|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg erdei gomba (róka-, vargánya), 15 dkg csiperkegomba, 10 dkg burgonya, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 + 2 ek. vaj/margarin, 8 dl tyúkhúsleves (kockából), negyed kk. szárított majoránna, só, bors, 2,5 dl tejszín, 1-2 szál petrezselyem.
1. A gombákat megtisztítjuk, 8 kisebb rókagombát félreteszünk, a több... |
2007-06-02 00:44:24 |
|
|
|
|
|
|
Sülve-főve virsli
Tele van a fagyasztója a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tud mihez kezdeni vele? Készítsen színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket stb.! A virsliben az a jó, hogy évszakoktól és ünnepektől függetlenül bármikor megvásárolható és elkészíthető. Sütve, főve, panírozva épp olyan finom, mint levesbetétként, csőben sütve vagy sal... |
|
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... Tere-fere csirke
Hozzávalók:
1 csirke
30 dkg zöldborsó (lehet üveges is)
1 kg burgonya
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kolbász (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem
só
bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)
Elkészítés: A csi... |
2007-05-24 20:09:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál mustár, só, bors, majoránna, rozmaring, tárkony, kakukkfű.
Elkészítése:
A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük pici olajat téve rá. Kevés olajon pirosra sütjük. Süthet... |
|
2007-05-19 00:39:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhapacal, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, zsír, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, 1 kg krumpli, vörösbor, majoránna, só, borsA pacalt jó alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát feldaraboljuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a pacalcsíkokat. Amikor a pacal... |
|
2007-05-11 01:00:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg borjúfodor, 10 dkg zsír, 2 nagy hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, 3-4 kanálnyi paradicsompüré, 2 ek. vágott petrezselyemzöld, majoránna, 1 dl száraz fehérbor, bors, babérlevél.
Elkészítése:
A fodrot félórai főzés után metéltre vágjuk. Az összevágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, beletesszük a fodro... |
2007-05-11 00:56:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db egész csirkemell, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 szál sárgarépa, 2 db kaliforniai paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és rozmaring, só, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk félbe a csontos csirkemelleket, majd a fél melleket még három, viszonylag egyforma szeletre. Tegyük bele egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat,... |
2007-05-11 00:53:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db csülök,
1,5 kg burgonya,
3 dl víz,
só,
őrölt bors,
fokhagyma,
majoránna,
bazsalikom,
4 fej vöröshagyma
A krumplit nyolcatokba vágjuk, és teflon sütőbe tesszük.
A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, 3 fejet rászórunk a k... |
2007-05-04 13:18:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg),
50 dkg tarka száraz bab,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 csomó zöldség zöldje,
25 dkg burgonya.
A rántáshoz:
1 fej közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, ... |
2007-05-04 13:15:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 kicsontozott sertéshús (bordaszelet),
két evőkanál zsír,
két tejben áztatott zsemle,
kávéskanál reszelt vöröshagyma,
egy tojás,
10 dkg gomba,
5 dkg reszelt trappista,
petrezselyemzöld,
só,
törött fekete bors,
majoránna.
|... |
2007-05-04 12:19:50 |
|
|
|
|