|
|
|
... halat megtisztítjuk, irdaljuk, 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk, besózzuk, s egy órán át, állni h... |
2010-12-09 16:38:02 |
|
|
|
|
|
|
... beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a sütőben 15 per... |
|
2010-12-09 16:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... kiflivé sodorjuk. A tepsire
rakosgatjuk, és kb.
25 percig sütjük. Rácsra
tesszük és hagyjuk kihulni.
Ha sütés elott a kifliket
megkenjük tojásfehérjével
és megforgatjuk
összevagdalt dióbélben,
nagyon különleges édesség
lesz!
3. A csokoládét kis
edénybe tördeljük, vízgoz
felett felolvasztjuk,
belekeverjük az olajat.... |
2010-12-08 22:58:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Egyszerű és gyors étel, amuron és busán kívül más halból is jó.
Elkészítése: A halat kifiléztük, megsózzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban vagy zsírban megsütjük. Nagyon sok petrezselymet, kevés metélőhagymát, borsot, sót, személyenként 1 dkg vajjal és öt adaghoz számítva egy tojás sárgájával, citromlével jól kikeverjük. A megsült halszeletek tet... |
|
2010-12-08 22:08:28 |
|
|
|
|
|
|
........ tartármártással
Hozzávalók: 1 kg halhús, só, 10 dkg liszt, bors, 20 dkg zsír.
Elkészítése: A halszeletkéket hosszú vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, a borsos lisztben megforgatjuk, és forró zsírban megsütjük. Tartármártással fogyasztjuk. Köretnek burgonyát vagy rizst adhatunk.... |
|
2010-12-08 21:28:52 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg halhús, étolaj, liszt, zsemlemorzsa, tojás, körítés, só.
Elkészítése: A megtisztított, beirdalt halszeleteket egy órán át sóban állni hagyjuk, ezután megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, közepes tűzön étolajban kisütjük, és szalmaburgonyával tálaljuk.... |
2010-12-08 21:27:21 |
|
|
|
|
|
|
........ tartármártással
Hozzávalók: 1 kg hús, só, 30 dkg liszt, 30 dkg zsír, 5 db tojás, 7 dl olaj, 5 dl sör.
Elkészítése: Masszát elkészítjük, tojás, olaj, liszt, sör keverékével. A halat vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a masszában megforgatjuk, és forró zsírban megsütjük. Tartármártást adunk hozzá. Burgonya vagy rizskörettel fogyasztjuk.... |
2010-12-08 21:25:50 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna.
Elkészítése: A tenyérnyi nagyságúra felszeletelt és beirdalt busa szeleteket a fűszerekkel meghintve 2 óra hosszat állni hagyjuk. Azután paprikás lisztben megfo... |
2010-12-08 21:23:09 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: 10-20 dkg-os busából készítjük. A megtisztított halakat a lehető legsűrűbben beirdaljuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Tegyük őket egy kizsírozott vagy olajjal felöntött tepsibe, és forró sütőben süssük pirosra, ropogósra. Szálkástól fogyasztható.... |
2010-12-08 21:13:35 |
|
|
|
|
|
|
... farkát eldobjuk, és 6-8 dekás darabokra vágjuk. Irdalni nem kell. A feldarabolt halat vízben többször átmossuk, sóval bedörzsöljük, és 30 percig állni... |
2010-12-08 21:11:27 |
|
|
|
|