Belépés
Tiropita
TIROPITA
Ez abszolút klasszikus recept. A görögök imádják a "pitákat" vagyis a réteseket, melyeket leginkább úgy készítenek, hogy a lapokat egymás fölé terítik, több lapot alul, közé a tölteléket, majd ugyanannyi lapot mint alulra, felülre is. Ilyen ez a tiropita is, amit nagyon sokszor kell készítenem, családtagjaim kérésére.

Az adag az elektromos áramos, 60 cm szé...
2011-01-07 10:24:37
serpenyőben sült kenyér

Tejfölös fehérkenyér, serpenyőben sütve
1 kg kenyérliszt
14 g szárított élesztő
1 ek. cukor
1 ek. só
3 ek. tejflöl
3 ek. ecet
2 ek. olívaolaj
5,5-6 dl langyos víz

A lisztet, cukrot, élesztőt, sót, tejfölt, ecete...
2010-12-22 19:13:01
kecskesajtos-kapros pogácsa


Kecskesajtos-kapros pogácsa
1 tasak szárított élesztő
30 deka kenyérliszt
20 deka teljes kiőrlésű búzaliszt
5 deka lenmag
2 ek krumplipehely
10 deka finomra áttört kecskesajt
1 csokor finomra aprított kapor
...
2010-12-20 22:13:48
Törökös pizza
Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt (20 dkg kenyérliszt és 30 dkg BL-55 liszt)
3-4 evőkanál olaj
1 csomag élesztő

cukor
A feltéthez:
50 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
olaj
2 evőkanál őrölt paprika
1 kis konzerv paradicsom
2...
2010-12-15 14:34:26
Édesköményes zelleres vékony
Hozzávalók:

30 dkg kenyérliszt
1 csomag szárított élesztő
2 dl langyos víz
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez:
2 szál szárzeller
1/2 édesköménygumó
2 nagyobb paradicsom
10 dkg friss csiperkegomba
2 evőkanál paradicsompüré...
2010-12-15 14:17:56
Házi mézeskalács
...
Hozzávalók:
25 dkg porcukor, 0.5 kg kenyérliszt, 0.5 csomag sütőpor, 3 tojás, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál törött fahéj és szegfűszeg
Elkészítés:
A lisztben elkevert sütőport, cukrot, tojást, mézet, törött fahéjat és törött szegfűszeget összegyúrjuk, és rövid ideig pihentetjük. Azután a gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval...
2010-12-14 05:51:12
Korpás zsömle recept
Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű liszt bio
250 g kenyérliszt
1 tasak instant élesztő
250 ml langyos víz
3 evőkanál olíva olaj
1 kiskanál só

Elkészítés:

Keverjük össze az összetevőket, majd adjuk hozzá folyamatosan a langyos vizet. Gyúrjuk össze, majd dagasszuk kb. 20 percig.
Tegyük egy edénybe, majd fedjük l...
2010-12-13 14:05:55
s. barackos ananászos fonat !


angol recept !
2 csomag száraz élesztő
1 / 2 csésze langyos víz=125 ml
3 / 4 csésze zsírszegény tej170-180 ml
1 / 2 csésze (1 bot) puha vaj=125 gr
1 nagy tojás
1 / 2 csésze kristálycukor=10 dkg
2 teáskanál só
4 .5 csésze keny...
2010-12-02 18:35:30
Puha mézeskalács
...
(Horváth Ilona: Szakácskönyv. Bp., 1984.)
Hozzávalók: 50 dkg méz, 2 egész tojás és két tojássárgája, 6 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 késhegynyi őrölt fahéj, reszelt citromhéj.
A mézet meglangyosítjuk, a tojásokkal, a fűszerekkel habosra kavarjuk. A lisztet apránként keverjük bele. A liszt fele lehet rozsliszt vagy kenyérliszt. Jól eldolg...
2010-11-17 20:28:42
Pardubicei mézeskalács
...
(Maria Hajkova: Édeskönyv. Pozsony, 1966.)
Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás, citrom és narancshéj, törött fahéj, szegfűszeg ízlés szerint, 60 dkg kenyérliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál méz, 10 dkg cukor és 1/4 l víz.
A cukrot, vajat, tojást, reszelt citrom‑ és narancshéjat, törött fahéjat és törött szegfűszeget 20 percig keverjü...
2010-11-17 20:17:21
1 2 3 ...11 12 ..17 18 19 22 23 24 
Címkék: Horváth Ilona, Maria Hajkova, görögök imádják, lapokat egymás, elektromos áramos, lisztben elkevert, langyos vizet, mézet meglangyosítjuk, fűszerekkel habosra, lisztet apránként, liszt fele, meglangyosítjuk, szódabikarbóna, paradicsompüré, édesköménygumó, csiperkegomba, krumplipehely, családtagjaim, kristálycukor, kecskesajtos, vastagságúra, összetevőket, tojássárgája, gyúródeszkán, folyamatosan, szegfűszeget, narancshéjat, édesköményes, összegyúrjuk, szakácskönyv, mézeskalács, kenyérliszt, zsírszegény, serpenyoben, aaaaaaaaegu, serpenyőben, fehérkenyér, fűszerekkel, mokkáskanál, vöröshagyma, pihentetjük, hozzávalók, elektromos, szegfűszeg, szárzeller, készítenem, pardubicei, elkészítés, kávéskanál, klasszikus, késhegynyi, kinyújtjuk, tojásokkal, ugyanannyi, paradicsom, készítenek, tölteléket, kecskesajt, narancshéj, feltéthez, apránként, szárított, olívaolaj, ananászos, teáskanál, fokhagyma, dagasszuk, búzaliszt, pineapple, tésztához, citromhéj,
© 2013 TVN.HU Kft.