|
|
|
... Beletesszük a hasábokra vágott leveszöldséget, és puhára főzzük.
2. A gombóchoz a pászkát finomra törjük, a hagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A hagymát 1 kk. libazsírban megfonnyasztjuk, a maradékot pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest l... |
2006-10-13 22:30:55 |
|
|
|
|
|
|
... kissé
kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180
fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a
kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra
vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk,
majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a
tojásokat, összekeverjük a... |
|
2006-09-17 21:47:46 |
|
|
|
|
|
|
... edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, l... |
2006-09-13 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... a kovásszal együtt, és az egészet jól eldolgozzuk. Kb. fél óráig pihentetjük a tésztát, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk egy kávéskanál sóval és kihűtjük. Hat egész tojást felverünk, egy pohár tejfölt, 2 púpos evőkanál lisztet, és a dinsztelt hagymát egy csipetnyi őrölt borssal összekeverjük. Közben a tésztán... |
|
2006-09-08 21:02:49 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajp... |
|
2006-08-22 17:31:26 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, egy perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oregánót és a csiliport. Felöntjük 1 liter v... |
2006-08-14 19:57:22 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tű... |
2006-08-04 18:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg ételízesítőt ha... |
2006-08-03 00:42:56 |
|
|
|
|