|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg lencse
3 liter víz
2 db babérlevél
1 db vöröshagyma közepes méretű
4 db fokhagymagerezd
1 evőkanál pirospaprika
5 dkg Rama margarin
2 kiskanál kristálycukor
5 dkg liszt
2 dkg só
2 db Knorr Marhahúsleves-kocka
1 evőkanál Globus Mustár flakonos
2 evőkanál ecet 10 %-os
5 evőka... |
2010-11-24 13:29:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g lencse zöld
3 db burgonya
2 db sárgarépa
1 db póréhagyma fehér része
0.50 db zeller
0.50 db fehérrépa
2 db Knorr Marhahúsleves-kocka
2 db spanyol kolbász
250 g marhahús levesbe való
0.25 db tyúk
150 g serrano sonka kockára vágva
4 szem szegfűbors
2 db babérlevél
3 szem bors ... |
|
2010-11-23 19:46:45 |
|
|
|
|
|
|
Görög lencseleves
Hozzávalók:
4 db paradicsom
ízlés szerint ételízesítő
20 dkg lencse
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél dl fehérborecet
3 db babérlevél
1 csipet rozmaring
1 tk só
1 csipet őrölt bors
1 dl olívaolaj
Elkészítés... |
2010-11-22 19:20:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
3 fej vöröshagyma
1 db fokhagymagerezd
2 db sárgarépa
3 db burgonya
2 db petrezselyemgyökér
3 db Knorr Marhahúsleves-kocka
3 dl tejföl
3 db babérlevél
30 g Knorr Ételsűrítő
só
bors
pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A lencsét kb. 4 órára hideg... |
|
2010-11-19 22:17:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg lencse
3 db babérlevél
2 db fokhagymagerezd
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
víz
só ízlés szerint
petrezselyemzöld ízlés szerint
Globus Mustár flakonos ízlés szerint
1,5 dl tejföl
3-4 virsli
Elkészítés:
A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb. 1,2... |
|
2010-11-18 15:09:31 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztunk és a megmaradt hagymát apró kockákra vágva, állandó keverés mellett, kis vízzel pépessé fonnyasztjuk.
Erre ráöntjük az átpasszírozott, sóval, borssal, köménnyel ízesített lencselevest s újra felforraljuk.
Tálalás előtt a levesbe belekeverjük a maradék vajat is és belefacsarjuk egy citrom levét.
Citromgerezdeket, joghurtot az asztalra is teszünk, hogy... |
2010-11-14 17:13:19 |
|
|
|
|
|
|
...
30 dkg lencse, 4 ek. olaj, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 3 ek. aprított zellerszár, 1 karikára vágott sárgarépa, 1 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 1 ek. citromlé, 1 ek. aprított petrezselyem, só, bors.
Áztassuk 4-5 óráig a lencsét.
Pirítsuk üvegesre az olajban a fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, vizet, zellert, répát. Lassú tűzön, lefedve főz... |
2010-11-14 15:42:39 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük. Az átszűrt leves felében lassú főzéssel puhára főzzük az előző nap beáztatott lencsét. A leves másik felében rizst főzünk puhára, amint megfőtt, áttörjük és hozzáadjuk a megfőtt lencseleveshez. A gombát apró kockákra vágjuk és megpároljuk. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a forró leveshez adjuk a fogoly húsával és a gombával együtt.
Megjegyzés: Egysze... |
2010-11-08 04:52:40 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztunk és a megmaradt hagymát apró kockákra vágva, állandó keverés mellett, kis vízzel pépessé fonnyasztjuk.
Erre ráöntjük az átpasszírozott, sóval, borssal, köménnyel ízesített lencselevest s újra felforraljuk.
Tálalás előtt a levesbe belekeverjük a maradék vajat is és belefacsarjuk egy citrom levét.
Citromgerezdeket, joghurtot az asztalra is teszünk, hogy... |
2010-11-05 04:24:49 |
|
|
|
|
|
|
...
30 dkg lencse, 4 ek. olaj, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 3 ek. aprított zellerszár, 1 karikára vágott sárgarépa, 1 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 1 ek. citromlé, 1 ek. aprított petrezselyem, só, bors.
Áztassuk 4-5 óráig a lencsét.
Pirítsuk üvegesre az olajban a fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, vizet, zellert, répát. Lassú tűzön, lefedve főz... |
2010-11-05 04:22:54 |
|
|
|
|