Belépés
Házi Gundel palacsinta
... rum


Elkészítés

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütök. A töltelékhez felforralom a tejet a cukorral és a citromhéjjal, leveszem a tűzről, majd belekeverem a diót, a mazsolát és a rumot is.

Az öntethez a tojássárgáját, a lisztet és az 1 dl tejet simára keverem, majd felforrósítom a maradék tejet, a kakaóport és az apróra tö...
2018-05-23 23:52:03
Gyors reggelikhez receptek
... keveréket és robotgéppel jól összedolgozom. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverem a masszát, majd - ha már minden tojás benne van - több részletben belekeverem a lisztet, közben erőteljesen keverem. Ha az összes liszt belekerüt, még 5 percig verem robotgéppel a legmagasabb fokozaton.

A kakaóport a két evőkanál tejjel elkeverem, és a ma...
2018-05-08 14:51:06
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
... petrezselyem zöldjével díszítem.

Öntet
A karalábét apró kockákra vágom, a tejjel és késhegynyi sóval lefedve 2 percig főzöm....
2018-05-03 14:44:13
sajtos fánk ! recept
... reszelt sajt / vegyesen /
» 4 db tojássárga
» 10 dkg vaj
» só.

Elkészítés:

a vajat sóval és 1 dl vizzel felforralom.A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig fözöm mig az edény falától el nem válik.Ha langyosra hült hozzá keverem a a 4 egész tojást,de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől...
2018-05-03 14:18:53
Erdélyi zöldbableves sárgabaracklekvárral
... füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított é s ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés közben ráöntök 3 dl hideg vizet, és simára keverem. Forralás közben további 7 dl vízzel felöntöm.Megsózom. Ha már zubog...
2018-04-07 13:52:38
Legfinomabb házi szörpök
... karikára vágott citromot , a citromsavat és a borkősavat , majd felöntöm a kihűtött cukros vízzel . 3-4 napig érlelem . Minden nap át kell keverni egyszer . Az utolsó napon leszűröm , belekeverem a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltöm . És már fogyasztható is .

Üvegekbe töltöm, celofánnal légmentesen zárom.

Ha kisebb adagot készítetek friss fogyasztásra, akko...
2018-04-07 11:54:40
Sajtos rúd
... tetejére


Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal. A reszelt sajtból kb. 1 maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is hozzá tesszük, összegyúrjuk puha tésztává.

Vékonyra nyújtom, tojással lek...
2018-03-27 17:55:43
A tökéletes sajtos rúd
... térfogatnövelőt, de ezek nélkül is finom


Elkészítése:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe.

Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.

Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemet...
2018-03-06 00:02:17
Pihe-puha pogácsa
... tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére).

A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem.

A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.

Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vas...
2018-02-22 13:29:22
Kékfrankos harcsapaprikás
... kész, összetördelem, és ruhazacskóban tárolom. A
pörkölthöz sós vízben kifőzök 60 dkg tésztát, olajjal vagy zsírral kikent serpe-
nyőre szedem, tûz felett belekeverem a pörcöt és a túrót. Tálalásnál a
csuszatésztát a tányér aljára rakom, fészket csinálok a közepébe, ebbe rakom
a pörköltet. A tetejét meglocsolom tejföllel, közepéb...
2018-02-21 14:06:54
1 2 3 4 .............................177 178 ...............266 267 ..............354 355 356 
Címkék: Házi Gundel, tökéletes sajtos, szokásos módon, töltelékhez felforralom, maradék tejet, összes liszt, legmagasabb fokozaton, karalábét apró, vajat sóval, lisztet hirtelen, edény falától, zsírját kiolvasztom, zsíron üvegesre, tűzről lehúzva, zúzott fokhagymát, kihűtött cukros, utolsó napon, lisztet elkeverem, reszelt sajtból, többit belekeverem, nagy maréknyit, pogácsák tetejének, tejfölbe belekeverem, tányér aljára, térfogatnövelőt, harcsapaprikás, összetördelem, pirospaprikát, összedolgozom, tojássárgáját, ruhazacskóban, hozzávalókból, megtisztított, felforrósítom, csuszatésztát, petrezselyem, vöröshagymát, összegyúrjuk, citromhéjjal, fogyasztásra, zöldbableves, fogyasztható, mindegyikkel, belekeverem, kiolvasztom, félreteszek, fonnyasztom, elmorzsolom, margarinnal, robotgéppel, citromsavat, legfinomabb, reggelikhez, légmentesen, felforralom, elkészítése, töltelékhez, legmagasabb, meglocsolom, palacsintát, erőteljesen, késhegynyi, elkészítés, készítetek, kékfrankos, pörkölthöz, borkősavat, palacsinta, tálalásnál, percenként,
© 2013 TVN.HU Kft.