Belépés
Virslis-majonézes lencsesaláta
... konzerv lencse (főtt)
1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré
4 virsli
6-6 evőkanál majonéz és tejföl
1 kávéskanál mustár
néhány csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a virslit is. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a...
2010-08-06 12:13:34
Túrós tökfasirt
Hozzávalók:

* 50 dkg tök (vagy cukkini)
* 25 dkg túró
* 3-4 fej kisebb hagyma
* 2 db tojás
* petrezselyem
* kapor
* só
* bors
* liszt
* olaj

Elkészítés:

Legyaluljuk a tököt, rámorzsoljuk a túrót, beletesszük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott hagymát, a felapr...
2010-08-06 05:52:22
Parlagfű
... megeszem!
Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat le...
2010-08-06 00:18:17
Portobello hazaival töltve
... tarja/ sonka (itt házi mangalicatarja)
* 1 kis pohár zsíros tejföl
* 2 kis marék lencse
* 5 dkg póréhagyma
* 2 tk apróra vágott friss kapor (vagy petrezselyem)
* 2 tk felaprított erős piros- vagy zöldpaprika
* só
* bors
* tetejére reszelt sajt

elkészítés

1. A gombát ne hámozzuk, és n...
2010-08-05 19:37:19
Coq au vin
... stb.)
* 1 kis fej vöröshagyma
* 250 g gomba
* 100 g szalonna
* 1 csokor vegyes fűszernövény (babérlevél, rozmaring, kakukkfű)
* 1 csokor petrezselyem
* 2 ek margarin/ vaj
* 4 cl konyak
* 750 ml száraz vörösbor
* 2 gerezd fokhagyma
* szerecsendió
* 1 csipet cukor
* só
...
2010-08-05 15:56:05
Japán kukoricaleves
... erőleves kocka
* 4 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 2 evőkanál. liszt
* 5 dl tej
* 5 dl víz
* 1 evőkanál cukor
* őrölt bors
* petrezselyem

Elkészítés:

A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és ...
2010-08-05 11:52:51
Jambalaja
... * 15 dkg koktélrák
* 1 hagyma
* 1 zöldpaprika
* 2 paradicsom
* 1 pohár száraz fehérbor
* chili
* só
* bors
* petrezselyem
* oregano
* kakukkfű

Elkészítés:

A rizst az olajon kicsit megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Hozzákeverjük a rák...
2010-08-05 11:46:35
Kukoricás-hagymás masnitészta
... tejszín
* 4 duci gerezd fokhagyma, apróra vágva
* 6 marék morzsolt kukorica (friss, fagyasztott vagy konzerv)
* 1/3 tk őrölt gyömbér
* 1 púpos tk szárított petrezselyem
* 1 tk tengeri só
* 1 tk durvára darált színes bors
* jó minőségű masnitészta (lehetőleg durumlisztes)
* kevés ételízesítő a tészta főzéséhez|...
2010-08-04 22:29:04
Pontyfilé Orly módra
... liszt
* 2 dl világos sör
* 15 dkg zsenge zöldborsó (mélyhűtött)
* olaj a sütéshez
* 1 paradicsom
* 1 (zöld) citrom (lime)
* 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A halhúst leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, majd 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, és fél órára kissé besózzuk. A burgonyát ...
2010-08-04 19:57:56
1 2 3 ................580 581 .......851 852 853 .871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: Pontyfilé Orly, Lajos Atya, konzerv lencsét, tejföllel összekeverjük, lereszelt vagy, emberek számára, kiszedett ételeimre, zsenge korban, kekszalapra kanalazzuk, fazékban felolvasztjuk, levétől lecsurgatott, olajon kicsit, tészta főzéséhez, halhúst leöblítjük, petrezselyemzöld, mangalicatarja, szendvicseimre, megtisztítjuk, kukoricaleves, papírkendővel, összekeverjük, leveskockákat, felkarikázzuk, hozzákeverjük, felolvasztjuk, petrezselyem, lencsesaláta, rámorzsoljuk, lecsurgatott, szerecsendió, durumlisztes, megfuttatjuk, rendszeresen, fűszernövény, sütőmargarin, masnitészta, vöröshagyma, ételízesítő, legyaluljuk, húslevessel, felaprított, beletesszük, zöldpaprika, menüajánlat, kekszalapra, fagyasztott, dermesztjük, törölgetjük, kanalazzuk, elkészítés, fogyasztom, póréhagyma, paradicsom, fodormenta, hozzávalók, leöblítjük, portobello, mélyhűtött, babérlevél, összevágom, kávéskanál, felöntjük, tökfasirt, kukoricás, burgonyát, kiszedett, újhagymát, olívaolaj, önmagában, ételeimre, majonézes,
© 2013 TVN.HU Kft.