Belépés
Farsangi fánk kapros-tejfölös
... Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, kevés sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszúróval kiszaggatjuk. A fánkokat további fél órát kelesztjük, és ...
2011-01-25 19:13:16
Kakaós csiga
... öntözéséhez:
1 dl forró tej
1 van. cukor
1 ek. kr. cukor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben,cukorral felfuttatjuk,hozzáadjuk a többi tészta hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
Olajjal lekenjük,a cukorral összekevert kakaóval lehintjük.
Feltek...
2011-01-04 15:29:13
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz...
2010-12-19 21:59:30
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz...
2010-12-18 04:44:22
Ági kenyér (hévöknél)
... felfuttatva, só izlés szerint, étolaj.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük sóval, hogy kellemesen sós legyen, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel jól megdagasztjuk, hogy lángostészta lágyságú legyen. 4 egyforma cipóra választjuk szét és egyenként kerekre nyújtjuk, megkenjük étolajjal (szép leveles legyen), feltekerjük és mintha csomót akarnánk kötni r...
2010-12-18 04:39:02
Kajszis nosztalgia
... tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A ...
2010-12-18 04:26:28
Csipős kolbászos pizza
... sajt

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vizes élesztőt, a cukrot, a sót, az olívaolajat, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral borított tepsire fektetjük. A sütőt 200 fokra ...
2010-12-15 12:51:40
Palóc lángos
... olaj.

A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, ...
2010-12-12 18:46:37
Diós, mákos Bejgli
... tojásfehérje
A lekenéshez 2 tojás

A puha vajat habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben feloldott élesztőt, és a lisztet apránként beleszórva alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk, közben mindannyiszor fél-fél órát pihentetjük. A harmadik nyújtás után nyolc darabba vágjuk és letakarva újabb fél órán át p...
2010-12-11 18:09:54
diós-mákos beigli
... tojásfehérje
A lekenéshez 2 tojás


A puha vajat habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben feloldott élesztőt, és a lisztet apránként beleszórva alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk, közben mindannyiszor fél-fél órát pihentetjük. A harmadik nyújtás után nyolc darabba vágjuk és letakarva újabb fél órá...
2010-12-08 23:42:08
1 2 3 .8 9 .11 12 13 15 16 17 
Címkék: olvasztott vajjal, fánkokat további, élesztőt kevés, többi tészta, konyharuhával letakarva, tésztát téglalap, cukorral összekevert, tojást felverjük, egész anyagot, megkelt kovászhoz, edény falától, lisztet összekeverjük, felfuttatott élesztőt, mély tálba, maradék tejjel, élesztőt belemorzsolva, egész tojást, barackokat megmossuk, magot eltávolítjuk, pillanatra lobogó, héját húzni, lisztet mély, vizes élesztőt, kétszeresére kelesztjük, tésztát lisztezett, főtt burgonyát, áttört burgonyát, tejben megfuttatott, tejföllel simára, megkelt tésztából, puha vajat, tejben feloldott, lisztet apránként, harmadik nyújtás, tojássárgájákat, tojássárgákkal, meghajtogatjuk, összedolgozzuk, mindannyiszor, megdagasztjuk, konyharuhával, belemorzsolva, összekeverjük, kétszeresére, tojásfehérje, hozzátesszük, kiszaggatjuk, fánkszúróval, megfuttatott, megfuttatjuk, lángostészta, felfuttatjuk, felfuttatott, kettéhajtjuk, szűrőkanálon, sütőpapírral, eltávolítjuk, olívaolajat, öntözéséhez, kidolgozzuk, pihentetjük, hozzávalóit,
© 2013 TVN.HU Kft.