|
|
|
... konzerv lencse (főtt)
1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré
4 virsli
6-6 evőkanál majonéz és tejföl
1 kávéskanál mustár
néhány csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a virslit is. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a... |
2010-08-06 12:13:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg tök (vagy cukkini)
* 25 dkg túró
* 3-4 fej kisebb hagyma
* 2 db tojás
* petrezselyem
* kapor
* só
* bors
* liszt
* olaj
Elkészítés:
Legyaluljuk a tököt, rámorzsoljuk a túrót, beletesszük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott hagymát, a felapr... |
|
2010-08-06 05:52:22 |
|
|
|
|
|
|
... megeszem!
Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat le... |
2010-08-06 00:18:17 |
|
|
|
|
|
|
... tarja/ sonka (itt házi mangalicatarja)
* 1 kis pohár zsíros tejföl
* 2 kis marék lencse
* 5 dkg póréhagyma
* 2 tk apróra vágott friss kapor (vagy petrezselyem)
* 2 tk felaprított erős piros- vagy zöldpaprika
* só
* bors
* tetejére reszelt sajt
elkészítés
1. A gombát ne hámozzuk, és n... |
|
2010-08-05 19:37:19 |
|
|
|
|
|
|
... stb.)
* 1 kis fej vöröshagyma
* 250 g gomba
* 100 g szalonna
* 1 csokor vegyes fűszernövény (babérlevél, rozmaring, kakukkfű)
* 1 csokor petrezselyem
* 2 ek margarin/ vaj
* 4 cl konyak
* 750 ml száraz vörösbor
* 2 gerezd fokhagyma
* szerecsendió
* 1 csipet cukor
* só
... |
2010-08-05 15:56:05 |
|
|
|
|
|
|
... erőleves kocka
* 4 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 2 evőkanál. liszt
* 5 dl tej
* 5 dl víz
* 1 evőkanál cukor
* őrölt bors
* petrezselyem
Elkészítés:
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és ... |
2010-08-05 11:52:51 |
|
|
|
|
|
|
... * 15 dkg koktélrák
* 1 hagyma
* 1 zöldpaprika
* 2 paradicsom
* 1 pohár száraz fehérbor
* chili
* só
* bors
* petrezselyem
* oregano
* kakukkfű
Elkészítés:
A rizst az olajon kicsit megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Hozzákeverjük a rák... |
2010-08-05 11:46:35 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
* 4 duci gerezd fokhagyma, apróra vágva
* 6 marék morzsolt kukorica (friss, fagyasztott vagy konzerv)
* 1/3 tk őrölt gyömbér
* 1 púpos tk szárított petrezselyem
* 1 tk tengeri só
* 1 tk durvára darált színes bors
* jó minőségű masnitészta (lehetőleg durumlisztes)
* kevés ételízesítő a tészta főzéséhez|... |
2010-08-04 22:29:04 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* 2 dl világos sör
* 15 dkg zsenge zöldborsó (mélyhűtött)
* olaj a sütéshez
* 1 paradicsom
* 1 (zöld) citrom (lime)
* 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A halhúst leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, majd 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, és fél órára kissé besózzuk. A burgonyát ... |
2010-08-04 19:57:56 |
|
|
|
|