|
|
|
... tejet és 1 kk. cukrot adunk hozzá. Letakarjuk, aztán 15 percig kelni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a maradék lisztet, cukrot, tejet, mandulát, citrushéjat, sót, vajdarabkákat és mazsolát. Megdagasztjuk, és 60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán még egyszer átdagasztjuk, hagyjuk kelni 60 percig, majd négyszög formában kinyújtjuk, és hosszában kétharmadáig vissza... |
2010-01-02 13:01:36 |
|
|
|
|
|
|
A Drótpostagalamb
Recepttára
391. könyv
Lángosok könyve
klemi-recepttar@uze.net
Tartalomjegyzék
Burgonyás lángos 1.-2. - - 3
Burgonyás lángos - másképp - 3
Burgonyás lángos másképpen - 3... |
|
2009-12-20 00:07:37 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, a szél... |
2009-12-19 07:33:25 |
|
|
|
|
|
|
... megkelesztjük. A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük. Rákenjük a tészta tetejére valót, és... |
|
2009-10-16 19:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, ... |
|
2009-09-14 21:34:08 |
|
|
|
|
|
|
... tejben felfuttatunk 1 csomag élesztőt, melyet hozzáadunk fél kg liszthez, hozzárakunk 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást, 6 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, egy marék mazsolát, majd megdagasztjuk.
Kelesztő tálban egy órát meleg helyen kelesztjük, majd háromfelé vágjuk, elsodorjuk a három kis cipócskát három fonattá (nem gyúrjuk!), és összefonjuk. Egy U alakú tepsibe tessz... |
2009-09-05 16:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... tejben felfuttatunk 1 csomag élesztőt, melyet hozzáadunk fél kg liszthez, hozzárakunk 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást, 6 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, egy marék mazsolát, majd megdagasztjuk.
Kelesztő tálban egy órát meleg helyen kelesztjük, majd háromfelé vágjuk, elsodorjuk a három kis cipócskát három fonattá (nem gyúrjuk!), és összefonjuk. Egy U alakú tepsibe tessz... |
2009-08-09 14:41:41 |
|
|
|
|
|
|
... az egészet habosra keverjük. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, és csipetnyi sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a kovászt, majd a tejes keveréket is hozzáöntjük, összedolgozzuk, és együtt megdagasztjuk. Ezt a műveletet a robotgép spiráljával is elvégezhetjük. Végül a maradék 1 dl tejet is beledolgozzuk, és addig dagasztjuk, ameddig a tészta elválik az edény falától. Langyos helyen, letak... |
2009-08-04 11:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, ... |
2009-07-31 13:42:59 |
|
|
|
|
|
|
...
A tetejére 2 tojás, só.
Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy, rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét lis... |
2009-07-19 14:12:17 |
|
|
|
|