Belépés
Parmezános tésztasaláta.
Parmezános tésztasaláta.
Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg copfocska tészta, 5 dkg sonka, 20 dkg brokkoli, 5 dkg marinál-t paprika, 1 fej saláta, 5 dkg parmezán sajt, 1 db tyúkhúsleves kocka. Elkészítése: A tyúkhúsleves kockával kifőzzük a tésztát, majd jól lecsepegtetjük és kihűtjük. A főtt tésztát a brokkolival, a sonkával, a csíkokra vágott marinál-t paprikával és a na...
2010-10-05 17:44:09
Csőben sült csülkös brokkoli s
Hozzávalók:

* 50 dkg brokkoli
* 1 db csülök
* 1 pohár tejföl
* vaj
* reszelt sajt
* parmezán
* ételízesítő
* őrölt bors
* szerecsendió
* 2 db chilipaprika
* zsemlemorzsa

Elkészítés:

A rózsákra szedett brokkolit ételízesítős vízben megfőzöm. A csülköt szi...
2010-10-04 19:26:27
'A' vércsoportú vagy?
... zabliszt... árpaliszt, rizs, quinoa, tönkölybúzaliszt... fehér liszt, teljes kiőrlésű búzaliszt...
Zöldségek
Jótékony hatásúak Semleges hatásúak Kerülendők
articsóka, brokkoli, karalábé, kelkáposzta, spenót, tofu, torma, vöröshagyma... avokádó, cukkini, karfiol, kelbimbó, kukorica, mustár, retek, saláta, sárgarépa, tök, uborka... burgonya, gomba, káposzta, olí...
2010-10-04 09:56:54
Vajas brokkoli
Vajas brokkoli
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg v. só.
Ha friss brokkoliból készítjük, a brokkolit sós vízben puhára főzzük alaposan lecsepegtetjük, majd forró tálra téve, a meleg vajjal leöntjük esetleg vajba forgatjuk. Ha fagyasztott brokkolit vettünk hozzá, a vajat megforrósítjuk, a még fagyott brokk...
2010-10-03 14:43:46
Morzsás brokkoli
...



Morzsás brokkoli

Hozzávalók:
1 kg brokkoli (mirelitből is készíthető),
4 evőkanál vaj,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál só,
vegeta.

A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a vegetával. Egy lapos tűzálló edényben vagy tepsiben pár...
2010-10-03 07:05:58
Tejfölös brokkoli
Tejfölös brokkoli
Hegedűs János: Ételművészet
Ugyanúgy készül, mint a karfiolköret....
2010-10-02 19:56:49
Sajtos brokkoli
Sajtos brokkoli
Hegedűs János: Ételművészet
Ugyanúgy készül, mint a vajas brokkoli, de a tálon még 10 dkg sajt reszelünk rá, ami a forró zöldségtől ráolvad....
2010-10-02 19:39:03
Párolt zöldségek polenta galus
Párolt zöldségek polenta galuskával
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg zöldség, (brokkoli, karfiol és karotta) i0 dkg kukoricadara, 1 evőkanál vágott bazsalikomlevél 2 tojássárgája, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt i,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, só és bors, vaj a galuska sütéséhez, vágott petrezselyem meghinteni
Előkészítés: A zöldséget meg...
2010-10-02 19:32:08
Brokkolis batyu
Brokkolis batyu
Frank Júlia “Nagy fritukönyv"
1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagymargarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 csokorpetrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint.
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük a meleg tejet, és állandókeverés közben sűrűre főzzük. Sóva...
2010-10-02 19:06:38
Brokkolirózsák
Brokkolirózsák
Hegedűs János: Ételművészet
Ugyanúgy készül, mint a karfiolrózsák, de a friss brokkolit kétcentis darabokra vágjuk, úgy készítjük el. A fagyasztott brokkoli eleve fel van darabolva, de azt sós vízben csak öt percig főzzük a panírozás előtt, mert már előfőzött....
2010-10-02 19:06:16
1 2 3 ..................225 226 ........316 317 318 ..338 339 .........450 451 452 
Címkék: Hegedűs János, Frank Júlia, tyúkhúsleves kockával, főtt tésztát, csíkokra vágott, rózsákra szedett, meleg vajjal, vajat megforrósítjuk, vajat megolvasztjuk, lapos tűzálló, vajas brokkoli, forró zöldségtől, galuska sütéséhez, vajat habzásig, meleg tejet, friss brokkolit, fagyasztott brokkoli, panírozás előtt, tönkölybúzaliszt, bazsalikomlevél, brokkolirózsák, lecsepegtetjük, állandókeverés, megforrósítjuk, karfiolrózsák, összekeverjük, megolvasztjuk, chilipaprika, tésztasaláta, petrezselyem, ételművészet, tyúkhúsleves, vagymargarin, zsemlemorzsa, tojássárgája, ételízesítős, szerecsendió, kukoricadara, karfiolköret, vércsoportú, ételízesítő, fagyasztott, brokkoliból, előkészítés, brokkolival, elkészítése, vöröshagyma, kelkáposzta, beleöntjük, parmezános, zöldségtől, paprikával, hozzávalók, elkészítés, mirelitből, készíthető, kerülendők, fritukönyv, meghinteni, galuskával, sárgarépa, brokkolis, darabokra, brokkolit, leszűrjük, megfőzzük, sütéséhez, panírozás, előfőzött, forgatjuk, darabolva,
© 2013 TVN.HU Kft.