, még egy kis tejfölt tehet a tetejére.

Csülkös bableves
Ehhez a babot, szintén ...
2010-10-23 23:25:36
Fiadi tokány
... a csíkokra vágott húst, a ...
2010-10-23 15:12:47
Pásztorleves
... vizet adunk hozzá, majd a babot.
Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránná...
2010-10-15 18:13:59
1 2 3 .......23 24 ....35 36 37 ..46 47 48 
Címkék: Zemlényi Zoltán, Antal Balázs, gyönge szívem, hasábokra vágott, birkagulyást általában, megpuhult zöldséges, zsengeborsó leves, tejföllel &#8211, tojásból nokedlit, saját ízlésének, kevés tejfölt, visszamaradt bablevet, zöldséget visszatesszük, levesbe szaggatjuk, tojást elkeverünk, nagyobb edénybe, csíkokra vágott, beleszaggatjuk, beleszaggattam, alumíniumfényű, csatornaszagba, borsóbecsinált, zöldborsóleves, kötelességgel, zellerlevelet, csirkeaprólék, visszatesszük, birkagulyást, visszamaradt, petrezselyem, karfiolleves, pásztorleves, farkasszemet, leveskockát, felforralom, zsengeborsó, törtpaszuly, gulyásleves, birkagulyás, készítettem, megfelelően, beletesszük, feleresztem, darabogban, szaggassuk, daraboljuk, elkeverünk, belefőzzük, szaggatjuk, összeöntöm, hozzáadjuk, ráöntöttem, elkeverjük, kötelesség, meghintjük, pillanatra, tavasszal, megpuhult, takarékon, szaggatok, megfőztem, készítünk, babgulyás, felöntjük, hasábokra, valószínű, zöldséges, általában, szabályok, tejföllel, gazdátlan,
© 2013 TVN.HU Kft.