Regisztráció  Belépés
Rozmaringos rósejbni
Hozzávalók:

12 kisméretű burgonya, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma aprítva, 1 teáskanál só, 1/3 teáskanál bors, 6-8 friss, arasznyi rozmaringhajtás.

Elkészítése:

Elkészítése abszolút kezdőknek is menni fog: mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összeke...
2006-09-20 18:18:33
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Hozzávalók: 2 deci kifejtett zöldborsó, negyed kiló borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, kis csomó zöld-petrezselyem, só, fél deci tejszín, 1 tojás, 3 deka cukor.
A zöldborsót a csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresztjük le-vessel...
2006-09-19 09:36:33
Sajtfalatkák
Sajtfalatkák

Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt,
6 dkg lágy vaj,
4 evőkanál tejszín,
8 szelet barnakenyér,
1 csomag retek, petrezselyem,
3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint

A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel a...
2006-09-17 21:51:06
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel

Hozzávalók:
4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem,
1 zsemle (egy napos),
4 evőkanál tejszín,
2 dkg vaj,
13 dkg főtt sonka,
13 dkg gouda sajt

A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és ...
2006-09-17 21:50:48
A kerti zsázsa
... talaj. Igen gyors termeszthetőségét bizonyítja, hogy vetés után 5-6 nappal kel, és 20-25 nap múlva már fogyasztható. Gyors kelésének köszönhetően a lassan kelő gyökérzöldségek, pl. petrezselyem sorjelzésére is megfelel. Folyamatosan szedhető, ha 15-20 naponként vetjük. A levelek magszárba indulás után elvesztik zsengeségüket, és rágóssá válnak. Lakásban, cserépben vagy erkélyládáb...
2006-09-14 19:24:45
Csülkös bableves
Hozzávalók:

1 nagyobb, füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 2 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző ...
2006-09-12 00:12:56
Mont Liban
... ilyen nevű kajákkal. Ez egy nagyon finom paradicsomos saláta, amiben van menta és csicseriborsó is, de az összes alkotóelemet nem sikerült megfejteni :-). A másik, ami finom volt, az petrezselyem, menta és apróra tört paradicsomból állta. A joghurtos szószok mellett volt humusz is, ezt otthon is ismerik, de nekem még mindig nem ízlik. Ezekhez vékony kenyértésztát ettünk, ami kb. o...
2006-09-11 16:00:28
Fűszeres burgonyakrémleves
... 50 dkg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 liter zöldségleves kockából, 1,5 dl fehérbor, 5 ek. olaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízzel teli tálban...
2006-09-07 17:44:49
Brokkolis, rizses csirke
... kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárrészét felszeleteljük. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk....
2006-09-07 17:36:17
Currys tojássaláta
...

Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem

A díszítéshez:
2 főtt tojás,
fél fej saláta

Elkészítés:
A főtt tojásokat meg a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikár...
2006-09-03 22:36:49
1 2 3 ...............568 569 ........852 853 ........1136 1137 1138 
Címkék: Mont Liban, kerti zsázsa, rozmaring kivételével, csonttal másfél, világos rántást, deszkán villával, kenyeret tegyük, lassan kelő, levelek magszárba, nagyon finom, összes alkotóelemet, joghurtos szószok, burgonyát megtisztítjuk, zöldségeket megtisztítjuk, paprikákat felkarikázzuk, brokkolit rózsáira, szárrészét felszeleteljük, főtt tojásokat, főtt burgonyát, előbbit karikár, rozmaringhajtás, gyökérzöldségek, csirkemellfilé, zöldborsóleves, felszeleteljük, kenyérpirítóba, felkarikázzuk, megtisztítjuk, csicseriborsó, paradicsomból, zsengeségüket, kenyértésztát, petrezselyem, hozzávalókat, gyufaszálnyi, tojássárgája, alkotóelemet, paradicsomos, zöldségleves, pirospaprika, feleresztjük, vörösborecet, sorjelzésére, folyamatosan, sajtfalatkák, teáskanálnyi, fogyasztható, földimogyoró, köszönhetően, kivételével, egynegyedét, elkészítjük, vöröshagyma, előkészítés, zöldségeket, barnakenyér, tojássaláta, csipetkéhez, elkészítése, meghámozzuk, díszítéshez, rozmaringos, fűszerekkel, erkélyládáb, zöldfűszer, hozzávalók, fűszerekke,
© 2013 TVN.HU Kft.