|
|
|
... vajat megmelegítem, megszórom a liszttel és világosra pirítom, maj... |
2010-12-01 21:34:16 |
|
|
|
|
|
|
... csirkeaprólékot megmosom, kis darabokra vágom. A megtisztított zöldségeket vékonyka hasábokra vagdalom. A vöröshagymát apróra metélem és forró olajon üvegesre pirítom. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd visszatéve hozzáadom az aprólékot. A hús fehéredéséig pirítom. Ezután beleteszem a zöldségeket és néhány percig tovább pirítom. Ráöntök egy liter vizet, megsózom... |
|
2010-12-01 21:23:59 |
|
|
|
|
|
|
... kömény, só.
A tarját és a tokát enyhén sós vízben puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát 10 dkg zsírban megpirítom. A zsemlét apró kockára vágom, 10 dkg zsíron megpirítom‚ belekeverem a vérbe. A lehűlt húsfélét nagylyukú húsdarálón ledarálom. Az egészet, a fűszerek hozzáadásával, sózva összekeverem‚ hurkabélbe töltöm. 90 fokos vízben 30 percig főzöm. Sütve fogyasz... |
2010-12-01 21:10:00 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával, köménnyel és óvatosan a sóval.
Durvára vágok kapribogyót és olajbogyót, finomra aprítok... |
|
2010-12-01 20:50:05 |
|
|
|
|
|
|
... a levesestálba öntöm. Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem, majd citromlével lelocsolom, hogy ne barnuljon meg. Kis tálkába teszem a le... |
|
2010-12-01 20:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... levesbe. Ezután belerakom a megmosott (vagy még fagyos), apró rózsáira szedett brokkolit és a cérnametéltet. Kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is, meg a brokkoli is megpuhul... |
2010-12-01 20:24:03 |
|
|
|
|
|
|
... Melegszendvicsnek a húskrémek párizsi v... |
2010-12-01 11:22:24 |
|
|
|
|
|
|
... 1 gerezd fokhagyma.
A meghámozott burgonyát, és a kemény tojást ledarálom, vagy péppé zúzom, és összekeverem a kefirrel, a fűszerekkel, m... |
2010-12-01 11:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... húslevessel addig keverem, amíg pép nem lesz belőle. (Turmixban pillanatok alatt péppé válik.) Ezutá... |
2010-12-01 11:15:08 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőből kiveszem és félreteszem. A visszamaradt libazsíron megpirítom a megtisztított és karikára vágott zöldségeket, majd cukorral megszórom, és tovább pirítom, azaz karamellizálom. Belekeverem a fűszereket, és erre a zöldségágyra fektetem a húsdarabokat. Felengedem két pohár vízzel, és puhára párolom. Ha a libacomb megpuhult, a serpenyőből kiveszem. A mártást lisztes tejföll... |
2010-12-01 05:55:15 |
|
|
|
|