|
|
|
... masszát nyomózsákba töltjük.
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén megpirítom. (Nem fog odaégni, csak forgatni kell.) A tojást megfőzöm, majd szeletelővel felszelem. A tésztát 1-2 kanál jódozott tengeri sóval kifőzzük, és 1-2 kanál olívaolajjal megforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Egy jénai tálba alulra tesszük a tésztát, rá a brokkolit, tojást, tofut, és meglocsoljuk vegan tejföllel, s így tovább, végül a tetejére a tejföl kerüljön. Megs... |
|
2006-12-10 11:54:47 |
|
|
|
|
|
|
... szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük-pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.
2. A húsdarabokat mélyebb sütőedénybe tesszük, tetejükre locsoljuk a pácot és 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk.
3. A csirkecomboka... |
2006-11-23 18:22:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Az időközben ... |
|
2006-11-23 13:14:16 |
|
|
|
|
|
|
... és héját, valamint a füszereket fel... |
|
2006-11-14 20:11:59 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük... |
2006-10-15 08:05:48 |
|
|
|
|
|
|
... áttört babot, és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felve... |
2006-10-06 18:57:15 |
|
|
|
|
|
|
... rum
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, m... |
2006-09-25 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá.
Karamellizált alma
Az almát meghámozzuk, apróra vágjuk (kockára... |
2006-09-22 18:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... gerinccsont helyén meghintjük néhány szem köménymaggal, hosszú tepsibe tesszük, zsírt teszünk alá, és forró sütőben sütjük... |
2006-09-19 10:54:51 |
|
|
|
|