|
|
|
... állítsuk a csigaházakat. Kortyolgassunk mellé egy könnyű, fiatal rozét.
Rákpörkölt
Hozzávalók: 50 dkg főtt rákhús, 2 dl erőleves, 10 dkg rákvaj, 10 dkg teavaj, őrölt pirospaprika, liszt, só
Elkészítés módja: kedvenc lábasunkban a rákhúst forró teavajban felmelegítjük, a paprikával meghintjük, elmorzsoljuk benne a rákvajat, felforraljuk, és a lisztt... |
2011-03-04 09:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... villával
> összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
> és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
> borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sûrû masszát
> kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
> a tojásfehérjékbe vi... |
|
2011-02-15 22:28:20 |
|
|
|
|
|
|
...
4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 " majoranna
1 " só
1 kávéskanál örölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olivaolaj
20-30 dkg reszelt sajt
A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam. A lisztben elkevertem a füszereket... |
2011-02-13 17:29:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Ayam Goreng, olajon sült csirke dzsakartai módra (indonéz)
Hozzávalók (6 sz.): 1,5 kg-os csirke, 3 ek só, 2 ek citromlé, 1 nagy hagyma, 5 dkg dióbél, 1 friss erős hegyes pirospaprika, 2 kk koriander, ¼ kk kurkuma, 2,5 dl víz, 1 ek tamarindpor 2 ek vízben elkeverve,
1 db friss gyömbér (kb. 2 cm), 1 levél citromfű (1 kk reszelt citromhéjjal hely... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... kezünkkel megfogjuk, és a kést kissé lefelé szorítva a vastagabb része felé végigvágjuk. Akkor jó, ha a bőre teljes egészében lejön. A halhúst a pörkölthöz hasonlóan kockákra vágjuk, és a pirospaprikával, a cseresznyepaprika-krémmel és 1 kiskanál sóval alaposan bedörzsöljük. Letakarva hűtőszekrénybe rakjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kockákra, a hagymát vé... |
|
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
Az avokádó
Az avokádó az egyik legrégebben fogyasztott gyümölcs Közép-Amerikában. Mexikó környékén már 10 ezer évvel ezelőtt is ettek avokádót, amit régészeti leletek is alátámasztanak. Igaz, ekkor még nem maguk termesztették, hanem a vadon növő avokádókat ették az indiánok, de i. e. 5000 körül már háziasították a gyümölcsöt. A maják is háziasították az avokádót, ami fon... |
2011-02-07 16:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... (kockából)
- fél deci száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- ételízesítő
- A tetejére:
- apróra vágott snidling
- reszelt sajt
- fokhagymás-pirospaprikás pirítós kockák (teflonban kevés olívaolajon megpirítva)
Elkészítés:
Az avokádókat kikaparjuk, és egy mély tálban villával összetörjük. Konyhai robotgéppel h... |
2011-02-06 12:25:12 |
|
|
|
|
|
|
... egytálételnek is simán elmegy.
Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 csipet őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg virsli, 1,5 liter erőleves , olaj,
A habaráshoz: kevés liszt, tejföl
A szóráshoz: petrezselyem
Elkészítés:
1.) A hagymát, burgonyát felkockázzuk, a fokha... |
2011-02-02 04:36:51 |
|
|
|
|
|
|
... zsíron tepsibe rakjuk,és forró sütőbe sütjük.Amikor már kb 80%-ra megsült,vöröshagymát dinsztelünk zsíron,mint amikor pörköltöt készitesz,csak itt üveges legyen a hagyma.Beleteszed a pirospaprikát és a sülő krumplira locsolod.A tetejét meglocsolod tejföllel,raksz rá füstölt kolbit,vagy szalonnából kakastaréjt,vagy sonka szeletet,attól függ mit szeretsz,vagy mivan a spájzba.De virs... |
2011-01-27 09:21:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Tordai pecsenye 2.
Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika.
A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával.
Tordai pecsenye cikakáposztával
Hozzáva... |
2011-01-15 16:04:04 |
|
|
|
|