|
|
|
... tojássárgája
A tepsi kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt,összedolgozzuk a liszttel,a vajjal,a tojássárgájával,csipet sóval.Jól kidolgozzuk és 40 percig kelni hagyjuk.30×30cm-es lappá kinyújtjuk és derelyevágóval 3 cm széles csíkokra felvágjuk.Egyik felét megkenjük tojássárgájával,és rácsavarjuk a virslire úgy,hogy a tészt... |
2008-01-20 16:34:46 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szaharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szaharint és a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér ... |
|
2008-01-20 16:08:25 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor,
3cs. vaníliáscukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3cs. vaníliáscukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre ve... |
2008-01-19 22:49:48 |
|
|
|
|
|
|
... sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit... |
|
2008-01-09 06:38:50 |
|
|
|
|
|
|
... Langyos tejben egy csipet cukorral megkelesztjük az élesztőt, majd beleöntjük a sóval elkevert lisztbe, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk.
2.) Jól kidolgozzuk, meghintjük liszttel, és meleg helyen megkelesztjük.
3.) Lisztezett deszkán hosszúkás gombócokat formálunk (4 db lesz belőle), és lobogva forró vízben, fedő alatt az egyik oldalukon... |
|
2007-12-17 21:09:08 |
|
|
|
|
|
|
SOROS KIFLI
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 2 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral megfuttatott 5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, 2 tojás, 1 kávéskanál só, ezeket jól kidolgozzuk. 25 dkg margarint 1 evőkanál sóval kikeverünk.
Elkészítés:
A tésztát 9 cipóra osztjuk, egyenként vékony, kerek lapokká kinyújtjuk, megkenjük a sós margarinnal, hármasával eg... |
2007-12-12 12:29:18 |
|
|
|
|
|
|
... megkelesztünk. 4 tojás sárgáját, 5 dkg zsírt, kevés sóval, habosra keverünk, adunk hozzá 1 kg lisztet a megkelt kovászt és annyi tejet, hogy fánk tészta keménységû legyen, jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
Közben 45 dkg hájat lekaparunk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és a háj harmadát rákenjük, összehajtjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Nyújtjuk megkenjük a háj másik harma... |
2007-11-23 18:33:51 |
|
|
|
|
|
|
... frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel.
Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk.
Ezután a kb. öklömnyi nagyságú ... |
2007-11-18 12:09:25 |
|
|
|
|
|
|
... tej,
1 kiskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átk... |
2007-10-29 19:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... citrom lereszelt héját,4 evőkanál porcukrot és 4dl langyos tejet.Ha jól összekavartuk,hozzáadunk folytoson keverés mellett 60dkg szitált és előmelegített lisztet.Egy kanállal nagyon jól kidolgozzuk,hogy a tészta hólyagos legyen.Ha túl keménynek találnánk,önthetünk hozzá egy kevés langyos tejet,hogy a tészta jó puha legyen.Ezután letakarjuk és megkelesztjük.A megkelt tésztát gyúród... |
2007-10-08 10:55:02 |
|
|
|
|