Belépés
Német kalács
... tejet és 1 kk. cukrot adunk hozzá. Letakarjuk, aztán 15 percig kelni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a maradék lisztet, cukrot, tejet, mandulát, citrushéjat, sót, vajdarabkákat és mazsolát. Megdagasztjuk, és 60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán még egyszer átdagasztjuk, hagyjuk kelni 60 percig, majd négyszög formában kinyújtjuk, és hosszában kétharmadáig vissza...
2010-01-02 13:01:36
Lángosok könyve
A Drótpostagalamb

Recepttára

391. könyv


Lángosok könyve

klemi-recepttar@uze.net


Tartalomjegyzék

Burgonyás lángos 1.-2. - - 3

Burgonyás lángos - másképp - 3

Burgonyás lángos másképpen - 3...
2009-12-20 00:07:37
Lángos Receptek:-
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, a szél...
2009-12-19 07:33:25
Mandulás méhcsípés
... megkelesztjük. A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük. Rákenjük a tészta tetejére valót, és...
2009-10-16 19:10:05
Palóc lángos
... olaj.

A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, ...
2009-09-14 21:34:08
Finom foszlós kalács
... tejben felfuttatunk 1 csomag élesztőt, melyet hozzáadunk fél kg liszthez, hozzárakunk 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást, 6 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, egy marék mazsolát, majd megdagasztjuk.

Kelesztő tálban egy órát meleg helyen kelesztjük, majd háromfelé vágjuk, elsodorjuk a három kis cipócskát három fonattá (nem gyúrjuk!), és összefonjuk. Egy U alakú tepsibe tessz...
2009-09-05 16:00:21
Mazsolás fonott kalács
... tejben felfuttatunk 1 csomag élesztőt, melyet hozzáadunk fél kg liszthez, hozzárakunk 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást, 6 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, egy marék mazsolát, majd megdagasztjuk.

Kelesztő tálban egy órát meleg helyen kelesztjük, majd háromfelé vágjuk, elsodorjuk a három kis cipócskát három fonattá (nem gyúrjuk!), és összefonjuk. Egy U alakú tepsibe tessz...
2009-08-09 14:41:41
Gőzgombóc ringlós töltelékkel
... az egészet habosra keverjük. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, és csipetnyi sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a kovászt, majd a tejes keveréket is hozzáöntjük, összedolgozzuk, és együtt megdagasztjuk. Ezt a műveletet a robotgép spiráljával is elvégezhetjük. Végül a maradék 1 dl tejet is beledolgozzuk, és addig dagasztjuk, ameddig a tészta elválik az edény falától. Langyos helyen, letak...
2009-08-04 11:15:52
palóc lángos !
... olaj.

A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, ...
2009-07-31 13:42:59
hőkönperec !
...
A tetejére 2 tojás, só.

Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy, rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét lis...
2009-07-19 14:12:17
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Lángos Receptek, maradék lisztet, tésztát lisztezett, főtt burgonyát, élesztőt kevés, áttört burgonyát, tejben megfuttatott, kétszeresére kelesztjük, tejföllel simára, megkelt tésztából, langyos lisztet, maradék porcukorral, olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, tésztát összegyúrjuk, tészta tetejére, marék mazsolát, órát meleg, egészet habosra, tálba beleszitáljuk, tejes keveréket, robotgép spiráljával, tészta elválik, edény falától, liszthez öntjük, többi tejjel, folyadékot langyos, sertészsírt megolvasztjuk, masszába dolgozzuk, drótpostagalamb, tartalomjegyzék, összedolgozzuk, megkelesztjük, megdagasztjuk, megolvasztjuk, vajdarabkákat, elvégezhetjük, beleszitáljuk, beledolgozzuk, felfuttatunk, kétszeresére, gyúródeszkán, megfuttatjuk, kétharmadáig, kettéhajtjuk, átdagasztjuk, megfuttatott, összegyúrjuk, felfuttatott, elmorzsoljuk, kilisztezett, aludttejjel, összefonjuk, hozzárakunk, kidolgozzuk, töltelékkel, sertészsírt, hozzáöntjük, porcukorral, citrushéjat, spiráljával, juhtúróval, ellapítjuk, kávéskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.