Belépés
A tenger gyümölcsei és más
... állítsuk a csigaházakat. Kortyolgassunk mellé egy könnyű, fiatal rozét.

Rákpörkölt

Hozzávalók: 50 dkg főtt rákhús, 2 dl erőleves, 10 dkg rákvaj, 10 dkg teavaj, őrölt pirospaprika, liszt, só

Elkészítés módja: kedvenc lábasunkban a rákhúst forró teavajban felmelegítjük, a paprikával meghintjük, elmorzsoljuk benne a rákvajat, felforraljuk, és a lisztt...
2011-03-04 09:57:09
Nincs Cím
... villával
> összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
> és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
> borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sûrû masszát
> kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
> a tojásfehérjékbe vi...
2011-02-15 22:28:20
Csodás csirke-nyamm
...
4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 " majoranna
1 " só
1 kávéskanál örölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olivaolaj
20-30 dkg reszelt sajt

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam. A lisztben elkevertem a füszereket...
2011-02-13 17:29:43
x
...


Ayam Goreng, olajon sült csirke dzsakartai módra (indonéz)
Hozzávalók (6 sz.): 1,5 kg-os csirke, 3 ek só, 2 ek citromlé, 1 nagy hagyma, 5 dkg dióbél, 1 friss erős hegyes pirospaprika, 2 kk koriander, ¼ kk kurkuma, 2,5 dl víz, 1 ek tamarindpor 2 ek vízben elkeverve,
1 db friss gyömbér (kb. 2 cm), 1 levél citromfű (1 kk reszelt citromhéjjal hely...
2011-02-13 09:38:30
x
... kezünkkel megfogjuk, és a kést kissé lefelé szorítva a vastagabb része felé végigvágjuk. Akkor jó, ha a bőre teljes egészében lejön. A halhúst a pörkölthöz hasonlóan kockákra vágjuk, és a pirospaprikával, a cseresznyepaprika-krémmel és 1 kiskanál sóval alaposan bedörzsöljük. Letakarva hűtőszekrénybe rakjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kockákra, a hagymát vé...
2011-02-13 09:37:13
Krémes boldogság ...
Az avokádó

Az avokádó az egyik legrégebben fogyasztott gyümölcs Közép-Amerikában. Mexikó környékén már 10 ezer évvel ezelőtt is ettek avokádót, amit régészeti leletek is alátámasztanak. Igaz, ekkor még nem maguk termesztették, hanem a vadon növő avokádókat ették az indiánok, de i. e. 5000 körül már háziasították a gyümölcsöt. A maják is háziasították az avokádót, ami fon...
2011-02-07 16:30:06
Krémes boldogság
... (kockából)
- fél deci száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- ételízesítő
- A tetejére:
- apróra vágott snidling
- reszelt sajt
- fokhagymás-pirospaprikás pirítós kockák (teflonban kevés olívaolajon megpirítva)

Elkészítés:

Az avokádókat kikaparjuk, és egy mély tálban villával összetörjük. Konyhai robotgéppel h...
2011-02-06 12:25:12
2011. jan. 31. Aranyhaj
... egytálételnek is simán elmegy.
Frankfurti leves

Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 csipet őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg virsli, 1,5 liter erőleves , olaj,
A habaráshoz: kevés liszt, tejföl
A szóráshoz: petrezselyem
Elkészítés:
1.) A hagymát, burgonyát felkockázzuk, a fokha...
2011-02-02 04:36:51
x
... zsíron tepsibe rakjuk,és forró sütőbe sütjük.Amikor már kb 80%-ra megsült,vöröshagymát dinsztelünk zsíron,mint amikor pörköltöt készitesz,csak itt üveges legyen a hagyma.Beleteszed a pirospaprikát és a sülő krumplira locsolod.A tetejét meglocsolod tejföllel,raksz rá füstölt kolbit,vagy szalonnából kakastaréjt,vagy sonka szeletet,attól függ mit szeretsz,vagy mivan a spájzba.De virs...
2011-01-27 09:21:10
T betűs receptek
...
Tordai pecsenye 2.

Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika.
A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával.
Tordai pecsenye cikakáposztával
Hozzáva...
2011-01-15 16:04:04
1 2 3 ....19 20 21 22 .28 29 ..37 38 39 
Címkék: Nincs Cím, Ayam Goreng, tenger gyümölcsei, rákhúst forró, paprikával meghintjük, tejbe áztatott, keveréket simára, lisztben elkevertem, kést kissé, vastagabb része, bőre teljes, pörkölthöz hasonlóan, hagymát megtisztítjuk, burgonyát kockákra, egyik legrégebben, vadon növő, avokádókat kikaparjuk, mély tálban, sülő krumplira, tetejét meglocsolod, sertéshús bőrét, húst megsózzuk, pirospaprikával, cikakáposztával, tojásfehérjékbe, kortyolgassunk, alátámasztanak, hűtőszekrénybe, termesztették, pirospaprikát, egytálételnek, háziasították, megtisztítjuk, felmelegítjük, pirospaprikás, pirospaprika, csigaházakat, vöröshagymát, csirkemellet, elmorzsoljuk, felkockázzuk, citromhéjjal, bedörzsöljük, petrezselyem, felforraljuk, kakastaréjt, szalonnából, dinsztelünk, összetörjük, bevagdaljuk, olívaolajon, tamarindpor, lábasunkban, végigvágjuk, ételízesítő, kinyomkodva, legrégebben, kelkáposzta, meglocsolod, robotgéppel, vöröshagyma, fogyasztott, összetörve, hozzávalók, habaráshoz, frankfurti, combszelet, füszereket, elkevertem, avokádókat,
© 2013 TVN.HU Kft.