|
|
|
... húsleveskocka
1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban.
Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk.
A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk. |... |
2007-04-17 17:25:04 |
|
|
|
|
|
|
...
• 1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
• só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután ... |
|
2007-04-17 10:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... részét apró karikára vágjuk, a zöld részeket a göngyölt hús kötésére használjuk. A zellergumót meghámozzuk, tormareszelőn lereszeljük. A gombát kockára vágjuk, 2 kanál zsiradékon megfonnyasztjuk. Összekeverjük a zöldségféléket, és megrakjuk vele a sajttal megszórt hússzeleteket.
Megsózzuk és összegöngyöljük, majd az újhagyma zöldjével összekötözzük. Tűzálló tálba téve, forró ... |
2007-04-09 07:33:15 |
|
|
|
|
|
|
... közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só, 35 dkg túró.
Elkészítése:
Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Felengedjük annyi húslével, ami ellepi; felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a tarhonya megpuhul, a lev... |
|
2007-03-30 00:53:34 |
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors.
A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Megsózzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszínnel és még 1 dl vízzel simára keverjük, végül... |
|
2007-03-26 17:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a zellerzöldet, petrezselymet és hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. Mielőtt teljesen s... |
2007-03-25 13:46:22 |
|
|
|
|
|
|
... kömény
nokedli
A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, egy serpenyőben pirosra sütjük, félretesszük.
A hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk a hús zsírján, hozzáadjuk a vékony kockára vágott gombát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor ez elkezd levet ereszteni, hozzáadjuk a pirospaprikát ... |
2007-03-19 22:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... fölszeleteljük, a fokhagymát finomra aprítjuk, a cukkinit kis kockákra vágjuk. A paprika csumáját kimetsszük, húsát karikákra vágjuk, majd az olajban anélkül, hogy megpirítanánk, 2 perc alatt megfonnyasztjuk a cukkinivel együtt.
Ekkor kerül bele a gomba és az olívabogyó, amit közepes lángon 10 percig párolunk; félidőben kissé megsózzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűs... |
2007-03-19 22:32:55 |
|
|
|
|
|
|
... ,,egyszemélyes") rozsos cipó.
1. Megtisztítás után a fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a kétféle hagymát 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd a levessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.|... |
2007-03-04 01:17:26 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 babérlevél, 2 ek. borecet, 2 ek. méz.
1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a langyos tejbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. forró olajban, hűlni hagyjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, a petrezselyem leveleit felaprózzuk. A diót néhány szép gerezd kivételével nagyobb darabokra vágjuk. A sütőb... |
2007-02-25 01:06:04 |
|
|
|
|