Belépés
Spanyol macesz-gombócleves
... Beletesszük a hasábokra vágott leveszöldséget, és puhára főzzük.
2. A gombóchoz a pászkát finomra törjük, a hagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A hagymát 1 kk. libazsírban megfonnyasztjuk, a maradékot pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest l...
2006-10-13 22:30:55
Töltött kenyérszeletek
... kissé
kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180
fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a
kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra
vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk,
majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a
tojásokat, összekeverjük a...
2006-09-17 21:47:46
Currys csirkemell
... edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, l...
2006-09-13 22:23:53
Hagymás kelt lepény
... a kovásszal együtt, és az egészet jól eldolgozzuk. Kb. fél óráig pihentetjük a tésztát, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk egy kávéskanál sóval és kihűtjük. Hat egész tojást felverünk, egy pohár tejfölt, 2 púpos evőkanál lisztet, és a dinsztelt hagymát egy csipetnyi őrölt borssal összekeverjük. Közben a tésztán...
2006-09-08 21:02:49
Zöldborsó krémleves retekkel
... vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajp...
2006-08-22 17:31:26
Paradicsomleves pizzafűszerekk
... kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, egy perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oregánót és a csiliport. Felöntjük 1 liter v...
2006-08-14 19:57:22
Zöldborsókrémleves retekkel
... gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tű...
2006-08-04 18:38:05
Patisszonos lecsó
... majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg ételízesítőt ha...
2006-08-03 00:42:56
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: hasábokra vágott, pászkát finomra, petrezselymet felaprózzuk, maradékot pedig, üreget olvasztott, apróra vágott, paradicsomot meghámozzuk, maradék zsiradékon, kovásszal együtt, vöröshagymát hosszú, zsíron megfonnyasztjuk, kávéskanál sóval, pohár tejfölt, dinsztelt hagymát, csipetnyi őrölt, metélőhagymát leöblítjük, petrezselyem levélkéit, retekszemeket apróra, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra, perc múlva, csokor petrezselyem, hagymát meghámozzuk, patisszont ugyancsak, fokhagymát megtörjük, olajon megfonnyasztjuk, patisszont belekeverve, kenyérszeleteket, paradicsompürét, megfonnyasztjuk, paradicsomleves, kenyérszeletek, felforrósítjuk, belemorzsoljuk, pizzafűszerekk, leveszöldséget, petrezselymet, összekeverjük, megtisztított, megtisztítjuk, felmelegített, leveskockákat, metélőhagymát, retekszemeket, feldaraboljuk, felforraljuk, paradicsomot, eltávolítjuk, belekeverjük, vöröshagymát, metélőhagyma, ételízesítőt, petrezselyem, currypasztát, lecsipkedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.