|
|
|
...
Elkészítése: 4 konyhakész (egyenként 150-200 g-os) pisztrángot folyó hideg vízzel leöblítünk, leitatjuk, citromlével kívül-belül lecsöpögtetjük, leitatjuk, sóval fűszerezzük, búzalisztben megforgatjuk, 4 evőkanál étolajat felforrósítunk. A halakat mindkét oldalról megsütjük, az olajat leöntjük, 50 g vajat a halakhoz adunk, elolvasztjuk, a vajban a halakat átforgatjuk... |
2010-12-09 21:22:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: A pisztrángot óvatosan kibontjuk, pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása.
Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig f... |
|
2010-12-09 21:22:16 |
|
|
|
|
|
|
... citrom, 100 g teavaj, asztali só.
Elkészítése: A pisztráng felbontásakor vigyázzunk, hogy a bőrét borító nyálka ne mosódjék le róla. A megtisztított pisztrángot citromlében megforgatjuk, pár percig állni hagyjuk benne, majd forrásban levő sós vízben megfőzzük. A főtt pisztrángot ruhaszalvétára tálaljuk, és külön csészében adjuk az olvasztott vajat. Formázott vajas burgo... |
2010-12-09 21:21:06 |
|
|
|
|
|
|
... pisztrángokat néhány percre ecetbe áztatjuk, majd megsózzuk.
Mély tűzálló tálba 3 dl vizet öntünk és bele... |
|
2010-12-09 21:20:21 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése: A megtisztított pisztrángok kopoltyúját kivágjuk, konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet, kívül-belül enyhén besózzuk, beborsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk. Mély sütőtálat kikenünk 3-4 dkg vajjal, beleszórjuk a finomra vagdalt hagymát, ráfektetjük a halakat. Felöntjük borral, apró vajdarabkákat szórunk a tetejére, és előforrósított sütőbe tes... |
|
2010-12-09 21:18:09 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk a vaj... |
2010-12-09 21:08:30 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel leöblítünk, leitatjuk, citromlével kívül-belül lecsöpögtetjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk, újra leitatjuk, sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk, 3-4 evőkanál búzalisztben megforgatjuk, 60 g vajat felforrósítunk, ebben a halakat mindkét oldalról aranybarnára sütjük, a parajra egymás mellé fektetjük, és a tálat a sütő rácsára helyezzük. A pecsenyelevet 3 evőkanál fehér... |
2010-12-09 21:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... diót egy tányérra tesszük. Másik tányéron a lisztet, sót, borsot és egy kevés cayenne-i borsot összekeverünk. Majd egy levesestányérban kikeverjük a tojást a vízzel. A halfiléket megforgatjuk a lisztes keverékben, a felesleges lisztet lerázzuk róluk. A belisztezett filéket megforgatjuk a tojásban, végül a dióban. Közben a diót kezünkkel gyengén rányomkodjuk. Nagy serpenyőben fel... |
2010-12-09 20:48:19 |
|
|
|
|
|
|
... bepácolt húst kivesszük a tejből, alaposan lecsöpögtetjük.
Egy tálban összekeverünk . 10-15 dkg lisztet egy evőkanál pirospaprikával és egy csipet borssal.
A hússzeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán egy serpenyőben, ujjnyi olajban megsütjük őket.
Megpucoljuk a két fej hagymát. Szeletekre vágjuk őket, és a karikákat szétválasztjuk egymástól. A hagymakari... |
2010-12-09 20:14:02 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi törött borsot, 2 db tojást, valamint kellő mennyiségben sót teszünk, és elkeverjük. Kotlett vagy po... |
2010-12-09 16:41:50 |
|
|
|
|